Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Tłumacz Google

TA USŁUGA MOŻE ZAWIERAĆ TŁUMACZENIA OBSŁUGIWANE PRZEZ GOOGLE. GOOGLE NIE UDZIELA ŻADNYCH GWARANCJI DOTYCZĄCYCH TŁUMACZEŃ, WYRAŻONYCH ANI DOROZUMIANYCH, W TYM GWARANCJI WIERNOŚCI I RZETELNOŚCI TŁUMACZENIA, ANI DOROZUMIANYCH GWARANCJI PRZYDATNOŚCI DO SPRZEDAŻY, PRZYDATNOŚCI DO OKREŚLONEGO CELU I NIENARUSZANIA PRAW.

Przewodniki użytkownika firmy Nikon Corporation (dalej zwana „Nikon”) zostały przetłumaczone dla wygody użytkownika z użyciem oprogramowania do tłumaczenia opartego o Tłumacza Google. W rozsądnym zakresie podjęto starania na rzecz zapewnienia wiernego tłumaczenia, jednakże należy pamiętać, że żadne tłumaczenie automatyczne nie jest bezbłędne ani nie jest przeznaczone do zastępowania pracy tłumaczy. Tłumaczenia są dostarczane w postaci usługi na rzecz użytkowników przewodników użytkownika Nikon i są oferowane „w stanie takim, w jakim są”. Nie udziela się żadnych gwarancji wyrażonych ani dorozumianych w zakresie wierności, rzetelności lub poprawności tłumaczeń z języka angielskiego na jakikolwiek inny język. Niektóre treści (jak obrazy, filmy, filmy w formacie Flash Video itp.) mogą nie zostać przetłumaczone dokładnie z uwagi na ograniczenia oprogramowania do tłumaczenia.

Tekstem oficjalnym jest angielskojęzyczna wersja przewodników użytkownika. Wszelkie rozbieżności lub różnice powstałe w wyniku tłumaczenia i obecne w tłumaczeniu nie są wiążące i nie wywołują skutków prawnych dla celów zgodności z przepisami lub egzekwowania prawa. W razie pytań dotyczących zgodności z prawdą informacji zawartych w przetłumaczonych przewodnikach użytkownika należy skorzystać z angielskojęzycznych wersji przewodników, które są wersjami oficjalnymi.

Spust spust jest wyłączony lub działa wolno

Czy karta pamięci jest włożona i czy jest na niej wolne miejsce?

spust migawki jest zablokowany, jeśli nie włożono karty pamięci lub karta pamięci jest pełna. Otwórz pokrywę gniazda karty pamięci lub pokrywę komory baterii, włóż kartę pamięci i spróbuj ponownie.

  • Jeśli w menu ustawień dla opcji [ Blokada spust przy pustym gnieździe ] wybrano opcję [ spust ], można zwolnić migawkę bez włożonej karty pamięci. Zdjęcia nie zostaną zapisane; podczas odtwarzania aparat wyświetla komunikat [ Demo ].
Czy w trybie S wybrano czas otwarcia migawki „ Czas B ” lub „ Czas ”?
Jeśli w trybie M wybrano tryb S po wybraniu czasu otwarcia migawki „ Czas B ” lub „ Czas ”, na ekranie miga „ Czas B ” lub „ Czas ”, a spust migawki jest niedostępny. Wybierz inny czas otwarcia migawki i spróbuj ponownie.
Czy priorytet spust jest włączony?
Jeśli w ustawieniu niestandardowym „a” dla opcji [ Priorytet wyboru AF-C ] lub [ Priorytet wyboru AF-S ] wybrano opcję [ Ostrość ], spust migawki jest możliwe tylko wtedy, gdy aparat jest ustawiony na ostrość. Aby spust migawki było możliwe niezależnie od ustawienia ostrości, wybierz opcję [ Zwolnienie ].
Czy tryb opóźnienia ekspozycja jest ustawiony na [ Wył. ]?
Użyj trybu opóźnienia ekspozycja , aby zredukować drgania aparat podczas mikroskopowania lub fotografowania ze statywu. Jeśli opcja [ Tryb opóźnienia ekspozycji ] w ustawieniu niestandardowym „d” jest ustawiona na inną opcję niż [ Wył. ], spust migawki można opóźnić o około 0,2 do 3 sekund po naciśnięciu spust migawki. Wybierz [ Wył. ], aby spust migawkę bez opóźnienia.
Czy samowyzwalacz jest włączony?
Jeśli tryb spust jest ustawiony na [ Samowyzwalacz ], aparat automatycznie spust migawkę po upływie określonego czasu opóźnienia od naciśnięcia przycisku spust . Aby spust migawkę bez opóźnienia, w menu fotografowania wybierz opcję inną niż [ Samowyzwalacz ] dla opcji [ Tryb wyzwalania migawki].
Czy wbudowana lampa błyskowa jest używana?
Jeśli aparat jest wyposażony we wbudowaną lampa błyskowa , spust migawki może zostać na chwilę wyłączony, aby chronić lampę lampa błyskowa po wykonaniu kilku kolejnych zdjęć. Lampa błyskowa może być ponownie użyta po krótkiej przerwie.