Ota käyttöön elektroninen suljin ja poista mekaanisen sulkimen toiminnasta aiheutuva melu ja tärinä valitsemalla kuvausvalikosta Äänetön valokuvaus -asetukseksi Päällä. Riippumatta asetusvalikon Piippaus-asetuksista , äänimerkkiä ei kuulu, kun kamera tarkentaa tai kun itselaukaisin laskee alaspäin. Huomaa, että elektronista suljinta käytetään riippumatta siitä, mikä vaihtoehto on valittu mukautetussa asetuksessa d4 ( Suljintyyppi ).

Kuvake näkyy, kun äänetön valokuvaus on käytössä. Muissa vapautustiloissa kuin Continuous H (pidennetty) , näyttö pimenee hetkeksi, kun suljin vapautetaan merkiksi siitä, että valokuva on otettu.

Äänettömän valokuvauksen ottaminen käyttöön muuttaa otosnopeutta jatkuvassa kuvauksessa ja poistaa käytöstä jotkin ominaisuudet, kuten korkean ISO-herkkyyden (Hi 1, Hi 2), salaman, pitkän valotuksen kohinanpoiston ja välkkynnän vähennyksen.

Hiljainen valokuvaus

Äänetön valokuvauksen valinta Päällä mykistää sulkimen, mutta tämä ei vapauta valokuvaajia tarpeesta kunnioittaa kohteidensa yksityisyyttä ja kuvaoikeuksia. Vaikka mekaanisen sulkimen kohina on vaimennettu, muita ääniä voi silti kuulua esimerkiksi automaattitarkennuksen tai aukon säädön aikana. Hiljaisen valokuvauksen aikana näytössä ja lopullisessa kuvassa voi näkyä välkkymistä, juovia tai vääristymiä loiste-, elohopeahöyry- tai natriumlampuissa tai jos kamera tai kohde liikkuu kuvauksen aikana. Myös rosoiset reunat, värireunukset, moiré ja kirkkaat täplät voivat näkyä. Joillakin kehyksen alueilla voi näkyä kirkkaita alueita tai juovia, joissa on vilkkuvia merkkejä ja muita katkonaisia valonlähteitä tai jos kohde valaisee hetkeksi strobolla tai muulla kirkkaalla hetkellisesti valonlähteellä.