Подесите ЛЕД статус и подешавања режима везе за опционе ВР-Р10 бежичне даљинске управљаче. Такође можете да изаберете режим везе за повезивање са опционим радио-контролисаним блицовима који подржавају напредно бежично осветљење.

ЛЕД лампа

Омогућите или онемогућите статусне ЛЕД диоде на ВР-Р10 бежичном даљинском управљачу који је монтиран на камеру. За више информација погледајте документацију испоручену уз бежични даљински управљач.

Изаберите режим везе за ВР-Р10 бежичне даљинске управљаче постављене на друге камере или радио-контролисане блицеве које подржавају напредно бежично осветљење. Уверите се да је исти режим изабран за друге уређаје.

Опција

Опис

[ Упаривање ]

Камера се повезује само са уређајима са којима је претходно била упарена. Притисните дугме за упаривање на бежичном даљинском управљачу повезаном са камером да бисте је упарили са другим уређајима.

  • Како камера неће комуницирати са уређајима са којима није упарена, ова опција се може користити за спречавање сметњи сигнала од других уређаја у близини.

  • С обзиром на то да сваки уређај мора бити одвојено упарен, међутим, препоручује се ПИН код повезивања са великим бројем уређаја.

[ ПИН ]

Комуникација се дели између свих уређаја са истим четвороцифреним ПИН-ом. Повежите се помоћу четвороцифреног ПИН-а. Притисните 4 или 2 да означите цифре и притисните 1 или 3 да промените. Притисните J да унесете и прикажете изабрани ПИН.

  • Ова опција је добар избор за фотографисање са великим бројем удаљених уређаја.

  • Ако постоји више камера које деле исти ПИН, блицеви ће бити под искључивом контролом камере која се прва повеже, спречавајући све друге камере да се повежу (ЛЕД лампице на бежичним даљинским управљачима повезаним са погођеним камерама ће трептати) .

  • Без обзира на опцију изабрану за [ Режим везе ], ВР-Р10 ће увек примати сигнале са упарених бежичних даљинских управљача. Корисници ВР-1 бежичног даљинског управљача ће морати да изаберу упаривање као ВР-1 режим везе.

Бежични даљински управљач ВР-Р10

Уверите се да је фирмвер за ВР-Р10 ажуриран на најновију верзију (верзија 3.0 или новија). За информације о ажурирањима фирмвера погледајте Никон веб локацију за своју област.

B Мени за подешавање: Подешавање камере

Форматирајте меморијску картицуСачувајте корисничка подешавањаРесетујте корисничка подешавањаЈезикВременска зона и датумОсветљеност монитораБаланс боја монитораОсветљеност тражилаБаланс боја тражилаОсветљеност контролне таблеОграничите избор режима монитораПриказ информацијаОпције финог подешавања АФ-аПодаци о објективу који нису ЦПУСачувај позицију фокусаОчистите сензор сликеСлика Дуст Офф Реф ПхотоМапирање пикселаИмаге ЦомментИнформације о ауторским правимаОпције звучног сигналаДодирните контролеХДМИПодаци о локацијиОпције бежичног даљинског управљача (ВР).Додели даљински (ВР) Фн дугмеАирплане МодеПовежите се са паметним уређајемПовежите се са рачунаромБежични предајник (ВТ-7)Означавање усаглашеностиИнформације о батеријиУСБ напајањеУштеда енергије (режим за фотографије)Слот Емпти Релеасе ЛоцкСачувај/учитај подешавања менијаРесетовање свих подешавањаВерзија фирмвера