Noudata alla olevia ohjeita ottaaksesi valokuvia b (auto) -tilassa, automaattisessa "osoita ja kuvaa" -tilassa, jossa kamera hallitsee suurinta osaa asetuksista kuvausolosuhteiden mukaan.

Linssit sisäänvedettävällä tynnyrillä

Sisäänvedettävät linssit on pidennettävä ennen käyttöä. Pyöritä objektiivin zoomausrengasta kuvan osoittamalla tavalla, kunnes objektiivi napsahtaa ulos laajennettuun asentoon.

 1. Kytke kamera päälle.

  Näyttö syttyy.

 2. Valitse valokuvatila.

  Kierrä valokuvan/elokuvan valitsin asentoon C .

 3. Valitse b tila.

  Kierrä tilanvalitsin asentoon b .

  Toimintatilan valitsin

 4. Valmistele kamera.

  Pidä kahvasta oikeassa kädessäsi ja kanna kameran runkoa tai objektiivia vasemmalla kädelläsi. Tuo kyynärpääsi rintasi sivuja vasten.

  Valokuvien kehystäminen etsimessä

  Vaaka (leveä) suunta

  Pysty (korkea) suunta

  Valokuvien kehystys näytössä

  Vaaka (leveä) suunta

  Pysty (korkea) suunta

 5. Kehystä valokuva.

  Rajaa kuva siten, että kohde on AF-alueen haarukeissa.

  AF-alueen kiinnikkeet

 6. Tarkenna painamalla laukaisin puoliväliin.

  Tarkennus piste

  • Jos kohde on paikallaan, tarkennuspiste näkyy vihreänä, kun kamera tarkentaa. Jos kamera ei pysty tarkentamaan, AF-alueen ilmaisimet vilkkuvat. Jos kohde on liikkeessä, kamera jatkaa tarkennuksen säätämistä kohteen etäisyyden muuttuessa, kun laukaisin painetaan puoliväliin; tarkennus ei lukkiudu.
  • AF-apuvalo saattaa syttyä auttamaan tarkennusta, jos kohde on huonosti valaistu.

  AF-apuvalo

  Älä peitä AF-apuvaloa sen palaessa.

 7. Ampua.

  Ota valokuva painamalla laukaisinta pehmeästi pohjaan asti (voit ottaa valokuvan myös koskettamalla näyttöä: tarkenna koskettamalla kohdetta ja vapauttaa suljin nostamalla sormesi). Muistikortin käyttövalo syttyy, kun valokuva tallennetaan muistikortille. Älä poista muistikorttia tai poista akkua ennen kuin merkkivalo on sammunut ja tallennus on valmis.

  Muistikortin käyttövalo

Valmiustilan ajastin

Jos mitään toimintoja ei suoriteta noin 30 sekuntiin, näyttö himmenee ennen kuin näyttö ja etsin sammuvat akun kulumisen vähentämiseksi. Aktivoi näyttö uudelleen painamalla laukaisin puoliväliin. Aika, jonka kuluttua valmiustilan ajastin vanhenee automaattisesti, voidaan valita valitsemalla mukautettu asetus c3 ( virrankatkaisuviive ) > Standby timer .