Valinnaista High-Definition Multimedia Interface (HDMI) -kaapelia tai C-tyypin HDMI-kaapelia (saatavana erikseen kolmansien osapuolten toimittajilta) voidaan käyttää kameran liittämiseen teräväpiirtovideolaitteisiin. Sammuta kamera aina ennen HDMI-kaapelin liittämistä tai irrottamista.

1

HDMI-liitin kameran liittämistä varten

2

HDMI-liitin * ulkoiseen laitteeseen liittämistä varten

  • Valitse kaapeli, jonka liitin vastaa HDMI-laitteen liitintä.

Liittäminen HDMI-televisioihin

  • Kun olet liittänyt kameran HDMI-televisioon tai muuhun näyttöön, viritä laite HDMI-kanavalle, kytke kameraan virta ja paina K painiketta. Toiston aikana kuvat näkyvät television kuvaruudulla.

  • Äänenvoimakkuutta voidaan säätää television säätimillä; kameran säätimiä ei voi käyttää.

  • Jos kamera on pariliitetty älylaitteeseen, jossa on SnapBridge-sovellus, laitteella voidaan ohjata toistoa etänä, kun kamera on kytkettynä televisioon. Katso lisätietoja SnapBridge-sovelluksen online-ohjeesta.

Liittäminen HDMI-tallentimiin

Kamera voi tallentaa videota suoraan liitettyihin HDMI-tallentimiin. Jotkut tallentimet jopa aloittavat ja lopettavat tallennuksen vastauksena kameran säätimiin. Säädä HDMI-lähdön asetuksia asetusvalikon [ HDMI ] -kohdalla.

Lähtöresoluutio

Valitse HDMI-laitteeseen tulostettavien kuvien muoto. Jos [ Auto ] on valittuna, kamera valitsee automaattisesti sopivan muodon.

Pitkälle kehittynyt

Säädä HDMI-laitteeseen liittämisen asetuksia.

Vaihtoehto

Kuvaus

[ Lähtöalue ]

[ Auto ] on suositeltava useimmissa tilanteissa. Jos kamera ei pysty määrittämään oikeaa RGB-videosignaalin lähtöaluetta HDMI-laitteelle, voit valita [ Rajoitettu alue ] laitteille, joiden RGB-videosignaalin tuloalue on 16–235, tai [ Full range ] laitteille, joissa on RGB-video. signaalin tuloalue 0 - 255. Valitse [ Rajoitettu alue ], jos huomaat varjojen yksityiskohtien häviämisen, [ Full range ], jos varjot ovat "haalistuneita" tai liian kirkkaita.

[ Ulkoinen tallennuksen ohjaus ]

Ulkoisen tallennusohjauksen ottaminen käyttöön mahdollistaa kameran ohjaimien käytön aloittamaan ja lopettamaan tallennuksen, kun kamera on liitetty HDMI:n kautta kolmannen osapuolen tallentimeen, joka tukee Atomos Open Protocol -protokollaa (Atomos SHOGUN-, NINJA- tai SUMO-sarjan näyttötallentimet). Kameran näytössä näkyy kuvake: A näkyy elokuvan live-näkymässä, kun taas B näkyy elokuvan tallennuksen aikana. Tarkista tallennuksen aikana tallennin ja tallentimen näyttö varmistaaksesi, että videomateriaalia tallennetaan laitteeseen (huomaa, että materiaalin ulostulo laitteeseen saattaa häiriintyä, kun ulkoinen tallennusohjaus on käytössä). Kameran näyttö sammuu automaattisesti, kun valmiustilan ajastin umpeutuu, jolloin HDMI-lähtö loppuu; kun tallennat elokuvia ulkoiseen laitteeseen, valitse mukautettu asetus c2 [ Standby timer ] ja valitse [ No limit ] tai odotettua tallennusaikaa pidempi aika. Katso tallentimen mukana toimitetusta käyttöoppaasta lisätietoja laitteen ominaisuuksista ja toiminnasta.

[ Tulostustietojen syvyys ]

Valitse [ 8 bit ] ja [ 10 bit ].

[ N-Log/HDR-lähtövaihtoehdot ]

Säilytä valojen ja varjojen yksityiskohdat ja vältä ylikylläisiä värejä elokuvia kuvattaessa. [ N-Log ] on tarkoitettu materiaalille, jonka värit arvostetaan jälkituotannon aikana. [ HDR (HLG) ] käytetään tallentamaan materiaalia HLG-muodossa esimerkiksi HDR-lähetyksiä varten.

  • Kuvamateriaali tallennetaan suoraan ulkoiseen laitteeseen. Sitä ei voi tallentaa kameran muistikortille.

  • Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain, kun [ 10 bittiä ] on valittu kohdassa [ Lähdön datasyvyys ] muissa tiloissa kuin EFCT.

  • Videokuvausvalikon [ ISO-herkkyysasetukset ] > [ Suurin herkkyys ] ja [ ISO-herkkyys (tila M) ] kohdat voidaan asettaa arvoiksi ISO 1600 - 51 200 ja ISO 800 - 51 200.

[ Näytä apu ]

Valitse [ Päällä ] nähdäksesi suoran esikatselun videomateriaalista, joka on tallennettu [ N-Log ] tai [ HDR (HLG) ], joka on valittu [ N-Log/HDR output options ] -kohdassa. Esikatselun värejä on yksinkertaistettu kontrastin parantamiseksi, mutta tällä ei ole vaikutusta todellisuudessa tallennettuun materiaaliin.

HDMI-lähtö

HDMI-lähtö ei ole käytettävissä, kun elokuvia on tallennettu kehyskoolla 1920 × 1080 120p, 1920 × 1080 100p tai 1920 × 1080 hidastettuna tai kun kamera on kytketty laitteeseen, jossa on Camera Control Pro 2.

[ 10 bittiä ] Valittu [ Output Data Depth ] - arvolle

[ 10 bittiä ] voidaan käyttää vain yhteensopivien tallentimien kanssa. Valokuvia ei voi ottaa; elokuvan tallennuksen aikana seuraavat lisärajoitukset ovat voimassa, kun kehyskooksi on valittu 3840 × 2160:

  • Elokuvia ei tallenneta kameraan asetetuille muistikorteille.

  • Näytön kuvakkeet ja merkit näkyvät alhaisella resoluutiolla.

  • Näkökulma on noin 90 %.

HDR (HLG) -lähtö

Optimaalinen värien toisto voidaan saavuttaa vain, jos laitteesi, mukaan lukien tallennuslaite, tietokone, näyttö, käyttöjärjestelmä ja ohjelmisto, tukevat HDR:tä (HLG). Jos liitetystä laitteesta vastaanotetaan signaali, joka osoittaa, että se tukee HDR:tä (HLG), kamera vastaa "gamma: HLG" -tunnuksella.