Следећи Никон софтвер се може користити са фотоапаратом:

Рачунарски софтвер

Никон рачунарски софтвер доступан је у Никон центру за преузимање. Проверите верзију и системске захтеве и обавезно преузмите најновију верзију.

хттпс://довнлоадцентер.никонимглиб.цом/

 • Цамера Цонтрол Про 2 (доступно за куповину): Управљајте камером на даљину са рачунара и сачувајте фотографије директно на хард диск рачунара.

 • НКС Тетхер : Користи се за привезану фотографију када је камера повезана са рачунаром. Експозиција, баланс белог и друга подешавања камере могу да се подесе даљински помоћу контрола на екрану рачунара.

 • НКС Студио * : Прегледајте и уређујте фотографије и видео записе снимљене Никон дигиталним фотоапаратима. НКС Студио се може користити за фино подешавање датотека у Никоновом јединственом НЕФ/НРВ (РАВ) формату и њихово претварање у ЈПЕГ или ТИФФ (НЕФ/РАВ обрада). Подржава не само НЕФ/НРВ (РАВ) слике већ и ЈПЕГ и ТИФФ фотографије снимљене Никон дигиталним фотоапаратима за задатке као што су уређивање тонских кривуља и побољшање осветљености и контраста.

  • Постојећи корисници треба да буду сигурни да су преузели најновију верзију, јер раније верзије можда неће моћи да преузму слике са камере или да отворе НЕФ (РАВ) слике.

 • Услужни програм за бежични предајник: Услужни програм за бежични предајник је неопходан ако се камера жели повезати на мрежу. Упарите камеру са рачунаром и преузмите слике преко Ви‑Фи мреже.

 • Услужни програм за веб камеру: Услужни програм за веб камеру вам омогућава да користите камеру као веб камеру када је повезана са рачунаром преко УСБ-а. Камера ће се појавити као „Услужни програм за веб камеру“ у апликацијама за веб конференције. Одабиром „Вебцам Утилити“ камера се претвара у веб камеру. За информације о компатибилним фотоапаратима, системским захтевима и коришћењу услужног програма за веб камеру, као и о мерама предострожности које треба поштовати током употребе, погледајте страницу Вебцам Утилити у Никон центру за преузимање.

Апликације за паметне телефоне (таблете).

Апликације за паметне телефоне (таблете) доступне су у Аппле Апп Сторе® и Гоогле Плаи™. За најновије информације о нашим апликацијама посетите Никон веб локацију.

 • СнапБридге : Преузмите фотографије и видео записе са камере на свој паметни уређај путем бежичне везе.

 • НКС МобилеАир (нуди куповину у апликацији): Увезите слике са камере повезане са вашим паметним уређајем преко УСБ-а и отпремите их бежично на ФТП сервер.

  • Подржане функције и оперативни системи се разликују у зависности од земље и региона.