Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Översätt

DENNA TJÄNST KAN INNEHÅLLA ÖVERSÄTTNINGAR FRÅN GOOGLE. GOOGLE FRÅNSÄGER SIG ALLA GARANTIER FÖR ÖVERSÄTTNINGAR, UTTRYCKLIGA ELLER UNDERFÖRSTÅDDA, INKLUSIVE EVENTUELLA GARANTIER AVSEENDE NOGGRANNHET, TILLFÖRLITLIGHET OCH EVENTUELLA UNDERFÖRSTÅDDA GARANTIER AVSEENDE SÄLJBARHET, LÄMPLIGHET FÖR ETT VISST ÄNDAMÅL OCH ICKE-INTRÅNG.

Referensinformation från Nikon Corporation (nedan, “Nikon”) har översatts för din bekvämlighet med hjälp av översättningsprogramvara från Google Översätt. Rimliga ansträngningar har gjorts för att tillhandahålla en korrekt översättning, men ingen automatiserad översättning är perfekt och är inte heller avsedd att ersätta mänskliga översättare. Översättningar tillhandahålls som en tjänst till användare av Nikons referensinformation och tillhandahålls som de är. Ingen garanti av något slag, varken uttrycklig eller underförstådd, lämnas avseende noggrannhet, tillförlitlighet eller korrekthet för översättningar gjorda från engelska till något annat språk. Visst innehåll (som bilder, videor, Flash-videor osv.) kanske inte kan översättas korrekt på grund av översättningsprogramvarans begränsningar.

Den officiella texten är den engelska versionen av referensinformationen. Eventuella avvikelser eller skillnader som har uppstått i samband i översättningen är inte bindande och har ingen rättslig effekt för efterlevnad eller verkställighet. Om det uppstår några frågor om riktigheten hos informationen i den översatta referensinformationen hänvisar vi till den engelska versionen av informationen, som är den officiella versionen.

Ladda upp bilder till en FTP server

Bilder tagna med kamera kan väljas för uppladdning till en FTP server under uppspelning. De kan också laddas upp automatiskt allt eftersom de tas.

  • Innan du laddar upp bilder, anslut kamera till destinationen via trådlöst nätverk ( 0 FTP servrar: Ansluter via trådlöst nätverk ). Efter att du skapat en profil, bekräfta att profilnamnet visas i grönt i [ Anslut till FTP-servern ]-displayen.

Varning: Wi-Fi åtkomstpunktsläge

Välj en värdprofil och aktivera kamera Wi-Fi innan du ansluter.

Välja bilder för uppladdning

  1. Tryck på K -knappen på kamera och välj helskärms- eller miniatyrbildsvisning.

  2. Välj en bild och tryck på i knappen.

  3. Markera [ Välj för överföring (FTP) ] eller [ Välj för att prioritetsöverföra (FTP) ] och tryck på J

    • Om du väljer [ Välj för överföring (FTP) ] visas en vit ikon för uppladdning och bilderna laddas upp i den angivna ordningen. Bilder med denna markering läggs till i slutet av uppladdningskön och börjar inte laddas upp förrän alla andra bilder har laddats upp.
    • Om du väljer [ Välj för att prioritetsöverföra (FTP) ] visas en vit ikon för "prioriterad uppladdning", och bilder som valts för prioriterad uppladdning börjar laddas upp omedelbart även om bilder som markerats för uppladdning redan finns i uppladdningskön.
    • Uppladdningen börjar när en anslutning har upprättats.
    • Upprepa steg 2–3 för att ladda upp fler bilder.

Ta bort uppladdningsmarkering

  • Upprepa steg 2–3 för att ta bort uppladdningsmarkeringen från valda bilder.
  • För att ta bort uppladdningsmarkeringen från alla bilder, välj [ Anslut till FTP-servern ] i nätverksmenyn och välj [ Alternativ ] > [ Avmarkera alla? ].

Filtrera bilder för uppladdning

Alternativet [ Filtrerad bildvisning ] i uppspelningsmenyn i kan användas för att endast visa bilder som uppfyller valda kriterier ( 0 Filtrerad uppspelning ). Bilderna kan sedan väljas för uppladdning genom att markera [ Välj alla för överföring (FTP) ] i i menyn och trycka på J

Ladda upp foton allt eftersom de tas

För att ladda upp nya foton allt eftersom de tas, välj [ Anslut till FTP-servern ] i nätverksmenyn och välj [ ON ] för [ Alternativ ] > [ Autosänd ].

  • Uppladdningen börjar först efter att fotot har sparats på minneskortet. Se till att ett minneskort är isatt i kamera .
  • Videor laddas inte upp automatiskt. De måste istället laddas upp manuellt från uppspelningsskärmen.

Uppladdningsikonen

Uppladdningsstatus indikeras av uppladdningsikonen.

s (vit): Prioriterad uppladdning
Den här ikonen visas på bilder som valts med [ Välj för att prioritetsöverföra (FTP) ]. Bilder markerade med den här ikonen laddas upp före bilder markerade med W (”uppladdning”).
W (vit): Ladda upp
Den här ikonen visas på bilder med följande uppladdningsstatus. Bilderna skickas i den ordning de togs eller valdes ut för uppladdning.
  • Markerad för automatisk uppladdning,
  • Vald med [ Välj för överföring (FTP) ], eller
  • Filtrerad med alternativet "välj alla för uppladdning".
X (grönt): Uppladdning
Uppladdning pågår.
Y (blå): Uppladdad
Uppladdning klar.

Statusvisning för uppladdning [ Anslut till FTP-servern ]

Skärmen [ Anslut till FTP-servern ] visar följande:

  1. Status :

    Status för anslutningen till värden. Profilnamnet visas i grönt när en anslutning har upprättats.

    Medan filer överförs visar statusdisplayen "Uppladdning sker" föregånget av namnet på den fil som skickas. Fel och felkoder visas också här ( 0 Felkoder visas vid anslutning till en FTP via trådlöst LAN ).

  2. Signalstyrka : Den trådlösa signalstyrkan.
  3. Band : Vid trådlös anslutning i Wi-Fi -stationsläge visas radiofrekvensbandet för det anslutna SSID nätverket. I Wi-Fi åtkomstpunktsläge visas det radiofrekvensband som kamera matar ut.
  4. Bilder/återstående tid : Antalet återstående bilder och den tid det tar att skicka dem. Återstående tid är endast en uppskattning.

Signalförlust

Trådlös överföring kan avbrytas om signalen förloras. Uppladdning av bilder med uppladdningsmarkering kan återupptas genom att stänga av kamera och sedan slå på den igen när signalen har återställts.

Varning: Under uppladdning

Ta inte bort eller sätt i minneskortet under uppladdning.

Röstmemon

Röstmeddelanden kommer att inkluderas när de tillhörande bilderna överförs. De kan dock inte laddas upp separat.

Stänga av kameran

kamera sparar överföringsmarkeringar när den stängs av och återupptar överföringen nästa gång den slås på.

Varning: Ladda upp skyddade bilder via FTP

Kopiorna på FTP servern kommer inte att skyddas även om originalen är det. Markeringar kan läggas till med hjälp av betyg ( 0 Betygsbilder ).