Nikon-kamerallesi on saatavana erilaisia lisävarusteita.

Virtalähteet
 • EN-EL25a / EN-EL25 litiumioniakku : Muita EN-EL25a / EN-EL25 akkuja on saatavana paikallisilta jälleenmyyjiltä ja Nikon huoltoedustajilta. Otettavien kuvien määrä (akun kesto) vaihtelee ( 0 Akun kesto ), koska akun kapasiteetti vaihtelee käytettäessä EN-EL25a ja EN-EL25 tä.
 • MH-32 akkulaturi : MH-32 ta voidaan käyttää EN-EL25a / EN-EL25 akkujen lataamiseen.
 • EH-73P latausverkkolaite : EH-73P tä voidaan käyttää kameraan asetettujen EN-EL25a / EN-EL25 akkujen lataamiseen (akku latautuu vain, kun kamera on sammutettu).
Suodattimet
 • Neutraalivärisiä (NC) suodattimia voidaan käyttää suojaamaan linssiä.
 • Haamukuvien estämiseksi vältä suodattimien käyttöä, kun kohde on kehystetty kirkasta valoa vasten tai kun kuvassa on kirkas valonlähde.
 • Keskipainotettua mittausta suositellaan, jos matriisimittaus ei tuota haluttuja tuloksia suodattimille, joiden valotuskertoimet (suodatintekijät) ovat yli 1× (Y44, Y48, Y52, O56, R60, X0, X1, C-PL, ND2S, ND4, ND4S, ND8, ND8S, ND400, A2, A12, B2, B8, B12). Katso lisätietoja suodattimen käsikirjasta.
 • Erikoistehostekuvaukseen tarkoitetut suodattimet voivat häiritä automaattitarkennusta tai tarkennuksen ilmaisinta ( I ).
USB-kaapelit UC-E21 USB-kaapeli : USB-kaapeli, jossa on Micro-B-liitin kameran liittämistä varten ja tyypin A liitin USB-laitteeseen liittämistä varten.
Hot kenkäadapterit AS-15 Synkronointipäätteen sovitin : Kiinnitä AS-15 kameran suojakenkään liittääksesi studion strobo-valot tai muut salamalaitteet synkronointiliittimen kautta.
Lisävarusteena kengänsuojat BS-1 lisävarustekengän suojus : Suojus, joka suojaa lisävarustekenkää, kun salamalaitetta ei ole kiinnitetty.
Vartalokorkit BF-N1 Rungon suojus : Rungon suojus estää pölyn pääsyn kameraan, kun objektiivi ei ole paikallaan.
Etsimen okulaaritarvikkeet

DK-30-kumisilmäsuojus : DK-30 tekee etsimessä näkyvästä kuvasta helpommin näkyvän, mikä estää silmien väsymistä.

Poista

Korvata

Kiinnitä sovittimet

FTZ-kiinnityssovitin : Sovitin, jonka avulla NIKKOR F -kiinnityksellä varustettuja objektiiveja voidaan käyttää digitaalikameroiden kanssa, jotka tukevat vaihdettavia Z-kiinnityksellä varustettuja objektiiveja. Kuvakulma vastaa objektiivin 35 mm:n muotoa vastaavaa polttoväliä noin 1,5 kertaa pidempään.

 • Lisätietoja FTZ-kiinnityssovittimien kiinnittämisestä, poistamisesta, huollosta ja käytöstä on kiinnityssovittimen käsikirjassa.
Mikrofonit
 • ME-1 Stereomikrofoni : Liitä ME-1 kameran mikrofoniliitäntään tallentaaksesi stereoääntä ja vähentääksesi mahdollisuutta poimia laitteiden kohinaa (kuten objektiivin automaattisen tarkennuksen aikana tuottamia ääniä).
 • Langaton ME-W1-mikrofoni : Käytä tätä langatonta Bluetooth-mikrofonia kameran ulkopuoliseen tallentamiseen.
Kaukosäätimet

ML-L7-kaukosäädin : Kun ML-L7 on liitetty pariksi kameran kanssa, sitä voidaan käyttää valokuvaamiseen ja elokuvien nauhoittamiseen etänä.

 • Käytä kameran asetusvalikon Langattoman kaukosäätimen (ML-L7) vaihtoehdot > Tallenna langaton kaukosäädin -vaihtoehtoa yhdistääksesi kameran kaukosäätimeen.
 • Kameran voi yhdistää vain yhden kaukosäätimen kanssa kerrallaan. Jos pariliitos muodostetaan peräkkäin useamman kuin yhden kaukosäätimen kanssa, kamera reagoi vain siihen kaukosäätimeen, jonka kanssa se on viimeksi liitetty pariksi.
 • Aktivoi kamera uudelleen sen jälkeen, kun valmiustilan ajastin on kulunut umpeen ja näytön ja etsimen näytöt ovat sammuneet, kytke kaukosäätimeen virta ja pidä kaukosäätimen laukaisinta tai elokuvan tallennuspainiketta painettuna.
 • Lisätietoja katso kaukosäätimen manuaalisen tai osio asetusvalikosta Langaton kauko (ML-L7) vaihtoehtoja kohteen ”Menu Guide” luvussa referenssikäsikirjan.

Saatavuus voi vaihdella maan tai alueen mukaan. Katso uusimmat tiedot verkkosivuiltamme tai esitteistämme.

Latausverkkolaitteet

Kun ladattavat EN-EL25a / EN-EL25 litiumioniakut asetetaan kameraan, ne latautuvat, kun kamera on kytketty valinnaiseen EH-73P verkkovirtasovittimeen. Kumpikin akku latautuu täyteen noin 3 tunnissa ja 30 minuutissa, kun se on tyhjä. Huomaa, että niissä maissa tai alueilla, joissa sitä vaaditaan, lataussovittimet toimitetaan pistokesovittimen kanssa. pistokesovittimen muoto vaihtelee myyntimaan mukaan.

 1. Aseta EN-EL25a / EN-EL25 kameraan ( 0 Aseta akku ja muistikortti ).

 2. Kun olet varmistanut, että kamera on sammutettu, liitä lataussovitin kameran mukana toimitetulla USB-kaapelilla ja liitä sovitin. Käytä vain UC-E21 USB-kaapelia ja EH-73P-lataussovitinta; älä käytä muita lataussovittimia tai kolmannen osapuolen USB-verkkolaitteita tai älypuhelimen latureita. Työnnä pistoke tai pistokesovitin suoraan pistorasiaan vinosti ja noudata samaa varotoimia, kun irrotat latausverkkolaitteen.

  Latauslamppu

  Kameran latausvalo palaa oranssina, kun lataus on käynnissä, ja sammuu, kun lataus on valmis. Huomaa, että vaikka kameraa voidaan käyttää sen ollessa kytkettynä, akku ei lataudu eikä kamera käytä virtaa lataussovittimesta, kun kamera on päällä.

 3. Irrota ja irrota latausverkkolaite, kun lataus on valmis.

Latauslamppu

Jos akkua ei voi ladata laturilla esimerkiksi siksi, että akku ei ole yhteensopiva tai kameran lämpötila on korkea, latauksen merkkivalo vilkkuu nopeasti noin 30 sekuntia ja sammuu sitten. Jos latauksen merkkivalo ei pala, etkä havainnut akun latautumista, käynnistä kamera ja tarkista akun varaustaso.