Следећи Никон софтвер се може користити са фотоапаратом:

Рачунарски софтвер

Никон рачунарски софтвер доступан је у Никон центру за преузимање. Проверите верзију и системске захтеве и обавезно преузмите најновију верзију.

хттпс://довнлоадцентер.никонимглиб.цом/

  • Цамера Цонтрол Про 2 (доступно за куповину): Управљајте камером на даљину са рачунара и сачувајте фотографије директно на хард диск рачунара.

  • НКС Тетхер : Користи се за привезану фотографију када је камера повезана са рачунаром. Експозиција, баланс белог и друга подешавања камере могу да се подесе даљински помоћу контрола на екрану рачунара.

  • НКС Студио * : Прегледајте и уређујте фотографије и видео записе снимљене Никон дигиталним фотоапаратима. НКС Студио се може користити за фино подешавање датотека у Никоновом јединственом НЕФ/НРВ (РАВ) формату и њихово претварање у ЈПЕГ или ТИФФ (НЕФ/РАВ обрада). Подржава не само НЕФ/НРВ (РАВ) слике већ и ЈПЕГ и ТИФФ фотографије снимљене Никон дигиталним фотоапаратима за задатке као што су уређивање тонских кривуља и побољшање осветљености и контраста.

    • Постојећи корисници треба да буду сигурни да су преузели најновију верзију, јер раније верзије можда неће моћи да преузму слике са камере или да отворе НЕФ (РАВ) слике.

  • Услужни програм за бежични предајник: Услужни програм за бежични предајник је неопходан ако се камера жели повезати на мрежу. Упарите камеру са рачунаром и преузмите слике преко Ви‑Фи мреже.

Апликације за паметне телефоне (таблете).

СнапБридге : Преузмите фотографије и филмове са камере на свој паметни уређај путем бежичне везе.

  • СнапБридге апликације се могу преузети са Аппле Апп Сторе® или на Гоогле Плаи™.

  • Посетите Никон веб локацију за најновије информације о СнапБридге апликацијама.