1. Поставите блиц на прикључницу за додатну опрему фотоапарата.

    За детаље погледајте упутство које сте добили уз јединицу.

  2. Укључите камеру и блиц.

    Блиц ће почети да се пуни; индикатор спремности блица ( c ) ће се појавити на екрану снимања када се пуњење заврши.

  3. Изаберите режим контроле блица (Режим контроле блица ) и режим блица ( Режими блица ).

  4. Подесите брзину затварача и отвор бленде.

  5. Фотографисати.

Брзина затварача

Брзина затварача се може подесити на следећи начин када се користи опциони блиц:

Режим

Брзина затварача

b

Аутоматски подешава камера ( 1 / 200 с– 1 / 60 с)

П , А

Аутоматски подешава камера ( 1 / 200 с– 1 / 60 с) *

С

1 / 200 с–30 с

М

1 / 200 с–30 с, сијалица , вријеме

  • Брзина затварача може да се подеси на 30 с ако је за режим блица изабрана спора синхронизација, спора синхронизација са задњом завесом или спора синхронизација са смањењем ефекта црвених очију.

Фласх јединице треће стране

Фотоапарат се не може користити са блицовима који би применили напон преко 250 В на Кс контакте фотоапарата или контакте кратког споја на ципели за додатну опрему. Коришћење оваквих блица не само да може да омета нормалан рад фотоапарата, већ и да оштети кола за синхронизацију блица на фотоапарату и/или блиц.

и-ТТЛ контрола блица

Када је опциони блиц који подржава Никон систем креативног осветљења прикључен и подешен на ТТЛ, фотоапарат користи пред-бљескове монитора за балансирану или стандардну контролу блица „и-ТТЛ филл-фласх“. и-ТТЛ контрола блица није доступна са блицовима који не подржавају Никон Цреативе Лигхтинг Систем. Камера подржава следеће типове и-ТТЛ контроле блица:

Контрола блица

Опис

и-ТТЛ балансирани пуњач

Камера користи контролу блица „и-ТТЛ балансиран допунски блиц“ за природну равнотежу између главног субјекта и амбијенталног позадинског осветљења. Након што се окидач притисне и непосредно пре главног блица, блиц емитује низ мониторских пред-бљескова које камера користи да оптимизује излаз блица за равнотежу између главног субјекта и амбијенталног позадинског осветљења.

Стандардни и-ТТЛ допунски блиц

Снага блица је подешена да доведе осветљење у кадру на стандардни ниво; не узима се у обзир осветљеност позадине. Препоручује се за снимке на којима је главни субјект наглашен на рачун детаља позадине или када се користи компензација експозиције.

  • Стандардни и-ТТЛ допунски блиц се аутоматски активира када је изабрано [ Спот метеринг ].