g2: Özel kontroller

  1. G düğmesi
  2. Özel Ayarlar A

Lens halkalarını, kamera düğmelerini ve komut kadranlarını kullanarak video modunda gerçekleştirilen işlemleri seçin.

  • Aşağıdaki kontrollerin oynadığı rolleri seçin. İstediğiniz kontrolü vurgulayın ve J tuşuna basın.
    Seçenek
    w[ Fn1 tuşu ]
    y[ Fn2 tuşu ]
    H[ GÖRÜNTÜLE düğmesi ]
    j[ AE-L/AF-L düğmesi ]
    I[ Geri oynatma düğmesi ]
    k[ Tamam düğmesi ]
    G[ Serbest bırakma modu düğmesi ]
    z[ Video kayıt düğmesi ]
    K[ ISO duyarlılığı düğmesi ]
    J[ Poz telafisi düğmesi ]
    x[ Picture Control düğmesi ]
    y[ Komut kadranları ]
    G[ Deklanşör düğmesi ]
    3[ Lens Fn2 düğmesi ]
    S[ Lens Fn düğmesi ]
    L[ Lens Fn halkası (saat yönünde) ]
    M[ Lens Fn halkası (saat yönünün tersine) ]
    N[ Lens hafızası ayar düğmesi ]
    l[ Lens kontrol halkası ]
  • Ayarlar, atanacak kontrolü seçmek için ekranda sıfırlanabilir. Sıfırlamak istediğiniz kontrolü vurgulayın, O düğmesine basın ve ardından onay ekranında [ Evet ] öğesini vurgulayın ve vurgulanan kontrolü varsayılan ayarlara sıfırlamak için J düğmesine basın. Herhangi bir kontrolü vurgulayın ve O düğmesine yaklaşık 3 saniye basın; ardından onay ekranında [ Evet ] öğesini vurgulayın ve tüm kontrolleri varsayılan ayarlara sıfırlamak için J düğmesine basın.
  • Atanabilecek roller aşağıda listelenmiştir. Kullanılabilir roller kontrole göre değişir.
    RolTanım
    K[ Merkez odak noktasını seçin ]Kontrole basıldığında merkez odak noktası seçilir.
    4[ Odak konumunu kaydet ]Kontrolü basılı tutmak mevcut odak konumunu kaydeder.
    • Kaydedilen konum, [ Odak konumunu geri çağır ] öğesinin atandığı bir kontrol kullanılarak geri yüklenebilir ("bellek geri çağırma").
    • Odak konumunu kaydederken, [ Odak konumunu geri çağır ] öğesinin atandığı denetimlerden herhangi birini kullanarak ([ Tümüne kaydet ]) veya yalnızca belirli bir denetimi kullanarak ([ Tek tek kaydet ]) geri çağrılabileceğini seçebilirsiniz.
    • Daha fazla bilgi için, “Odak konumlarını kaydetme ve geri çağırma” bölümüne bakın ( Odak pozisyonlarını kaydetme ve geri çağırma ).
    3[ Odak pozisyonunu hatırla ]Kontrole basıldığında, [ Odak konumunu kaydet ] öğesinin atandığı bir kontrol kullanılarak kaydedilen odak konumu geri çağrılır.
    O[ Gözleri değiştir ]Kamera bir insan veya hayvan portresi konusunun gözlerini algıladığında, odaklama için kullanılacak gözü seçmek üzere kontrole basın.
    l[ Döngü AF alanı modu ]AF alanı modunu değiştirmek için kontrole basın.
    • Çevrim yapılacak AF alanı modlarını seçmek için [ AF alanı modunu çevrimle ] vurgulandığında 2 basın.
    • Seçenekleri vurgulayın ve seçmek için J veya 2 basın ( M ) veya seçimi kaldırın ( U ). Kontrole basıldığında, M işaretiyle işaretlenen seçenekler değiştirilebilir.
    A[ AF-AÇIK ]Kontrole basıldığında otomatik odaklama başlatılır.
    • Odaklama modu için AF-C seçildiğinde, kamera Özel Ayar g5 [ AF hızı ] için seçilen hızda odaklanır.
    n[ Hızlı AF-ON ]Kontrole basıldığında otomatik odaklama başlatılır.
    • Odaklama modu için AF-C seçildiğinde, Özel Ayar g5 [ AF hızı ] için seçilen seçeneğe bakılmaksızın, kamera maksimum hızda odaklanır.
    F[ Yalnızca AF kilidi ]Kontrol basılı tutulduğu sürece odak kilitlenir.
    E[ AE kilidi (tut) ]Kontrol basıldığında pozlama kilitlenir. Pozlama kilidi kayıt başladığında sona ermez. Kontrol ikinci kez basılana veya bekleme zamanlayıcısı sona erene kadar pozlama kilitli kalır.
    h[ AWB kilidi (tut) ]Beyaz dengesi için [ Otomatik ] veya [ Doğal ışık otomatik ] seçilirse, kontrol basıldığında beyaz dengesi kilitlenir (beyaz dengesi kilidi). Beyaz dengesi kilidi kayıt başladığında sona ermez. Ancak kontrol ikinci kez basıldığında veya bekleme zamanlayıcısı sona erdiğinde kilit serbest bırakılır.
    R[ AE/AWB kilidi (tutma) ]Kontrol basıldığında pozlama kilitlenir. Beyaz dengesi, beyaz dengesi için [ Otomatik ] veya [ Doğal ışık otomatik ] seçildiği takdirde de kilitlenir. Pozlama ve beyaz dengesi kilidi kayıt başladığında sona ermez. Ancak kontrol ikinci kez basıldığında veya bekleme zamanlayıcısı sona erdiğinde kilit açılır.
    C[ Yalnızca AE kilidi ]Kontrol basılı tutulduğu sürece pozlama kilitlenir.
    B[ AE/AF kilidi ]Kontrol basılı tutulduğu sürece odak ve pozlama kilitlenir.
    h[ Picture Control Ayarla ]i menüsünde [ Picture Control Ayarla ] öğesine gitmek için kontrole basın.
    m[ Yardımı görüntüle ]Özel Ayar g11 [ Görüntüleme yardımı ] için [ AÇIK ] öğesini seçmek üzere kontrol düğmesine basın. [ KAPALI ] öğesini seçmek üzere tekrar basın.
    X[ Yüksek frekanslı titreşim azaltma ]Kontrole basmak, deklanşör hızının daha küçük artışlarla ince ayarlanmasını sağlar. Normal deklanşör hızı seçimini geri yüklemek için kontrole ikinci kez basın.
    L[ Sessiz mod ]Sessiz modu etkinleştirmek için kontrole basın. Devre dışı bırakmak için tekrar basın.
    V[ Döngü canlı görüntü bilgisi ekranı ]Çekim ekranını değiştirmek için kontrole basın. Kullanılabilir ekranların türü ve içeriği Özel Ayarlar g17 [ Özel monitör çekim ekranı ] ve g18 [ Özel vizör çekim ekranı ] kullanılarak seçilebilir.
    i[ Canlı görüntü bilgisi ekranı kapalı ]Ekrandaki simgeleri ve çekim bilgilerini gizlemek için kontrole basın. Simgeler ve çekim bilgileri düğmeye tekrar basılarak görüntülenebilir.
    b[ Çerçeveleme ızgarası ]Çerçeveleme ızgarasını görüntülemek için kontrole basın. Izgarayı gizlemek için kontrole tekrar basın. Görüntüleme türü Özel Ayar g14 [ Izgara türü ] kullanılarak seçilebilir.
    p[ Yakınlaştırma açık/kapalı ]Mevcut odak noktasının etrafındaki alanı yakınlaştırmak için kontrole basın (yakınlaştırma oranı önceden seçilir). Yakınlaştırmayı iptal etmek için tekrar basın.
    • Yakınlaştırma oranını seçmek için [ Yakınlaştırma açık/kapalı ] öğesini vurgulayın ve 2 tuşuna basın.
    P[ Sanal ufuk ]Sanal ufuk görüntüsünü etkinleştirmek için kontrole basın. Görüntüyü gizlemek için tekrar basın. Görüntü türü Özel Ayar d17 [ Sanal ufuk türü ] kullanılarak seçilebilir.
    W[ Odaklanma zirvesi ekranı ]Odak modu için MF seçildiğinde odak zirvesini etkinleştirmek için kontrole bir kez basın. Odak zirvesini sonlandırmak için tekrar basın.
    W[ Dokunmatik Fn'yi etkinleştir/devre dışı bırak ]Dokunmatik Fn'yi etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için kontrole basın.
    O[ MENÜM ]“MENÜM”ü görüntülemek için kontrole basın.
    3[ MENÜM'deki en üst öğeye erişin ]“MENÜM”deki en üst öğeye atlamak için kontrole basın. Sık kullanılan bir menü öğesine hızlı erişim için bu seçeneği seçin.
    K[ Geri Oynatma ]Oynatmayı başlatmak için kontrole basın.
    Y[ Filtrelenmiş oynatma ]Oynatma menüsünde [ Filtreli oynatma kriterleri ] için seçilen kriterleri karşılayan resimleri görüntülemek için kontrole basın.
    Z[ Filtrelenmiş oynatma (kriterleri seçin) ]Oynatma menüsünde [ Filtrelenmiş oynatma kriterleri ] öğesine gitmek için kontrole basın.
    t[ Güç açıklığı (açık) ]
    • Düğmeye basıldığında diyafram genişler. Bu seçenek, [ Fn2 düğmesi ] için [ Güç diyaframı (kapalı) ] seçildiğinde otomatik olarak etkinleştirilir.
    • Mercek diyaframını genişletmek için mercek Fn halkasını saat yönünün tersine döndürün. Bu seçenek, [ Mercek Fn halkası (saat yönünde ) ] için [ Güç diyaframı (kapalı) ] seçildiğinde otomatik olarak etkinleştirilir.
    q[ Güç açıklığı (kapalı) ]
    • Düğmeye basıldığında diyafram daralır. Bu seçenek, [ Fn1 düğmesi ] için [ Güç diyaframı (açık) ] seçildiğinde otomatik olarak etkinleştirilir.
    • Mercek diyaframını daraltmak için mercek Fn halkasını saat yönünde döndürün. Bu seçenek, [ Mercek Fn halkası (saat yönünün tersine) ] için [ Güç diyaframı (açık) ] seçildiğinde otomatik olarak etkinleştirilir.
    i[ Poz telafisi + ]
    • Düğmeye basıldığında pozlama telafisi artar. Bu seçenek, [ Fn2 düğmesi ] için [ Pozlama telafisi − ] seçildiğinde otomatik olarak etkinleştirilir.
    • Arttırılmış pozlama telafisi için lens Fn halkasını saat yönünde döndürün. Bu seçenek, [ Lens Fn halkası (saat yönünün tersine) ] için [ Poz telafisi − ] seçildiğinde otomatik olarak etkinleştirilir.
    h[ Poz telafisi - ]
    • Düğmeye basıldığında pozlama telafisi azalır. Bu seçenek, [ Fn1 düğmesi ] için [ Pozlama telafisi + ] seçildiğinde otomatik olarak etkinleştirilir.
    • Poz telafisini azaltmak için lens Fn halkasını saat yönünün tersine döndürün. Bu seçenek, [ Lens Fn halkası (saat yönünde) ] için [ Poz telafisi + ] seçildiğinde otomatik olarak etkinleştirilir.
    d[ ISO duyarlılığı (artış) ]ISO duyarlılığını artırmak için lens Fn halkasını saat yönünde döndürün. Bu seçenek, [ Lens Fn halkası (saat yönünün tersine) ] için [ ISO duyarlılığı (azaltma) ] seçildiğinde otomatik olarak etkinleştirilir.
    e[ ISO duyarlılığı (azaltma) ]ISO duyarlılığını azaltmak için lens Fn halkasını saat yönünün tersine döndürün. Bu seçenek, [ Lens Fn halkası (saat yönünde) ] için [ ISO duyarlılığı (artırma) ] seçildiğinde otomatik olarak etkinleştirilir.
    o[ Yüksek Çözünürlüklü Yakınlaştırma + ]
    • Yüksek Çözünürlüklü Yakınlaştırmayı kullanarak yakınlaştırın; kontrol basılı tutulduğu sürece yakınlaştırma oranı artar. Bu seçenek, [ Fn2 düğmesi ] için [ Yüksek Çözünürlüklü Yakınlaştırma − ] seçildiğinde otomatik olarak etkinleştirilir.
    • Yüksek Çözünürlüklü Yakınlaştırmayı kullanarak yakınlaştırmak için lens Fn halkasını saat yönünde döndürün. Bu seçenek, [ Lens Fn halkası (saat yönünün tersine) ] için [ Yüksek Çözünürlüklü Yakınlaştırma − ] seçildiğinde otomatik olarak etkinleştirilir.
    p[ Yüksek Çözünürlüklü Yakınlaştırma − ]
    • Yüksek Çözünürlüklü Yakınlaştırmayı kullanarak uzaklaştırma; kontrol basılı tutulduğu sürece yakınlaştırma oranı azalır. Bu seçenek, [ Fn1 düğmesi ] için [ Yüksek Çözünürlüklü Yakınlaştırma + ] seçildiğinde otomatik olarak etkinleştirilir.
    • Yüksek Çözünürlüklü Yakınlaştırmayı kullanarak uzaklaştırmak için lens Fn halkasını saat yönünün tersine döndürün. Bu seçenek, [ Lens Fn halkası (saat yönünde) ] için [ Yüksek Çözünürlüklü Yakınlaştırma + ] seçildiğinde otomatik olarak etkinleştirilir.
    a[ Güçlü yakınlaştırma + ]Güç yakınlaştırma lensi takıldığında, kontrol basılıyken kamera yakınlaştırır. Bu seçenek, [ Fn2 düğmesi ] için [ Güç yakınlaştırma − ] seçildiğinde otomatik olarak etkinleştirilir.
    b[ Güçlü yakınlaştırma − ]Güç yakınlaştırma lensi takıldığında, kontrol basılıyken kamera uzaklaştırılır. Bu seçenek, [ Fn1 düğmesi ] için [ Güç yakınlaştırma + ] seçildiğinde otomatik olarak etkinleştirilir.
    9[ Desen ton aralığı ]Zebra desen tonu aralığı seçenekleri arasında geçiş yapmak için kontrole basın ( Desen ton aralığı ).
    1[ Videoları kaydet ]Kaydı başlatmak için kontrole basın. Kaydı sonlandırmak için tekrar basın.
    m[ Beyaz dengesi ]Kontrolü basılı tutun ve videolar için beyaz dengesini ayarlamak üzere ana komut kadranını döndürün. Bazı seçenekler, alt komut kadranını döndürerek seçilebilen alt seçenekler sunar.
    y[ Aktif D-Lighting ]Kontrole basın ve videolarda Aktif D-Lighting'i ayarlamak için bir komut kadranını döndürün.
    W[ Cilt yumuşatma ]Kontrole basın ve ten yumuşatmayı ayarlamak için bir komut kadranını döndürün.
    X[ Portre izlenim dengesi ]Kontrol düğmesine basın ve portre izlenimi denge modunu seçmek için komut kadranını döndürün.
    w[ Ölçüm ]Kontrole basın ve bir video ölçüm seçeneği belirlemek için komut kadranını döndürün.
    E[ Video otomatik zamanlayıcı ]Kontrole basın ve video otomatik zamanlayıcı ayarlarını değiştirmek için bir komut kadranını döndürün.
    z[ Odak modu/AF alanı modu ]Kontrolü basılı tutun ve odak modunu seçmek için ana komut kadranını, AF alanı modunu seçmek için alt komut kadranını döndürün.
    a[ Kontrol kilidi ]
    • Kontrol düğmesine basın ve deklanşör hızını kilitlemek için ana komut kadranını döndürün (mod M ). Diyaframı kilitlemek için (mod A ve M ), kontrol düğmesine basın ve alt komut kadranını döndürün.
    • Odak noktası seçimini kilitlemek için, çoklu seçiciyi kullanarak odak noktasını seçerken kontrolü basılı tutun.
    H[ Mikrofon hassasiyeti ]Kontrole basın ve mikrofon hassasiyetini ayarlamak için bir komut kadranını döndürün.
    X[ Odak (M/A) ]Objektif kontrol halkası, odak modu için seçilen seçeneğe bakılmaksızın manuel odaklama için kullanılabilir. Otomatik odaklamayı kullanarak yeniden odaklamak için deklanşöre yarım basın veya AF-ON'un atandığı bir kontrole basın.
    q[ Güç açıklığı ]Diyaframı ayarlamak için lens kontrol halkasını döndürün.
    E[ Poz telafisi ]Pozlama telafisini, kontrolü basılı tutarak ve komut kadranını döndürerek veya lens kontrol halkasını döndürerek ayarlayın.
    9[ ISO duyarlılığı ]ISO duyarlılığını, kontrolü basılı tutarken komut kadranını döndürerek veya lens kontrol halkasını döndürerek ayarlayın.
    n[ Yüksek Çözünürlüklü Yakınlaştırma ]Yüksek Çözünürlüklü Yakınlaştırma özelliğini kullanarak yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapmak için lens kontrol halkasını döndürün.
    [ Hiçbiri ]Kontrolün hiçbir etkisi yoktur.

Güç diyaframı

  • Güç diyaframı yalnızca A ve M modlarında mevcuttur.
  • Diyafram ayarlanırken ekran titreyebilir.

Komut kadranları

Komut kadranlarına aşağıdaki roller atanabilir. Seçenekleri görüntülemek için öğeleri vurgulayın ve 2 basın.

RolTanım
[ Pozlama ayarı ]Seçili modlarda ana ve alt komut kadranlarının rollerini tersine çevirin. Bir modu vurgulamak için 4 veya 2 ve rolleri değiştirmek için 1 veya 3 basın.
[ Odak/AF alanı modu seçimi ]Özel Ayar g2 [ Özel kontroller ] kullanılarak [ Odak modu/AF alanı modu ] atanmış bir kontrolü tutarken ana ve alt komut kadranlarını döndürerek oynanan rolleri değiştirin.
[ Alt komut kadranı yakınlaştırma rolü ]Yakınlaştırma ekranında alt komut kadranının oynayacağı rolü seçin.
  • Her modda alt komut kadranının oynadığı rolü değiştirmek için [ Pozlama ayarı ] öğesini seçin.
  • Yakınlaştırmak veya uzaklaştırmak için alt komut kadranını kullanmak üzere [ Yakınlaştır ] öğesini seçin.

Özel Ayarlar menüsü