Oletusasetuksissa seuraavat kohdat näkyvät i valikossa.

Aseta kuvansäädin

Valitse kuvansäädin kohteen tai kohtaustyypin mukaan.

Vaihtoehto Kuvaus
n Auto Kamera säätää automaattisesti sävyjä ja sävyjä perustuu Standard Picture Control. Muotokuvakohteiden iho näyttää pehmeämmältä ja sellaiset elementit kuten lehdet ja taivas elävämmiltä ulkokuvissa kuin tavallisella kuvansäätimellä otetuissa kuvissa.
Q Vakio Vakiokäsittely tasapainoisiin tuloksiin. Suositellaan useimpiin tilanteisiin.
R Neutraali Minimaalinen käsittely luonnolliseen lopputulokseen. Valitse valokuville, jotka käsitellään tai muokataan myöhemmin.
S Eloisa Kuvia on paranneltu eloisan valokuvatulostustehosteen saamiseksi. Valitse valokuville, jotka korostavat päävärejä.
T Yksivärinen Ota yksivärisiä valokuvia.
o Muotokuva Käsittele muotokuvia iholle, jossa on luonnollinen rakenne ja pyöreä tuntu.
p Maisema Tuottaa eloisia maisemia ja kaupunkimaisemia.
q Tasainen Yksityiskohdat säilyvät laajalla sävyalueella valoisoista varjoihin. Valitse valokuville, joita käsitellään myöhemmin laajasti tai retusoidaan.
k 01- k 20 Luova kuvansäätö Valitse seuraavista kuvansäätimistä, joista jokainen on ainutlaatuinen yhdistelmä sävyjä, sävyjä, kylläisyyttä ja muita tiettyä tehostetta varten säädettyjä asetuksia: Unelma , Aamu , Pop , Sunnuntai , Synkkä , Dramaattinen , Hiljaisuus , Valkaistu , Melankolinen , Pure , Denim , Toy , Seepia, sininen, punainen, vaaleanpunainen, hiili, grafiitti, Binary, ja Carbon.

Voit tarkastella kuvansäätimen asetuksia korostamalla kuvansäätimen ja painamalla 3 . Asetuksiin tehtyjä muutoksia voi esikatsella näytössä ( 0 Kuvasäätimien muokkaaminen ).

Nykyinen kuvansäädin ilmaistaan kuvakkeella näytössä kuvauksen aikana.

Kuvasäätimien muokkaaminen

Kuvasäätimiä voidaan muokata näkymän tai valokuvaajan luovan tarkoituksen mukaan. Korosta Aseta kuvansäädin i valikosta ja paina J näyttääksesi kuvansäädinluettelon, korosta sitten kuvansäädin ja paina 3 näyttääksesi kuvansäätimen asetukset. Paina 1 tai 3 korostaaksesi haluamasi asetuksen ja paina 4 tai 2 valitaksesi arvon 1:n välein, tai pyöritä alikokeikkoa valitaksesi arvon 0,25:n välein (käytettävissä olevat vaihtoehdot vaihtelevat valitun kuvansäätimen mukaan). Oletusasetukset voidaan palauttaa painamalla O painiketta.

Kun olet säätänyt asetuksiasi tyydyttävästi, paina J ottaaksesi muutokset käyttöön ja palataksesi i valikkoon. Kuvansäätimet, joita on muutettu oletusasetuksista, on merkitty tähdellä (" U ").

Edelliset asetukset

Kuvasäätimen asetusvalikon arvonäytön alla oleva j ilmaisin osoittaa asetuksen edellisen arvon.

"A" (automaattinen)

Jos valitset A (auto) -vaihtoehdon, joka on käytettävissä joillekin asetuksille, kamera säätää asetusta automaattisesti. Tulokset vaihtelevat valotuksen ja kohteen sijainnin mukaan kehyksessä.

" n Auto" -kuvansäädin

Jos Aseta kuvansäädin -kohdassa n Auto, asetuksia voidaan säätää välillä A−2 - A+2 .

Seuraavat asetukset ovat käytettävissä:

Vaihtoehto Kuvaus
Vaikutustaso Mykistä tai lisää luovan kuvansäädön tehoa.
Nopeasti terävä

Säädä tasoja nopeasti tasapainoista teroitusta , keskialueen teroitusta ja selkeyttä varten . Voit myös tehdä yksittäisiä säätöjä seuraaviin parametreihin:

 • Teroitus : hallitse yksityiskohtien ja ääriviivojen terävyyttä.
 • Keskitason teroitus: Säädä terävyyttä mukaan hienous malleja ja linjat puolivälissä ääniä vaikuttaa teroitus ja selkeys.
 • Selkeys : Säädä yleistä terävyyttä ja paksumpien ääriviivojen terävyyttä vaikuttamatta kirkkauteen tai dynamiikkaan.
Teroitus
Keskialueen teroitus
Selkeys
Kontrasti Säädä kontrastia.
Kirkkaus Nosta tai vähennä kirkkautta menettämättä yksityiskohtia valoisassa tai varjossa.
Kylläisyys Hallitse värien eloisuutta.
Värisävy Säädä sävyä.
Suodata tehosteita Simuloi värisuodattimien vaikutusta yksivärisiin kuviin.
Sävytys Valitse yksivärisissä kuvissa käytettävä sävy. 3 painikkeen painaminen, kun valittuna on jokin muu vaihtoehto kuin mustavalkoinen (mustavalkoinen), näyttää kylläisyysasetukset.
Sävytys (luova kuvansäätö) Säädä luovien kuvansäätimien värisävyä.

Suodatintehosteet

Valitse seuraavista:

tila Asetus
Y (keltainen) Nämä vaihtoehdot parantavat kontrastia ja niitä voidaan käyttää taivaan kirkkauden vähentämiseen maisemakuvissa. Oranssi tuottaa enemmän kontrastia kuin keltainen, punainen enemmän kontrastia kuin oranssi.
O (oranssi)
R (punainen)
G (vihreä) Vihreä pehmentää ihon sävyjä ja sitä voidaan käyttää muotokuvissa.

Valkotasapaino

Säädä valkotasapainoa (lisätietoja on kohdassa "Valkotasapaino", 0 Valkotasapaino ).

Vaihtoehto
4 Auto
Säilytä valkoinen (vähennä lämpimiä värejä)
Säilytä yleinen tunnelma
Pidä lämpimät valaistusvärit
D Luonnonvaloauto
H Suora auringonvalo
G Pilvinen
M Varjostin
J Hehkulamppu
I Fluoresoiva
Natrium-höyrylamput
Lämmin-valkoinen fluoresoiva
Valkoinen fluoresoiva
Kylmänvalkoinen fluoresoiva
Päivän valkoinen fluoresoiva
Päivänvalo fluoresoiva
Korkea lämpötila elohopea-höyry
5 Salama
K Valitse värilämpötila
L Esiasetettu manuaali

Painamalla 3 kun Automaattinen tai Fluoresoiva on korostettuna, saat näkyviin korostetun kohteen alivaihtoehdot.

Nykyinen valkotasapainoasetus ilmaistaan kuvakkeella näytössä kuvauksen aikana.

Valkotasapainon hienosäätö

Valitsemalla Valkoinen tasapaino i valikko sisältää luettelon valkotasapainon vaihtoehtoja. Jos jokin muu vaihtoehto kuin Valitse värilämpötila on korostettuna, hienosäätövaihtoehdot voidaan näyttää painamalla 3 . Kaikki hienosäätövaihtoehtojen muutokset voidaan esikatsella näytössä.

G Lisää vihreää
B Lisää sinistä
A Lisää meripihkaa
M Lisää magentaa

Napauta näytön nuolia tai käytä monivalitsinta hienosäätääksesi valkotasapainoa. Tallenna asetukset ja palaa i valikkoon painamalla J

Tähti (" U ") valkotasapainokuvakkeen vieressä kuvausnäytössä osoittaa, että hienosäätö on käytössä.

Värilämpötilan valinta

Valitsemalla Valkoinen tasapaino i valikko sisältää luettelon valkotasapainon vaihtoehtoja. Kun Valitse värilämpötila on korostettuna, voit tarkastella värilämpötilavaihtoehtoja painamalla 3 .

Arvo
Mber- B lue akseli

Arvo
G reen – M agenta -akseli

Paina 4 tai 2 korostaa numeroita A mber- B lue tai G reen- M agenta akselin ja paina 1 tai 3 muutoksiin. Tallenna asetukset ja palaa i valikkoon painamalla J Jos G Green– M agenta -akselille valitaan jokin muu arvo kuin nolla, valkotasapainokuvakkeen vieressä näkyy tähti (" U

Valitse Värilämpötila

Huomaa, että haluttuja tuloksia ei saavuteta loistelamppuvalaistuksella. Valitse I ( Fluoresoiva ) fluoresoiville valonlähteille. Ota testikuva muiden valonlähteiden kanssa määrittääksesi, onko valittu arvo sopiva.

Esiasetettu manuaali

Esiasetettua manuaalia käytetään tallentamaan ja palauttamaan enintään kuusi mukautettua valkotasapainoasetusta kuvattaessa sekalaisessa valaistuksessa tai kompensoimaan valonlähteitä, joissa on voimakas värisävy. Noudata alla olevia ohjeita mitataksesi esiasetetun manuaalisen valkotasapainon arvon.

 1. Näytä valkotasapainon esiasetukset.

  Korosta Preset manual i valikon valkotasapainonäytössä ja paina 3 näyttääksesi luettelon valkotasapainon esiasetuksista.

 2. Valitse esiasetus.

  Korosta haluamasi valkotasapainon esiasetus (d-1 - d-6) ja paina J valitaksesi korostetun esiasetuksen ja palataksesi i valikkoon.

  Suojatut esiasetukset

  g kuvakkeella merkityt esiasetukset on suojattu, eikä niitä voi muuttaa.

 3. Valitse suora mittaustila.

  Korosta Valkotasapaino i valikossa ja pidä J painiketta painettuna, kunnes L kuvake kuvausnäytössä alkaa vilkkua ja valkotasapainokohde ( r ) ilmestyy ruudun keskelle.

 4. Mittaa valkotasapaino.

  Jos haluat mitata valkotasapainon, napauta valkoista tai harmaata kohdetta tai aseta r näytön valkoisen tai harmaan alueen päälle J tai paina laukaisin kokonaan alas (huomaa, että r ei voi siirtää uudelleen, kun yhdysrakenteinen salama on käytössä tai valinnainen salamayksikkö on kiinnitetty, jolloin sinun on mitattava valkotasapaino kehyksen keskellä olevalla valkoisella tai harmaalla esineellä).

  Jos kamera ei pysty mittaamaan valkotasapainoa, näyttöön tulee viesti. Yritä mitata valkotasapaino uudelleen toisella kohteella.

 5. Poistu suoramittaustilasta.

  Poistu i painiketta.

Manuaalisen esiasetetun valkotasapainon mittaus

Esiasetettua manuaalista valkotasapainoa ei voi mitata HDR-kuvauksen tai monivalotuskuvauksen aikana.

Suora mittaustila

Suora mittaustila päättyy, jos mitään toimintoja ei suoriteta mukautetussa asetuksessa c3 ( Virta sammutusviive ) > Valmiustilaajastin valitun ajan kuluessa.

Esiasetusten hallinta

Valokuvausvalikon Valkotasapaino > Esiasetus manuaalinen -vaihtoehtoa voidaan käyttää valkotasapainon kopioimiseen olemassa olevasta valokuvasta valittuun esiasetukseen, kommenttien lisäämiseen tai esiasetusten suojaamiseen.

Esiasetusopas: Esiasetuksen valitseminen

Jos haluat valita esiasetuksen, valitse Valkotasapaino > Esiasetus manuaalinen kuvausvalikosta, korosta esiasetus ja paina J . Jos valitulle esiasetukselle ei ole tällä hetkellä arvoa, valkotasapainoksi asetetaan 5200 K, sama kuin Suora auringonvalo .

Kuvanlaatu

Valitse valokuville tiedostomuoto.

Vaihtoehto Kuvaus
NEF (RAW) +
JPEG hyvä
Tallenna jokaisesta valokuvasta kaksi kopiota: NEF (RAW) -kuva ja JPEG-kopio. Vain JPEG-kopio näkyy toiston aikana, mutta JPEG-kopion poistaminen poistaa myös NEF (RAW) -kuvan. NEF (RAW) -kuvaa voi katsella vain tietokoneella.
NEF (RAW) +
JPEG normaali
NEF (RAW) +
JPEG perus
NEF (RAW) Tallenna valokuvia NEF (RAW) -muodossa.
JPEG hyvä Tallenna valokuvia JPEG-muodossa. Pakkaus lisääntyy ja tiedostokoko pienenee, kun laatu muuttuu "hyvästä" "normaaliin" "perus".
JPEG normaali
JPEG perus

Valittu vaihtoehto näkyy näytössä kuvauksen aikana.

NEF (RAW)

 • NEF (RAW) -tiedostojen tunniste on “*.nef”.
 • NEF (RAW) -kuvien muuntamista muihin erittäin kannettaviin muotoihin, kuten JPEG, kutsutaan "NEF (RAW) -käsittelyksi". Tämän prosessin aikana kuvansäätimiä ja asetuksia, kuten valotuksen korjausta ja valkotasapainoa, voidaan säätää vapaasti.
 • NEF (RAW) -käsittely ei vaikuta itse RAW-tietoihin, ja niiden laatu säilyy ennallaan, vaikka kuvia käsiteltäisiin useita kertoja eri asetuksilla.
 • NEF (RAW) -käsittely voidaan suorittaa kameran sisällä muokkausvalikon NEF (RAW) -käsittelyn avulla tai tietokoneella Nikonin NX Studio -ohjelmistolla. NX Studio on saatavilla ilmaiseksi Nikon Download Centeristä.

Kuvan koko

Valitse koko, jolla valokuvat tallennetaan.

Valittu vaihtoehto näkyy näytössä kuvauksen aikana.

Valokuvien fyysiset mitat pikseleinä vaihtelevat valokuvausvalikon Valitse kuva-alue -kohdassa valitun vaihtoehdon mukaan.

Kuvan koko
Suuri Keskikokoinen Pieni
Kuva-alue DX (24 × 16) 5568 × 3712 4176 × 2784 2784 × 1856
1:1 (16 × 16) 3712 × 3712 2784 × 2784 1856 × 1856
16:9 (24 × 14) 5568 × 3128 4176 × 2344 2784 × 1560

Salamatila

Valitse salamatila sisäänrakennetulle salamalle. Käytettävissä olevat vaihtoehdot riippuvat tilapyörällä valitusta tilasta.

Vaihtoehto Saatavilla
I Täytesalama P , S , A , M
J Punasilmäisyyden vähentäminen
L Hidas synkronointi P , A
K Hidas synkronointi + punasilmäisyys
M Takaverhon synkronointi P , S , A , M
X Auto b , k , p , n , s , f , V , T , U , 5
s Automaattinen + punasilmäisyyden vähennys b , k , p , n , s , f , V , T , U , 5
t Automaattinen hidas synkronointi o
u Automaattinen hidas synkronointi + punasilmäisyys o
s Salama pois päältä b , P , S , A , M , k , p , n , o , s , f , V , T , U , 5

Parhaillaan valittu vaihtoehto näytetään kuvakkeella näytössä kuvauksen aikana.

Salamatilat saatavana valinnaisilla salamayksiköillä

Käytettävissä olevat salamatilat, kun lisävarusteena saatava salamayksikkö on liitetty, vaihtelevat tilapyörällä valitun tilan mukaan.

Vaihtoehto Saatavilla
I Täytesalama b , P , S , A , M , k , l , p , m , n , r , s , t , d , e , f , g , j , z , V , T , U , 5 , 6 , 1 , 2 , 3
J Punasilmäisyyden vähentäminen b , P , S , A , M , k , l , p , m , n , r , s , t , d , e , f , g , j , z , V , T , U , 5 , 6 , 1 , 2 , 3
L Hidas synkronointi P , A , o
K Hidas synkronointi + punasilmäisyys P , A , o
M Takaverhon synkronointi P , S , A , M
X Auto
s Automaattinen + punasilmäisyyden vähennys
t Automaattinen hidas synkronointi
u Automaattinen hidas synkronointi + punasilmäisyys
s Salama pois päältä b , P , S , A , M

Mittaus

Mittaus määrittää, kuinka kamera asettaa valotuksen. Seuraavat vaihtoehdot ovat käytettävissä:

Vaihtoehto Kuvaus
L Matriisimittaus Kamera mittaa laajan alueen kehyksestä ja asettaa valotuksen sävyjakauman, värin, sommittelun ja etäisyyden mukaan, jotta tulokset ovat lähellä paljaalla silmällä nähtäviä.
M Keskipainotettu mittaus Kamera mittaa koko ruudun, mutta antaa suurimman painon ruudun keskellä olevalle alueelle, jonka koko voidaan valita mukautetulla asetuksella b3 ( Center-weighted area ). Tämä on klassinen muotokuvien mittari, ja sitä suositellaan myös käytettäessä suodattimia, joiden valotuskerroin (suodatinkerroin) on yli 1×.
N Pistemittaus Kamera mittaa ⌀3,5 mm:n ympyrän (vastaa noin 2,5 % kuvasta), joka on keskitetty nykyiseen tarkennuspisteeseen, mikä mahdollistaa keskipisteen ulkopuolella olevien kohteiden mittaamisen (jos automaattinen aluetarkennus on käytössä, kamera sen sijaan mittaa keskitarkennuspiste). Pistemittaus varmistaa, että kohde valotetaan oikein, vaikka tausta olisi paljon kirkkaampi tai tummempi.
t Korostettu painotettu mittaus Kamera antaa suurimman painon kohokohdille. Käytä tätä vaihtoehtoa vähentääksesi yksityiskohtien häviämistä kohokohdissa, esimerkiksi kuvattaessa spottivalaistettuja esiintyjiä lavalla.

Parhaillaan valittu vaihtoehto näytetään kuvakkeella näytössä kuvauksen aikana.

Wi-Fi-yhteys

Ota Wi-Fi käyttöön tai poista se käytöstä. Ota Wi-Fi käyttöön luodaksesi langattomat yhteydet tietokoneisiin tai kameran ja SnapBridge-sovellusta käyttävien älypuhelimien tai tablettien (älylaitteiden) välille.

Kamera näyttää Wi-Fi-kuvakkeen, kun Wi-Fi on käytössä.

Kytke Wi-Fi pois päältä korostamalla Wi-Fi-yhteys i valikosta ja painamalla J . Jos Wi-Fi on tällä hetkellä käytössä, näyttöön tulee kehote Sulje Wi-Fi-yhteys. paina J lopettaaksesi yhteyden.

Aktiivinen D-Lighting

Aktiivinen D-Lighting säilyttää yksityiskohdat kirkkaissa ja varjoissa luoden valokuvia luonnollisella kontrastilla. Käytä suurikontrastisissa kohtauksissa, esimerkiksi kuvattaessa kirkkaasti valaistuja ulkomaisemia oven tai ikkunan läpi tai kuvattaessa varjostettuja kohteita aurinkoisena päivänä. Se on tehokkain, kun sitä käytetään matriisimittauksen kanssa.

Vinossa

Y Auto

Vaihtoehto Kuvaus
Y Auto Kamera säätää aktiivisen D-Lightingin automaattisesti kuvausolosuhteiden mukaan (tilassa M kuitenkin Y Auto vastaa Q Normaalia ).
Z Erittäin korkea Valitse suoritettavan aktiivisen D-Lightingin määrä vaihtoehdoista Z Extra high , P High , Q Normal ja R Low .
P Korkea
Q Normaali
R Matala
c Vinossa Aktiivinen D-Lighting pois päältä.

Parhaillaan valittu vaihtoehto näytetään kuvakkeella näytössä kuvauksen aikana.

Aktiivinen D-Lighting

Aktiivisella D-Lightingilla otetuissa valokuvissa saattaa esiintyä kohinaa (satunnaisesti sijoitettuja kirkkaita pikseleitä, sumua tai viivoja). Epätasainen varjostus saattaa näkyä joissakin kohteissa. Aktiivinen D-Lighting ei toimi korkeilla ISO-herkkyyksillä (Hi 1 ja Hi 2), mukaan lukien suuret herkkyydet, jotka on valittu automaattisella ISO-herkkyyden säädöllä.

Vapautustila

Valitse toiminto, joka suoritetaan, kun laukaisin painetaan kokonaan alas.

Vaihtoehto Kuvaus
U Yksi kehys Kamera ottaa yhden valokuvan joka kerta, kun laukaisinta painetaan.
V Jatkuva L Kun laukaisinta pidetään painettuna, kamera tallentaa 1–4 kuvaa sekunnissa. Kuvataajuus voidaan valita kääntämällä alikoketoa, kun Jatkuva L on korostettuna vapautustilan valikossa.
W Jatkuva H Kun laukaisinta pidetään painettuna, kamera tallentaa jopa noin 5 kuvaa sekunnissa.
X Jatkuva H (pidennetty) Kun laukaisinta pidetään painettuna, kamera tallentaa jopa noin 11 kuvaa sekunnissa. Sisäistä salamaa ja valinnaisia salamalaitteita ei voi käyttää. Välkynnän vähentämisellä ei ole vaikutusta.
E Itselaukaisin Ota kuvia itselaukaisimen avulla ( 0 Itselaukaisin ).

Painamalla 3 kun Continuous L on korostettuna, näyttöön tulee kuvanopeuden asetukset.

Nykyinen vapautustila näkyy kuvakkeella kuvausnäytössä.

Kuvausnäyttö

Jatkuvassa hitaassa ja jatkuvassa suuressa nopeudessa näyttö päivittyy reaaliajassa myös kuvauksen aikana.

Frame Advance Rate

Kuvan siirtonopeus vaihtelee kameran asetusten mukaan. Likimääräiset enimmäismäärät eri asetuksilla on esitetty alla olevassa taulukossa.

Vapautustila Kuvanlaatu Bittinen syvyys Hiljainen valokuvaus
Vinossa Päällä
Jatkuva L JPEG Käyttäjän valitsema
NEF (RAW)/
NEF (RAW) + JPEG
12
14
Jatkuva H JPEG 5 fps 4,5 fps
NEF (RAW)/
NEF (RAW) + JPEG
12
14 4 fps
Jatkuva H
(pidennetty)
JPEG 11 fps * 11 fps
NEF (RAW)/
NEF (RAW) + JPEG
12
14 9 fps 8,5 fps

10 fps, kun Elektroninen etuverhon suljin on valittu mukautetussa asetuksessa d4 ( Suljintyyppi ).

Jatkuva H (pidennetty)

Kameran asetuksista riippuen valotus voi vaihdella satunnaisesti jokaisen sarjan aikana. Tämä voidaan estää lukitsemalla valotus ( 0 Tarkennuksen ja valotuksen lukitus ).

Muistipuskuri

Kamerassa on muistipuskuri tilapäistä tallennusta varten, mikä mahdollistaa kuvaamisen jatkamisen samalla, kun valokuvia tallennetaan muistikortille. Kuvien likimääräinen määrä, joka voidaan tallentaa puskuriin nykyisillä asetuksilla, näkyy valotuslaskurinäytöissä, kun laukaisin painetaan puoliväliin.

Kun valokuvia tallennetaan muistikortille, muistikortin käyttövalo syttyy. Kuvausolosuhteista ja muistikortin suorituskyvystä riippuen tallennus voi kestää muutamasta sekunnista muutamaan minuuttiin. Älä poista muistikorttia tai poista akkua, ennen kuin käyttövalo on sammunut. Jos kamera sammutetaan, kun tiedot ovat puskurissa, virta katkeaa vasta, kun kaikki puskurissa olevat kuvat on tallennettu. Jos akku tyhjenee, kun kuvat ovat puskurissa, suljin poistetaan käytöstä ja kuvat siirretään muistikortille.

Itselaukaisin

Itselaukaisintilassa laukaisimen painaminen käynnistää ajastimen, ja valokuva otetaan, kun ajastin kuluu umpeen.

 1. Valitse i valikosta Release mode , korosta Itselaukaisin ja paina 3 .

 2. Valitse itselaukaisimen vapautusviive ja otosten määrä.

  Paina J kun asetukset on tehty.

 3. Rajaa valokuva ja tarkenna.

  Vapautusprioriteettitarkennustiloissa, mukaan lukien AF-S , ajastin ei käynnisty, ellei kamera pysty tarkentamaan.

 4. Käynnistä ajastin.

  Käynnistä ajastin painamalla laukaisin kokonaan alas. E kuvake ilmestyy näytölle ja itselaukaisimen merkkivalo alkaa vilkkua ja pysähtyy kaksi sekuntia ennen valokuvan ottamista.

Useiden laukausten ottaminen

Käytä mukautettua asetusta c2 ( Itselaukaisin ) valitaksesi otettujen kuvien lukumäärän ja otettujen kuvien välisen aikavälin, kun itselaukaisin lopettaa laskemisen.

Optinen VR

Valitse, otetaanko optinen tärinänvaimennus käyttöön. Vaihtoehdot vaihtelevat objektiivin mukaan.

Vaihtoehto Kuvaus
C Normaali
(VR käytössä)
Valitse tehostettuun optisen tärinän vähentämiseen kuvattaessa staattisia kohteita.
D Urheilu Valitse, kun kuvaat urheilijoita ja muita kohteita, jotka liikkuvat nopeasti ja arvaamattomasti.
E Vinossa Optinen tärinänvaimennus pois päältä.

Muut vaihtoehdot kuin Off näytetään kuvakkeena näytössä kuvauksen aikana.

Optinen VR

Optinen VR ei ehkä ole käytettävissä joidenkin objektiivien kanssa. Kun käytät tärinänvaimennusta, odota, että kuva näytössä tasaantuu ennen kuvaamista. Joillakin objektiiveilla näytössä oleva kuva saattaa heilua myös sulkimen vapauttamisen jälkeen; tämä on normaalia eikä tarkoita toimintahäiriötä. Huomaa, että optisella tärinänvaimennusobjektiivilla jalustalle tai monopodille asennettujen objektiivien asetukset voivat vaihdella objektiivin mukaan. katso lisätietoja objektiivin käyttöoppaasta.

Normaalia tai urheilua suositellaan kuvien panorointiin. Normaali- ja Sport- tiloissa optinen tärinänvaimennus koskee vain liikettä, joka ei ole osa panorointia (jos kamera panoroidaan esimerkiksi vaakasuunnassa, optista tärinänvaimennusta sovelletaan vain pystysuuntaiseen tärinään).

AF-aluetila

AF-aluetila määrittää, kuinka kamera valitsee tarkennuspisteen automaattitarkennusta varten. Katso lisätietoja kohdasta "AF-aluetila" ( 0 AF-Area Mode ).

Vaihtoehto
3 Tarkka AF
d Yhden pisteen AF
e Dynaamisen alueen automaattitarkennus
f Laaja-alainen automaattitarkennus (S)
g Laaja-alainen automaattitarkennus (L)
h Automaattinen alueen AF

Tällä hetkellä valittu vaihtoehto näkyy kuvakkeena näytössä kuvauksen aikana.

Tarkennustila

Tarkennustila ohjaa kameran tarkennusta. Lisätietoja on kohdassa "Tarkennustilan valitseminen" ( 0 Tarkennustilan valitseminen ).

Vaihtoehto
AF-A AF-tilan automaattinen vaihto
AF-S Yksittäinen AF
AF-C Jatkuva AF
MF Manuaalinen tarkennus

Tällä hetkellä valittu vaihtoehto näkyy kuvakkeena näytössä kuvauksen aikana.