Одаберите да ли се за напајање камере могу користити опционални адаптери наизменичне струје за пуњење или рачунари повезани преко УСБ-а (УСБ напајање). УСБ напајање омогућава коришћење камере уз ограничавање пражњења батерије.

Опција

Опис

[ Омогући ]

Камера се напаја са повезаних уређаја док је укључена. Повезани уређаји ће такође обезбедити напајање када је камера искључена ако је у току Блуетоотх отпремање или лампица приступа меморијској картици светли.

[ Онемогући ]

Камера ни у једном тренутку не црпи струју из повезаних уређаја.

  • Камера ће се напајати само када је батерија уметнута.

  • Икона УСБ напајања се појављује на екрану снимања и на контролној табли када се фотоапарат напаја из спољног извора.

  • За више информација погледајте „Пуњење АЦ адаптера“ ( Пуњење АЦ адаптера ).

УСБ напајање рачунара
  • Пре употребе рачунара за напајање фотоапарата, проверите да ли је рачунар опремљен УСБ конектором типа Ц. Користите УЦ-Е25 УСБ кабл (доступан засебно) да повежете камеру са рачунаром.

  • У зависности од модела и спецификација производа, неки рачунари неће снабдевати струју за напајање камере.

„Испорука струје“ наспрам „пуњења“

Снабдевање енергијом за рад камере се назива „испорука енергије“, док се израз „пуњење“ користи када се напајање напаја само за пуњење батерије камере. Услови под којима се напајање спољних уређаја користи за напајање фотоапарата или пуњење батерије приказани су у наставку.

Изабрана опција за [ УСБ напајање ]

Камера

Спољни извор напајања који се користи за

[ Омогући ]

Дана 1

Испорука струје

Ван

Пуњење 2

[ Онемогући ]

Дана 1

Ван

Пуњење 2

  1. Укључује случајеве у којима је прекидач за напајање у положају „ИСКЉУЧЕНО“, али је Блуетоотх учитавање у току или лампица приступа меморијској картици светли.

  2. ЕН-ЕЛ15ц и ЕН-ЕЛ15б батерије уметнуте у фотоапарат ће се пунити када је камера повезана на опциони адаптер за наизменичну струју или преко УСБ-а на рачунар.

B Мени за подешавање: Подешавање камере

Форматирајте меморијску картицуСачувајте корисничка подешавањаРесетујте корисничка подешавањаЈезикВременска зона и датумОсветљеност монитораБаланс боја монитораОсветљеност тражилаБаланс боја тражилаОсветљеност контролне таблеОграничите избор режима монитораПриказ информацијаОпције финог подешавања АФ-аПодаци о објективу који нису ЦПУСачувај позицију фокусаОчистите сензор сликеСлика Дуст Офф Реф ПхотоМапирање пикселаИмаге ЦомментИнформације о ауторским правимаОпције звучног сигналаДодирните контролеХДМИПодаци о локацијиОпције бежичног даљинског управљача (ВР).Додели даљински (ВР) Фн дугмеАирплане МодеПовежите се са паметним уређајемПовежите се са рачунаромБежични предајник (ВТ-7)Означавање усаглашеностиИнформације о батеријиУСБ напајањеУштеда енергије (режим за фотографије)Слот Емпти Релеасе ЛоцкСачувај/учитај подешавања менијаРесетовање свих подешавањаВерзија фирмвера