Uudet vaihtoehdot mukautetulle asetukselle f2 "Mukautetut säätimet (kuvaus)": "Tallenna tarkennuskohta" ja "Recall Focus Position"

Tallenna tarkennusasento ja Hae tarkennusasento on lisätty rooleihin, jotka voidaan määrittää kameran ohjaimille mukautetulla asetuksella f2 ( Custom controls (kuvaus) ). Voit tallentaa nykyisen tarkennussijainnin määrittämällä Tallenna tarkennusasento -vaihtoehdon Lens Fn -painikkeelle ja pitämällä sitten objektiivin Fn- painiketta painettuna. Tallennettu sijainti voidaan palauttaa välittömästi määrittämällä Recall-tarkennusasento Lens Fn2 -painikkeelle ja painamalla objektiivin Fn2- painiketta ("muistin palautus"). Tästä voi olla hyötyä, jos palaat usein kiinteällä tarkennusetäisyydellä oleviin kohteisiin.

 • Muistin palautus on käytettävissä vain, kun kameraan on asennettu automaattitarkennettava Z-kiinnityksellä varustettu objektiivi, jossa on Fn- ja Fn2 -painikkeita. Jos objektiivissa ei ole Fn2 -painiketta, kamera ei voi tallentaa tarkennuskohtaa, vaikka Tallenna tarkennuskohta olisi määritetty objektiivin Fn- painikkeelle.
 • Tarkennusasennot voidaan tallentaa ja palauttaa sekä valokuva- että videotilassa.
 • Tarkennusasennot voidaan tallentaa missä tahansa tarkennustilassa.
 • Tallennettu tarkennusasento nollautuu, kun objektiivi irrotetaan.

Muistin palauttaminen

 1. Valitse Tallenna tarkennuskohta mukautetulle asetukselle f2 ( Mukautetut säätimet (kuvaus) ) > Objektiivin Fn-painike .

 2. Valitse Mukautetun asetuksen f2 ( Mukautetut säätimet (kuvaus) ) > Objektiivin Fn2-painike .

 3. Tarkenna haluamaasi kohteeseen kuvausnäytössä ja pidä objektiivin Fn- painiketta painettuna.

  Jos toiminto onnistuu, kuvausnäyttöön tulee kuvake, joka ilmaisee, että tarkennuspaikka on tallennettu.

 4. Paina objektiivin Fn2 -painiketta.

  • Tallennettu tarkennuspaikka palautetaan.
  • Objektiivin Fn2- painikkeen pitäminen painettuna aktivoi manuaalisen tarkennuksen, eikä kamera tarkenna uudelleen, jos laukaisin painetaan puoliväliin, kun säädin on painettuna.

Varoitukset: Muistin palauttaminen

 • Tarkennuspaikkoja ei voi tallentaa, kun kuvaustiedot ovat näkyvissä.
 • Muutokset ympäristön lämpötilassa voivat johtaa siihen, että tarkennus palautetaan eri asentoon kuin se, johon se on tallennettu.
 • Aiemmin tallennetut tarkennusasennot muuttuvat, jos ne palautetaan, kun objektiivin polttoväliä on säädetty zoomin avulla. Jos tallennettu tarkennuspaikka palautetaan objektiivin polttovälin säätämisen jälkeen, kamera antaa neljä lyhyttä piippausta edellyttäen, että asetusvalikon kohdassa Piippausasetukset > Äänimerkki päällä/pois on valittu jokin muu vaihtoehto kuin Pois .

Piippaus

 • Jos asetusvalikon Piippausasetukset > Äänimerkki päällä/pois -kohdassa on valittu jokin muu vaihtoehto kuin Pois , kamera antaa kaksi lyhyttä piippausta, kun tarkennuskohta tallennetaan tai haetaan valokuvatilassa.
 • Äänimerkkiä ei kuulu äänettömässä valokuvauksessa, elokuvatilassa tai kun Pois on valittu kohdassa Äänimerkkiasetukset > Äänimerkki päälle/pois .