S ( Q ) -painikkeella voit säätää kameran valoherkkyyttä (ISO-herkkyys). Mitä suurempi ISO-herkkyys on, sitä vähemmän valoa tarvitaan valotukseen, mikä mahdollistaa nopeammat suljinajat tai pienemmät aukot. Voit myös ottaa käyttöön automaattisen ISO-herkkyyden säädön, joka säätää herkkyyttä automaattisesti, jos optimaalista valotusta ei voida saavuttaa käyttäjän valitsemalla asetuksella.

ISO-herkkyyden säätö

Pidä S ( Q ) -painiketta painettuna ja kierrä pääkomentokiekkoa.

  • Valitse arvoista ISO 100 - 51 200. Saatavilla on myös asetukset noin 0,3 - 1 EV alle ISO 100 ja 0,3 - 2 EV yli ISO 51 200.

  • ISO 100 - 51200 asetusten lisäksi b ja kaikki muut EFCT- tilat paitsi j tarjoavat myös X ([ Auto ]) -vaihtoehdon. Kun X on valittuna, kamera säätää ISO-herkkyyttä automaattisesti.

Korkea ISO-herkkyys

Mitä suurempi ISO-herkkyys on, sitä vähemmän valoa tarvitaan valotukseen, mikä mahdollistaa kuvien ottamisen huonossa valaistuksessa ja auttaa estämään epäterävyyden kohteen liikkuessa. Huomaa kuitenkin, että mitä suurempi herkkyys on, sitä todennäköisemmin kuvaan vaikuttaa "kohina" satunnaisesti sijoitettujen kirkkaiden pikselien, sumun tai viivojen muodossa.

Ottaa käyttöön automaattisen ISO-herkkyyden säädön

P , S , A ja M -tiloissa voit pitää S ( Q ) -painiketta painettuna ja kääntää alikokekkoa valitaksesi, säätääkö kamera automaattisesti ISO-herkkyyttä, jos haluttua valotusta ei voida saavuttaa valitulla arvolla. käyttäjä.

  • Kun automaattinen ISO-herkkyyden säätö on käytössä, ISO AUTO -ilmaisimet näkyvät ohjauspaneelissa ja etsimessä. Kun nämä ilmaisimet palavat (eivät vilku), kuvat otetaan [ ISO-herkkyys ] -kohdassa valitulla herkkyydellä. Kun herkkyyttä muutetaan käyttäjän valitsemasta arvosta, ISO AUTO -ilmaisimet vilkkuvat ja muutettu arvo näkyy näytöissä.

Suurin herkkyys

Tiloissa P , S , A ja M voit valita ylärajan automaattiselle ISO-herkkyyden säädölle, jotta ISO-herkkyys ei nouse liian korkeaksi. Suurin ISO-herkkyys voidaan valita käyttämällä valokuvausvalikon [ ISO-herkkyysasetukset ] > [ Automaattinen ISO-herkkyyden säätö ] > [ Suurin herkkyys ] -kohtaa.