Подесите ЛЕД статус и подешавања режима везе за опционе ВР-Р10 бежичне даљинске управљаче. Такође можете да изаберете режим везе за повезивање са опционим радио-контролисаним блицовима који подржавају напредно бежично осветљење.

ЛЕД лампа

Омогућите или онемогућите статусне ЛЕД диоде на ВР-Р10 бежичном даљинском управљачу који је монтиран на камеру. За више информација погледајте документацију испоручену уз бежични даљински управљач.

Одаберите режим везе за ВР-Р10 бежичне даљинске управљаче постављене на друге камере или радио-контролисане блицеве које подржавају напредно бежично осветљење. Уверите се да је исти режим изабран за друге уређаје.

Опција

Опис

[ Упаривање ]

Камера се повезује само са уређајима са којима је претходно била упарена. Притисните дугме за упаривање на бежичном даљинском управљачу ВР-Р10 повезаном са камером да бисте га упарили са другим уређајима.

  • Како камера неће комуницирати са уређајима са којима није упарена, ова опција се може користити за спречавање сметњи сигнала од других уређаја у близини.

  • С обзиром на то да сваки уређај мора бити одвојено упарен, међутим, препоручује се ПИН код повезивања са великим бројем уређаја.

[ ПИН ]

Комуникација се дели између свих уређаја са истим четвороцифреним ПИН-ом. Повежите се помоћу четвороцифреног ПИН-а. Притисните 4 или 2 да означите цифре и притисните 1 или 3 да промените. Притисните J да унесете и прикажете изабрани ПИН.

  • Ова опција је добар избор за фотографисање са великим бројем удаљених уређаја.

  • Ако постоји више камера које деле исти ПИН, блицеви ће бити под искључивом контролом камере која се прва повеже, спречавајући све друге камере да се повежу (ЛЕД лампице на ВР-Р10 јединицама повезаним са погођеним камерама ће трептати ).

  • Без обзира на опцију изабрану за [ Режим везе ], ВР-Р10 ће увек примати сигнале са упарених бежичних даљинских управљача. Корисници ВР-1 бежичног даљинског управљача ће морати да изаберу упаривање као ВР-1 режим везе.

Бежични даљински управљач ВР-Р10

Уверите се да је фирмвер за ВР-Р10 ажуриран на најновију верзију (верзија 3.0 или новија). За информације о ажурирањима фирмвера погледајте Никон веб локацију за своју област.

B Мени за подешавање: Подешавање камере