Следният софтуер на Nikon може да се използва с фотоапарата:

Компютърен софтуер

Компютърният софтуер на Nikon е достъпен от центъра за изтегляне на Nikon. Проверете версията и системните изисквания и не забравяйте да изтеглите най-новата версия.

https://downloadcenter.nikonimglib.com/

  • Camera Control Pro 2 (налично за закупуване): Управлявайте камерата дистанционно от компютър и запазвайте снимки директно на твърдия диск на компютъра.

  • NX Tether : Използвайте за привързана фотография, когато фотоапаратът е свързан към компютър. Експозицията, балансът на бялото и други настройки на камерата могат да се регулират дистанционно с помощта на контроли на дисплея на компютъра.

  • NX Studio * : Преглеждайте и редактирайте снимки и видеоклипове, заснети с цифрови фотоапарати Nikon. NX Studio може да се използва за фина настройка на файлове в уникалния NEF/NRW (RAW) формат на Nikon и конвертирането им в JPEG или TIFF (NEF/RAW обработка). Той поддържа не само NEF/NRW (RAW) снимки, но и JPEG и TIFF снимки, заснети с цифрови фотоапарати на Nikon за такива задачи като редактиране на тонални криви и подобряване на яркостта и контраста.

    • Съществуващите потребители трябва да са сигурни, че са изтеглили най-новата версия, тъй като по-ранните версии може да не могат да изтеглят снимки от камерата или да отварят NEF (RAW) снимки.

  • Помощна програма за безжичен предавател: Помощната програма за безжичен предавател е необходима, ако камерата трябва да бъде свързана към мрежа. Сдвоете камерата с компютъра и изтеглете снимки чрез Wi‑Fi.

Приложения за смартфон (таблет).

SnapBridge : Изтеглете снимки и филми от камерата на вашето смарт устройство чрез безжична връзка.

  • Приложенията SnapBridge могат да бъдат изтеглени от Apple App Store® или от Google Play™.

  • Посетете уебсайта на Nikon за най-новата информация за приложенията SnapBridge.