Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Översätt

DENNA TJÄNST KAN INNEHÅLLA ÖVERSÄTTNINGAR FRÅN GOOGLE. GOOGLE FRÅNSÄGER SIG ALLA GARANTIER FÖR ÖVERSÄTTNINGAR, UTTRYCKLIGA ELLER UNDERFÖRSTÅDDA, INKLUSIVE EVENTUELLA GARANTIER AVSEENDE NOGGRANNHET, TILLFÖRLITLIGHET OCH EVENTUELLA UNDERFÖRSTÅDDA GARANTIER AVSEENDE SÄLJBARHET, LÄMPLIGHET FÖR ETT VISST ÄNDAMÅL OCH ICKE-INTRÅNG.

Referensinformation från Nikon Corporation (nedan, “Nikon”) har översatts för din bekvämlighet med hjälp av översättningsprogramvara från Google Översätt. Rimliga ansträngningar har gjorts för att tillhandahålla en korrekt översättning, men ingen automatiserad översättning är perfekt och är inte heller avsedd att ersätta mänskliga översättare. Översättningar tillhandahålls som en tjänst till användare av Nikons referensinformation och tillhandahålls som de är. Ingen garanti av något slag, varken uttrycklig eller underförstådd, lämnas avseende noggrannhet, tillförlitlighet eller korrekthet för översättningar gjorda från engelska till något annat språk. Visst innehåll (som bilder, videor, Flash-videor osv.) kanske inte kan översättas korrekt på grund av översättningsprogramvarans begränsningar.

Den officiella texten är den engelska versionen av referensinformationen. Eventuella avvikelser eller skillnader som har uppstått i samband i översättningen är inte bindande och har ingen rättslig effekt för efterlevnad eller verkställighet. Om det uppstår några frågor om riktigheten hos informationen i den översatta referensinformationen hänvisar vi till den engelska versionen av informationen, som är den officiella versionen.

Windows

Systemkrav

Följande är systemkraven för korrekt visning av toner för HDR-foton inspelade i HLG (HLG-foton) på Nikon digitalkameror som stöder val av tonläge.

OS
 • Windows 11
 • Windows 10
  • Version 1709 eller senare
  • Senaste grafikdrivrutinen (WDDM)
GPU HDR10 kompatibel med stöd för PlayReady Digital Rights Management (DRM)
Övervaka DisplayHDR 1000 (rekommenderas)
Kabel

HDMI 2.0a eller senare

DisplayPort 1.4 eller senare

programvara NX Studio (se till att installera den senaste versionen)

Bildskärmar som inte uppfyller DisplayHDR 1000-standarden

Höjdpunkter i HLG-foton kan verka "uttvättade" när de visas på DisplayHDR/True Black 400, 500 eller 600-skärmar.

"HDR" och "HLG"

 • High dynamic range (HDR) är en bildbehandlingsteknik som stöder ett spektrum av toner (dynamiskt omfång) som är bredare än vad som erbjuds av befintliga tekniker. Den utökar potentialen för visuellt uttryck genom att öka intervallet av ljusstyrkor som fångas i mellantoner och högdagrar. Det skiljer sig från multiexponerings-HDR-infångning, en hög-dynamiskt omfångsavbildningsteknik (HDRI) som blandar flera stillbilder tagna med olika exponeringar.
 • Hybrid log-gamma (HLG) är en HDR-skärmstandard. Du kan ta HLG-foton genom att välja tonläget [ HLG ] på Nikon digitalkameror.

NX Studio

För att visa HLG-foton måste du installera Nikon NX Studio-programvara. Genom att göra det kan du visa och redigera foton och videor tagna med Nikon digitalkameror. Ladda ner den senaste versionen av NX Studio-installationsprogrammet från webbplatsen nedan och följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationen.

https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Installera codec

Att visa HLG-foton i NX Studio kräver motsvarande "Imaging Codec 01"-codec. Codecen kan installeras genom att följa instruktionerna som visas första gången ett HLG-foto i HEIF-format (tillägget ".hif") öppnas, väljs eller sparas i ett annat format i NX Studio.

 • Du måste ange kamerans serienummer innan du laddar ner Imaging Codec 01.

Konfigurera din dator

Datorn måste konfigureras enligt beskrivningen nedan. Mer information om inställningarna nedan finns tillgänglig på Microsofts webbplats.

 • Aktivera HDR i Windows skärminställningar.
 • Aktivera HDR-videoströmning.

Visar HLG-foton i enbildsvy

Om du väljer höga värden för HDR/SDR-ljusstyrkabalansen blir hela skärmen ljusare, vilket gör skillnaden mellan HLG och icke-HLG (SDR) fotoskärm svår att urskilja. Vi rekommenderar att du väljer den lägsta inställningen för HDR/SDR-ljusstyrka när du tittar på HLG-foton.

Monitorinställningar

Beroende på modell kan du behöva justera inställningarna på din bildskärm. Se monitordokumentationen för mer information.