Камера се може повезати на телевизоре, диктафоне и друге уређаје који имају ХДМИ конекторе. Користите опционални ХДМИ кабл ( ХДМИ каблови ) или ХДМИ кабл треће стране типа Ц. Ове ставке се морају купити одвојено. Увек искључите камеру пре него што повежете или искључите ХДМИ кабл.

1

ХДМИ конектор за повезивање са камером

2

ХДМИ конектор за повезивање са спољним уређајем *

  • Изаберите кабл са конектором који одговара конектору на ХДМИ уређају.

телевизори

  • Након што подесите ТВ на ХДМИ улазни канал, укључите камеру и притисните дугме K да бисте видели слике на ТВ екрану.

  • Јачина звука репродукције може се подесити помоћу контрола на ТВ-у. Контроле камере се не могу користити.

  • Ако је камера упарена са паметним уређајем који користи апликацију СнапБридге, уређај се може користити за даљинско управљање репродукцијом док је камера повезана са ТВ-ом. За детаље погледајте помоћ на мрежи за апликацију СнапБридге.

Рекордери

Камера може да снима видео директно на повезане ХДМИ рекордере. Користите [ ХДМИ ] ставку у менију за подешавање да бисте подесили подешавања за ХДМИ излаз. Неки снимачи ће започети и зауставити снимање као одговор на контроле камере.

Резолуција излаза

Изаберите формат за излаз слика на ХДМИ уређај. Ако је изабрано [ Ауто ], камера ће аутоматски изабрати одговарајући формат.

Напредно

Подесите подешавања за повезивање са ХДМИ уређајем.

Опција

Опис

[ Опсег излаза ]

Опсег улазног РГБ видео сигнала варира у зависности од ХДМИ уређаја. [ Ауто ], који одговара опсегу излаза са ХДМИ уређајем, препоручује се у већини ситуација. Ако камера не може да одреди тачан опсег излазног РГБ видео сигнала за ХДМИ уређај, можете да изаберете неку од следећих опција:

  • [ Ограничени опсег ]: За уређаје са опсегом улазног РГБ видео сигнала од 16 до 235. Изаберите ову опцију ако приметите губитак детаља у сенкама.

  • [ Пун опсег ]: За уређаје са опсегом улазног РГБ видео сигнала од 0 до 255. Одаберите ову опцију ако приметите да су сенке „испране“ или сувише светле.

[ Екстерна контрола снимања ]

Одабиром опције [ Укључено ] омогућава се коришћење контрола камере за покретање и заустављање снимања када је камера повезана преко ХДМИ-а на диктафон треће стране који подржава Атомос Опен Протоцол.

  • Екстерна контрола снимања доступна је са Атомос СХОГУН, НИЊА и СУМО-серијом монитора. За више информација о функцијама и начину рада уређаја, контактирајте произвођача или погледајте документацију приложену уз диктафон.

  • Екран камере ће се аутоматски искључити када истекне време изабрано за прилагођену поставку ц3 [ Кашњење искључивања ] > [ Тајмер приправности ], чиме се завршава ХДМИ излаз. Када снимате филмове на спољни уређај, изаберите [ Тајмер приправности ] и изаберите [ Без ограничења ] или време дуже од предвиђеног времена снимања.

  • Икона ће бити приказана на монитору камере када је изабрано [ Он ]: A се приказује током снимања, B док се снимају филмови. Током снимања, проверите диктафон и екран диктафона да бисте се уверили да се снимак чува на уређају.

  • Имајте на уму да избор [ Он ] може пореметити излаз снимака на уређај.

Нема ХДМИ излаза

ХДМИ излаз није доступан када је камера у режиму филма и повезана са рачунаром који користи Цамера Цонтрол Про 2.

Зоом

Филмови снимљени при величини кадра од 3840 × 2160 приказују се при величини оквира од 1920 × 1080 током зумирања.