Apăsarea butonului i în timpul zoom redare, redare cadru întreg sau redare miniaturi afișează meniul i pentru modul redare. Selectați opțiuni folosind selectorul multiplu și butonul J și apăsați butonul i pentru a ieși din meniu și a reveni la meniul redare.

Opțiunile disponibile în meniul redare i variază în funcție de tipul de fotografie.

Fotografii: Apăsarea butonului i atunci când este selectată o fotografie afișează opțiunile enumerate mai jos.

  • Decupare rapidă (afișată numai în timpul zoom redare): Salvați o copie a imaginii curente tăiată la dimensiunea zonei vizibile pe afișaj. Această opțiune nu este disponibilă când sunt afișate histograme.
  • Evaluare: Evaluați imaginea curentă (0 Evaluarea fotografiilor).
  • Selectare pt. trimitere/deselectare (disp. inteligent/PC/WT): Selectați imaginea curentă pentru încărcare. Opțiunea afişată variază în funcție de tipul de dispozitiv conectat (0 Selectare pentru trimitere/deselectare).
  • Retuşare: Folosiți opțiunile din meniul retușare (0 N Meniul retușare: Crearea copiilor retușate) pentru a crea o copie retușată a fotografiei curente.
  • Alegere dosar: Alegeți un folder pentru redare. Evidențiați un folder și apăsați J pentru a vizualiza fotografiile din folderul evidențiat.
  • Protejare: Protejați sau îndepărtați protecția imaginii curente (0 Protejarea imaginilor împotriva ștergerii).
  • Dezactivare protecţie totală (nu este disponibilă în timpul zoom redare): Îndepărtați protecția tuturor fotografiilor din folderul selectat curent ca Dosar redare în meniul redare.

Filme: Opțiunile de mai jos sunt disponibile atunci când se selectează un film.

  • Evaluare: Evaluați imaginea curentă (0 Evaluarea fotografiilor).
  • Selectare pt. trimitere/deselectare (PC/WT): Selectați imaginea curentă pentru încărcare. Opțiunea afişată variază în funcție de tipul de dispozitiv conectat (0 Selectare pentru trimitere/deselectare).
  • Control volum: Reglați volumul redării.
  • Decupare film: Decupați segmente de film din filmul curent și salvați copia editată într-un fișier nou (0 Alegere punct pornire/punct oprire).
  • Alegere dosar: Alegeți un folder pentru redare. Evidențiați un folder și apăsați J pentru a vizualiza fotografiile din folderul evidențiat.
  • Protejare: Protejați sau îndepărtați protecția imaginii curente (0 Protejarea imaginilor împotriva ștergerii).
  • Dezactivare protecție totală: Îndepărtați protecția tuturor fotografiilor din folderul selectat curent ca Dosar redare în meniul redare.

Filme (redare întreruptă): Opțiunile de mai jos sunt disponibile când redarea filmului este întreruptă.

Selectare pentru trimitere/deselectare

Parcurgeți pașii de mai jos pentru a selecta fotografia curentă pentru încărcarea pe un dispozitiv inteligent, un computer sau un server FTP. Opțiunile meniului i utilizate pentru a selecta fotografii pentru încărcare variază în funcție de tipul de dispozitiv conectat:

  • Select. pt. trimit./desel. (disp. inteligent): Afișată când aparatul foto este conectat la un dispozitiv inteligent prin intermediul funcției Bluetooth încorporate folosind elementul Conectare la dispozitiv inteligent din meniul setare (0 Conectare la dispozitiv inteligent).
  • Selectare pt. trimitere/deselectare (PC): Afișată când aparatul foto este conectat la un computer prin intermediul funcției Wi-Fi încorporate folosind elementul Conectare la PC din meniul setare (0 Conectare la PC).
  • Selectare pt. trimitere/deselectare (WT): Afișată când aparatul foto este conectat la un computer sau la un server FTP prin intermediul unui transmițător fără fir WT-7 (disponibil separat) folosind elementul Transmiţător fără fir (WT-7) din meniul setare (0 Transmiţător fără fir (WT-7)).
  1. Selectați o fotografie.

    Afișați fotografia în redare cadru întreg sau în zoom redare sau selectați-o în lista miniaturilor.

  2. Alegeți Select. pt. trimit./desel. (disp. inteligent).

    Apăsați butonul i pentru a afișa meniul i, apoi evidențiați Select. pt. trimit./desel. (disp. inteligent) și apăsați J. Fotografiile selectate pentru încărcare sunt indicate printr-o pictogramă W; pentru a anula selecția, repetați pașii 1 şi 2.

Filme

Filmele nu pot fi încărcate prin Bluetooth. Dimensiunea maximă a fişierului pentru filmele încărcate prin alte mijloace este de 4 GB.

Alegere punct pornire/punct oprire

Parcurgeți pașii de mai jos pentru a crea copii decupate ale filmelor.

  1. Afișați un film în cadru întreg.

  2. Întrerupeți filmul la noul cadru de început.

    Redaţi filmul conform descrierii de la secțiunea „Vizualizarea filmelor” (0 Vizualizarea filmelor), apăsând J pentru a porni și a relua redarea și 3 pentru a întrerupe și apăsând 4 sau 2 sau rotind selectorul principal de comandă pentru a localiza cadrul dorit. Poziţia dumneavoastră aproximativă în film poate fi stabilită din bara de progres al filmului. Întrerupeți redarea când ați ajuns la noul cadru de început.

    Bară progres film

  3. Selectați Alegere pct. pornire/oprire.

    Apăsați butonul i pentru a accesa meniul i, apoi evidențiați Alegere pct. pornire/oprire și apăsați J.

  4. Selectați Punct por.

    Pentru a crea o copie care începe de la cadrul curent, evidențiați Punct por. şi apăsați J. Atunci când salvați copia la pasul 9, cadrele dinaintea cadrului curent vor fi eliminate.

    Punct pornire

  5. Confirmați noul punct de pornire.

    În cazul în care cadrul dorit nu este afişat în acel moment, apăsați 4 sau 2 pentru a avansa sau pentru a derula (pentru a face un salt de 10 s înainte sau înapoi, rotiți selectorul principal de comandă; pentru a face un salt la primul sau la ultimul cadru, rotiți selectorul secundar de comandă).

  6. Alegeți punctul de oprire.

    Apăsați centrul selectorului secundar pentru a comuta de la punctul de pornire ((w) la la punctul de oprire (x), iar apoi selectați cadrul de sfârşit, conform descrierii de la pasul 5. Atunci când salvați copia la pasul 9, cadrele de după cadrul selectat vor fi eliminate.

    Selector secundar

    Punct oprire

  7. Creați copia.

    După ce cadrul dorit este afişat, apăsați 1.

  8. Previzualizați filmul.

    Pentru a previzualiza copia, evidențiați Previzualizare şi apăsați J (pentru a întrerupe previzualizarea şi a reveni la meniul opțiunilor de salvare, apăsați 1). Pentru a renunța la copia curentă şi a selecta un nou punct de pornire sau de oprire, conform descrierii de mai sus, evidențiați Anulare şi apăsați J; pentru a salva copia, treceți la pasul 9.

  9. Salvați copia.

    Evidențiați Salvare ca fişier nou şi apăsați J pentru a salva copia într-un fişier nou. Pentru a înlocui fişierul filmului original cu copia editată, evidențiați Suprascriere fişier existent şi apăsați J.

Decuparea filmelor

Filmele trebuie să aibă o lungime de cel puțin două secunde. Copia nu va fi salvată dacă nu este suficient spațiu disponibil pe cardul de memorie.

Copiile au aceeaşi oră şi dată de creare ca şi originalul.

Îndepărtarea segmentelor de film de început sau de sfârşit

Pentru a îndepărta din film numai segmentul de început treceți la pasul 7 fără să apăsați centrul selectorului secundar în pasul 6. Pentru a îndepărta numai segmentul de sfârșit, selectați Punct op. la pasul 4, selectați cadrul de sfârșit și treceți la pasul 7 fără să apăsați centrul selectorului secundar în pasul 6.

„Decupare film”

Filmele pot fi editate, de asemenea, utilizând opțiunea Decupare film din meniul retuşare.

Salvare cadru curent

Pentru a salva o copie a unui cadru selectat ca imagine statică JPEG:

  1. Întrerupeți filmul la cadrul dorit.

    Redați filmul conform descrierii de la „Vizualizarea filmelor” (0 Vizualizarea filmelor), apăsând J pentru a porni și pentru a relua redarea, respectiv 3 pentru a întrerupe. Întrerupeți filmul la cadrul pe care intenționați să-l copiați.

  2. Alegeți Salvare cadru curent.

    Apăsați butonul i pentru a accesa meniul i, apoi evidențiați Salvare cadru curent și apăsați J pentru a crea o copie JPEG a cadrului curent. Imaginea va fi înregistrată la dimensiunile selectate pentru Dim. cadru/cadență cadre în meniul filmare.

Salvare cadru curent

Imaginile statice JPEG din filme create cu opțiunea Salvare cadru curent nu pot fi retuşate. Imaginilor statice JPEG din filme le lipsesc unele categorii de informații privind fotografia.