Valotuksen korjausta käytetään kameran ehdottaman valotusarvon muuttamiseen, mikä kirkastaa tai tummentaa kuvia. Se toimii parhaiten keskustapainotteisen mittauksen tai pistemittauksen kanssa (0 Mittaus). Valitse arvo väliltä –5 EV (alivalotus) ja +5 EV (ylivalotus) 1/3 EV:n porrastuksella. Yleensä positiiviset arvot tekevät kohteesta kirkkaamman ja negatiiviset tummemman.

-1 EV

Ei valotuksen korjausta

+1 EV

Valitse valotuksen korjausarvo painamalla E-painiketta ja kiertämällä pääkomentokiekkoa, kunnes haluttu arvo tulee näkyviin.

E-painike

Pääkomentokiekko

±0 EV:tä
(E-painike painettuna)

–0,3 (–1/3) EV

+2,0 EV

Jos arvo on jokin muu kuin ±0,0, valotusilmaisimien keskellä oleva 0 vilkkuu (paitsi tilassa M) ja E-kuvake näkyy ohjauspaneelissa ja etsimessä sen jälkeen, kun olet vapauttanut E-painikkeen. Valotuksen korjauksen nykyisen arvon voi tarkistaa valotusilmaisimesta painamalla E-painiketta.

Normaalin valotuksen voi palauttaa asettamalla valotuksen korjaukseksi ±0. Tiloja SCENE ja EFFECTS lukuun ottamatta valotuksen korjausta ei nollata, kun kamera sammutetaan (tiloissa SCENE ja EFFECTS valotuksen korjaus nollataan, kun jokin muu tila valitaan tai kamera sammutetaan).

Tila M

Tilassa M valotuksen korjaus vaikuttaa vain valotusilmaisimeen; suljinaika ja aukko eivät muutu.

Salamakuvaus

Kun salamaa käytetään, valotuksen korjaus vaikuttaa sekä salaman tehoon että valotukseen, mikä muuttaa sekä pääkohteen että taustan kirkkautta. Mukautettua asetusta e3 (Valot. korj. salamakuvissa, 0 Valot. korj. salamakuvissa) voidaan käyttää, jos halutaan, että valotuksen korjaus vaikuttaa vain taustaan.

Katso myös

Lisätietoja:

  • Valotuksen korjauksessa käytettävän porrastuksen valitsemisesta katso A > Mukautettu asetus b2 (Valotussäädön porrastus, 0 Valotussäädön porrastus).
  • Valotuksen korjauksen säätämisestä painamatta E-painiketta katso A > Mukautettu asetus b3 (Helppo valotuksen korjaus, 0 Helppo valotuksen korjaus).
  • Valotuksen, salaman tehon, valkotasapainon tai Aktiivisen D-Lightingin automaattisesta vaihtelusta katso kohta “Haarukointi” (0 Haarukointi).