Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Translate

TÄMÄ PALVELU VOI SISÄLTÄÄ GOOGLE-KÄÄNNÖKSIÄ. GOOGLE SANOUTUU IRTI KAIKISTA KÄÄNNÖKSIIN LIITTYVISTÄ, SUORISTA TAI EPÄSUORISTA TAKUISTA, MUKAAN LUKIEN TAKUISTA, JOTKA KOSKEVAT TARKKUUTTA JA LUOTETTAVUUTTA JA KAIKISTA EPÄSUORISTA TAKUISTA, JOTKA LIITTYVÄT KAUPANKÄYNTIIN, SOVELTUVUUTEEN TIETTYYN TARKOITUKSEEN JA LOUKKAAMATTOMUUTEEN.

Nikon Corporationin (jäljempänä ”Nikon”) käyttöoppaat on käännetty Google Translaten tarjoamalla käännösohjelmistolla. Osuvien käännösten tekemiseksi on tehty kohtuullisesti työtä. Yksikään automaattinen käännös ei kuitenkaan ole täydellinen, eikä niiden ole tarkoitus korvata ihmisten tekemiä käännöksiä. Käännökset tuotetaan palveluna Nikonin käyttöoppaiden käyttäjille, ja ne toimitetaan ”sellaisenaan”. Englannin kielestä muihin kieliin tehtyjen käännösten tarkkuudesta, luotettavuudesta tai paikkansapitävyydestä ei anneta suoria tai epäsuoria takuita. Tiettyä sisältöä (kuten kuvia, videoita, Flash Videota tms.) ei välttämättä voida kääntää tarkasti käännösohjelmiston rajoitusten vuoksi.

Virallinen teksti vastaa käyttöoppaiden englanninkielisiä versioita. Käännöksissä syntyvät ristiriitaisuudet tai eroavaisuudet eivät ole sitovia, eivätkä ne vaikuta oikeudellisesti vaatimustenmukaisuuteen tai täytäntöönpanoaikomuksiin. Jos käännetyissä käyttöoppaissa olevien tietojen tarkkuuteen liittyviä kysymyksiä ilmenee, tarkista tiedot oppaiden englanninkielisistä versioista, jotka ovat virallisia versioita.

Windows

Laitteistovaatimukset

Seuraavat ovat järjestelmävaatimukset Sävytilan valintaa tukevien Nikon -digitaalikameroiden HLG-muodossa (HLG-kuvat) tallennettujen HDR-valokuvien oikealle näyttämiselle.

OS
 • Windows 11
 • Windows 10
  • Versio 1709 tai uudempi
  • Uusin näytönohjain (WDDM)
GPU HDR10-yhteensopiva PlayReady Digital Rights Management (DRM) -tuen kanssa
Monitori DisplayHDR 1000 (suositus)
Kaapeli

HDMI 2.0a tai uudempi

DisplayPort 1.4 tai uudempi

Ohjelmisto NX Studio (muista asentaa uusin versio)

Näytöt, jotka eivät täytä DisplayHDR 1000 -standardia

HLG-valokuvien kohokohdat saattavat näyttää "hämärtyneiltä", kun niitä tarkastellaan DisplayHDR/True Black 400-, 500- tai 600-näytöillä.

"HDR" ja "HLG"

 • High Dynamic Range (HDR) on kuvantamistekniikka, joka tukee olemassa olevien tekniikoiden tarjoamaa laajempaa sävyaluetta (dynaaminen alue). Se laajentaa visuaalisen ilmaisun mahdollisuuksia lisäämällä keskisävyihin ja kohokohtiin tallennettujen valovoimakkuuksien valikoimaa. Se eroaa usean valotuksen HDR-kaappauksesta, korkean dynaamisen alueen kuvantamistekniikasta (HDRI), joka yhdistää useita eri valotuksilla otettuja still-kuvia.
 • Hybrid log-gamma (HLG) on HDR-näyttöstandardi. Voit ottaa HLG-kuvia valitsemalla [ HLG ] -sävytilan Nikon digitaalikameroissa.

NX Studio

HLG-valokuvien näyttämiseksi sinun on asennettava Nikon NX Studio -ohjelmisto. Näin voit katsella ja muokata Nikon digitaalikameroilla otettuja valokuvia ja videoita. Lataa NX Studio -asennusohjelman uusin versio alla olevasta verkkosivustosta ja suorita asennus loppuun noudattamalla näytön ohjeita.

https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Codecin asentaminen

HLG-kuvien katseleminen NX Studiossa vaatii vastaavan "Imaging Codec 01" -pakkauksen. Pakkauksenhallinta voidaan asentaa noudattamalla ohjeita, jotka näytetään ensimmäisen kerran, kun HEIF-muotoinen (laajennus ".hif") HLG-valokuva avataan, valitaan tai tallennetaan muuhun muotoon NX Studiossa.

 • Sinun on annettava kameran sarjanumero ennen Imaging Codec 01:n lataamista.

Tietokoneen asetusten määrittäminen

Tietokone on määritettävä alla kuvatulla tavalla. Lisätietoja alla olevista asetuksista on saatavilla Microsoftin verkkosivustolta.

 • Ota HDR käyttöön Windows näyttöasetuksissa.
 • Ota HDR-videon suoratoisto käyttöön.

HLG-valokuvien näyttäminen yhden kehyksen näkymässä

HDR/SDR-kirkkaustasapainon korkeiden arvojen valitseminen kirkastaa koko näyttöä, jolloin HLG- ja ei-HLG (SDR) -valokuvanäyttöjen eroa on vaikea havaita. Suosittelemme valitsemaan HDR/SDR-kirkkaustasapainon pienimmän asetuksen, kun katselet HLG-kuvia.

Näytön asetukset

Mallista riippuen saatat joutua säätämään näytön asetuksia. Katso lisätietoja näytön ohjeista.