Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Translate

DEZE SERVICE KAN VERTALINGEN BEVATTEN DIE GEMAAKT ZIJN VIA GOOGLE. GOOGLE WIJST ALLE GARANTIES AF MET BETREKKING TOT DE VERTALINGEN, UITDRUKKELIJK OF STILZWIJGEND, MET INBEGRIP VAN GARANTIES VOOR CORRECTHEID, BETROUWBAARHEID EN EVENTUELE IMPLICIETE GARANTIES VAN VERKOOPBAARHEID, GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL EN VOOR HET NIET MAKEN VAN INBREUK OP RECHTEN VAN DERDEN.

De naslaggidsen van Nikon Corporation (hieronder, “Nikon”) zijn voor uw gemak vertaald met behulp van vertaalsoftware van Google Translate. Er zijn redelijke inspanningen gedaan om een correcte vertaling te leveren, maar geen enkele geautomatiseerde vertaling is perfect, noch bedoeld om menselijke vertalers te vervangen. Vertalingen worden als service aangeboden aan gebruikers van de naslaggidsenvan Nikon en worden “zoals ze zijn” geleverd. Er wordt geen enkele vorm van garantie, expliciet of impliciet, gegeven met betrekking tot de nauwkeurigheid, betrouwbaarheid of juistheid van vertalingen gemaakt uit het Engels naar een andere taal. Sommige inhoud (zoals afbeeldingen, video's, Flash-video’s, enz.) wordt mogelijk niet exact vertaald vanwege de beperkingen van de vertaalsoftware.

De officiële tekst is de Engelse versie van de naslaggidsen. Eventuele afwijkingen of verschillen in de vertaling zijn niet bindend en hebben geen juridische gevolgen wat betreft naleving of handhaving. Als er vragen zijn met betrekking tot de juistheid van de informatie in de vertaalde naslaggidsen, raadpleeg dan de Engelse versie van de gidsen, die de officiële versie is.

Witbalans

Witbalans zorgt ervoor dat witte voorwerpen wit lijken, ongeacht de kleur van de lichtbron. Bij de meeste lichtbronnen wordt de standaardinstelling ( j ) aanbevolen. Als de gewenste resultaten niet kunnen worden bereikt met automatische witbalans, kies dan een andere optie, zoals hieronder beschreven.

Witbalans kan worden geselecteerd met behulp van de Witbalans- items in het i menu en de foto- en filmopnamemenu's ( 0 Witbalans , Witbalans , Witbalans ).

Bij standaardinstellingen kan de witbalans ook worden geselecteerd door de Fn1- knop ingedrukt te houden en aan de hoofdinstelschijf te draaien ( 0 De functieknoppen ( Fn1 en Fn2 ) ).

Wanneer 4 ( Automatisch ), I ( TL-licht ), K ( Kies kleurtemperatuur ) of L ( Handmatige voorinstelling ) is geselecteerd, kunt u een suboptie kiezen door de Fn1- knop ingedrukt te houden en aan de secundaire instelschijf te draaien.

Keuze K * Beschrijving
4 Automatisch De witbalans wordt automatisch aangepast voor optimale resultaten bij de meeste lichtbronnen. Wanneer de ingebouwde flitser of een optionele flitser wordt gebruikt, wordt de witbalans aangepast aan de hand van de verlichting die door de flitser wordt geproduceerd.
Wit behouden (minder warme kleuren) 3500–8000 Elimineer de warme kleurzweem veroorzaakt door gloeilampen.
Behoud de algehele sfeer Behoud gedeeltelijk de warme kleurzweem geproduceerd door gloeilampen.
Houd warme lichtkleuren aan Behoud de warme kleurzweem van gloeilampen.
D Natuurlijk licht automatisch 4500–8000 Bij gebruik onder natuurlijk licht produceert deze optie kleuren die dichter bij de kleuren liggen die met het blote oog worden waargenomen.
H Direct zonlicht 5200 Gebruiken bij onderwerpen die worden verlicht door direct zonlicht.
G Bewolkt 6000 Gebruik bij daglicht en bij bewolkte hemel.
M Schaduw 8000 Gebruik bij daglicht met onderwerpen in de schaduw.
J Gloeilamp 3000 Gebruik onder gloeilampen.
I fluorescerend Gebruik onder tl-verlichting; kies het lamptype op basis van de lichtbron.
Natriumdamplampen 2700
Warmwit fluorescerend 3000
Wit fluorescerend 3700
Koelwit fluorescerend 4200
Dagwit fluorescerend 5000
Daglicht fluorescerend 6500
Hoge temperatuur. kwikdamp 7200
5 Flits 5400 Gebruik met studio-flitserverlichting en andere grote flitsers.
K Kies kleurtemperatuur 2500–10.000 Kies de kleurtemperatuur uit de lijst met waarden of door de Fn1- knop ingedrukt te houden en aan de secundaire instelschijf te draaien.
L Handmatige voorinstelling Meet de witbalans voor het onderwerp of de lichtbron (houd de Fn1- knop ingedrukt om de directe meetmodus te openen, 0 Handmatige voorinstelling ), kopieer de witbalans van een bestaande foto of kies een bestaande waarde door de Fn1- knop ingedrukt te houden en aan de secundaire instelschijf te draaien.

Kleurtemperatuur. Alle waarden zijn bij benadering en weerspiegelen geen fijnafstemming (indien van toepassing).

D (“Natuurlijk licht automatisch”)

D ( Natuurlijk licht auto ) levert mogelijk niet het gewenste resultaat op bij kunstlicht. Kies 4 ( Auto ) of een optie die bij de lichtbron past.

Fijnafstelling van de witbalans

Bij andere instellingen dan Kies kleurtemperatuur kan de witbalans verfijnd worden met behulp van de Witbalans- items in het i-menu en de foto- en filmopnamemenu's ( 0 Witbalans fijnafstellen ).

Studioflitsverlichting

4 ( Automatisch ) levert mogelijk niet het gewenste resultaat op met grote studioflitsers. Gebruik de vooraf ingestelde witbalans of stel de witbalans in op 5 ( Flitser ) en gebruik fijnafstelling om de witbalans aan te passen.

4 (“Automatisch”)

De foto-informatie voor foto's gemaakt met automatische witbalans vermeldt de kleurtemperatuur die door de camera was geselecteerd op het moment dat de foto werd gemaakt. U kunt dit als referentie gebruiken bij het kiezen van een waarde voor Kies kleurtemperatuur . Om opnamegegevens tijdens het afspelen te bekijken, gaat u naar Weergaveopties in het afspeelmenu en selecteert u Opnamegegevens voor Extra foto-informatie .

Kleurtemperatuur

De waargenomen kleur van een lichtbron varieert afhankelijk van de kijker en andere omstandigheden. Kleurtemperatuur is een objectieve maatstaf voor de kleur van een lichtbron, gedefinieerd met betrekking tot de temperatuur waartoe een object zou moeten worden verwarmd om licht in dezelfde golflengten uit te stralen. Terwijl lichtbronnen met een kleurtemperatuur in de buurt van 5000–5500 K er wit uitzien, zien lichtbronnen met een lagere kleurtemperatuur, zoals gloeilampen, er enigszins geel of rood uit. Lichtbronnen met een hogere kleurtemperatuur verschijnen blauw getint.

“Warmere” (rodere) kleuren

“Koelere” (blauwere) kleuren

Kies over het algemeen lagere waarden als uw foto's een rode tint hebben of om kleuren opzettelijk kouder te maken, hogere waarden als uw foto's blauw getint zijn of om kleuren opzettelijk warmer te maken.