Käytä S ( Q ) -painiketta säätääksesi kameran valoherkkyyttä (ISO-herkkyys). Mitä suurempi ISO-herkkyys on, sitä vähemmän valoa tarvitaan valotukseen, mikä mahdollistaa nopeammat suljinajat tai pienemmät aukot. Voit myös ottaa käyttöön automaattisen ISO-herkkyyden säädön, joka säätää herkkyyttä automaattisesti, jos optimaalista valotusta ei voida saavuttaa käyttäjän valitsemalla asetuksella.

ISO-herkkyyden säätö

Pidä S ( Q ) -painiketta painettuna ja kierrä pääkomentokiekkoa.

Valitse arvoista ISO 100 - 102 400. Saatavilla on myös asetukset noin 0,3 - 1 EV alle ISO 100 ja 0,3 - 5 EV yli ISO 102 400.

Korkea ISO-herkkyys

Mitä suurempi ISO-herkkyys on, sitä vähemmän valoa tarvitaan valotukseen, mikä mahdollistaa kuvien ottamisen huonossa valaistuksessa ja auttaa estämään epäterävyyden kohteen liikkuessa. Huomaa kuitenkin, että mitä suurempi herkkyys, sitä todennäköisemmin kuvaan vaikuttaa "kohina" satunnaisesti sijoitettujen kirkkaiden pikselien, sumun tai viivojen muodossa.

Ottaa käyttöön automaattisen ISO-herkkyyden säädön

Pidä S ( Q ) -painiketta painettuna ja käännä sivukomentokiekkoa valitaksesi, säätääkö kamera automaattisesti ISO-herkkyyttä, jos haluttua valotusta ei voida saavuttaa käyttäjän valitsemalla arvolla.

  • Kun automaattinen ISO-herkkyyden säätö on käytössä, ISO AUTO -ilmaisimet näkyvät yläohjauspaneelissa ja etsimessä. Kun nämä ilmaisimet palavat (eivät vilku), kuvat otetaan [ ISO-herkkyys ] -asetukselle valitulla herkkyydellä. Kun herkkyyttä muutetaan käyttäjän valitsemasta arvosta, ISO AUTO -ilmaisimet vilkkuvat ja muutettu arvo näkyy näytöissä.

Suurin herkkyys

Voit valita ylärajan automaattiselle ISO-herkkyyden säädölle, jotta ISO-herkkyys ei nouse liian korkeaksi. Suurin ISO-herkkyys voidaan valita käyttämällä valokuvausvalikon [ ISO-herkkyysasetukset ] > [ Automaattinen ISO-herkkyyden säätö ] > [ Suurin herkkyys ] -kohtaa.