Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

macOS

Системски захтеви

Следе системски захтеви за исправан приказ тонова за ХДР фотографије снимљене у ХЛГ (ХЛГ фотографије) на Nikon дигиталним фотоапаратима који подржавају избор тонског режима.

Монитор Ликуид Ретина КСДР (укључујући уграђене МацБоок Про екране) или Про Дисплаи КСДР
Софтвер НКС Студио (обавезно инсталирајте најновију верзију)

Други монитори

Истакнуте тачке на ХЛГ фотографијама могу изгледати „испрано“ ако се не гледају на Ликуид Ретина КСДР или Про Дисплаи КСДР монитору. Ово се понекад може решити смањењем осветљености екрана (монитора) у системским поставкама рачунара.

„ХДР“ и „ХЛГ“

  • Високи динамички опсег (ХДР) је технологија снимања која подржава опсег тонова (динамички опсег) шири него што га нуде постојеће технике. Проширује потенцијал визуелног изражавања повећавајући опсег осветљености ухваћених у средњим тоновима и светлима. Разликује се од ХДР снимања са више експозиција, технике снимања слика високог динамичког опсега (ХДРИ) која комбинује више фотографија снимљених при различитим експозицијама.
  • Хибридни лог-гама (ХЛГ) је стандард ХДР екрана. Можете снимити ХЛГ фотографије тако што ћете изабрати [ ХЛГ ] тонски режим на Nikon дигиталним фотоапаратима.

НКС Студио

Да бисте приказали ХЛГ фотографије, мораћете да инсталирате Nikon софтвер НКС Студио. То вам омогућава да прегледате и уређујете фотографије и видео записе снимљене Nikon дигиталним фотоапаратима. Преузмите најновију верзију програма за инсталацију НКС Студио са доње веб локације и пратите упутства на екрану да бисте довршили инсталацију.

хттпс://довнлоадцентер.никонимглиб.цом/

Конфигурисање вашег рачунара

Мораћете да изаберете унапред подешен референтни режим „ХДР видео (П3‑СТ 2084)“ у подешавањима екрана. Више информација је доступно на Apple веб локацији.