Valkotasapaino varmistaa, että valkoiset kohteet näyttävät valkoisilta valonlähteen väristä riippumatta. Oletusasetusta ( j ) suositellaan useimmille valonlähteille. Jos haluttuja tuloksia ei voida saavuttaa automaattisella valkotasapainolla, valitse toinen vaihtoehto alla kuvatulla tavalla.

Valkotasapaino voidaan valita käyttämällä valkotasapainon kohteita i valikko ja kuva ja videokuvaus valikot ( 0 valkotasapaino , valkotasapaino , valkotasapainon ).

Oletusasetuksissa valkotasapaino voidaan valita myös pitämällä Fn1- painiketta painettuna ja kiertämällä 0 Toimintopainikkeet ( Fn1 ja Fn2 ) ).

Kun 4 ( Automaattinen ), I ( Fluoresoiva ), K ( Valitse värilämpötila ) tai L ( Esiasetettu manuaalinen ) on valittuna, voit valita alivaihtoehdon pitämällä Fn1- painiketta painettuna ja kääntämällä alikokoniekkoa.

Vaihtoehto K * Kuvaus
4 Auto Valkotasapaino säädetään automaattisesti parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi useimmilla valonlähteillä. Kun käytetään sisäänrakennettua salamaa tai valinnaista salamalaitetta, valkotasapaino säädetään salaman tuottaman valaistuksen mukaan.
Säilytä valkoinen (vähennä lämpimiä värejä) 3500-8000 Eliminoi hehkulampun aiheuttama lämmin värisävy.
Säilytä yleinen tunnelma Säilytä osittain hehkulampun tuottama lämmin väri.
Pidä lämpimät valaistusvärit Säilytä hehkulampun tuottama lämmin väri.
D Luonnonvaloauto 4500-8000 Luonnonvalossa käytettäessä tämä vaihtoehto tuottaa värit, jotka ovat lähempänä paljaalla silmällä näkemiä värejä.
H Suora auringonvalo 5200 Käytä suorassa auringonvalossa valaistujen kohteiden kanssa.
G Pilvinen 6000 Käytä päivänvalossa pilvisellä taivaalla.
M Varjostin 8000 Käytä päivänvalossa, kun kohteet ovat varjossa.
J Hehkulamppu 3000 Käytä hehkulampun alla.
I Fluoresoiva Käytä loisteputkivalaistuksessa; valitse polttimotyyppi valonlähteen mukaan.
Natrium-höyrylamput 2700
Lämmin-valkoinen fluoresoiva 3000
Valkoinen fluoresoiva 3700
Kylmänvalkoinen fluoresoiva 4200
Päivän valkoinen fluoresoiva 5000
Päivänvalo fluoresoiva 6500
Korkea lämpötila elohopea-höyry 7200
5 Salama 5400 Käytä studion strobovalaisimien ja muiden suurten salamalaitteiden kanssa.
K Valitse värilämpötila 2500–10 000 Valitse värilämpötila arvoluettelosta tai pitämällä Fn1- painiketta painettuna ja kiertämällä alikokoniekkoa.
L Esiasetettu manuaali Mittaa kohteen tai valonlähteen valkotasapaino (pitämällä Fn1- painiketta 0 Esiasetus Manuaalinen ), kopioi valkotasapaino olemassa olevasta valokuvasta tai valitse olemassa oleva arvo pitämällä Fn1- painiketta painettuna ja kiertämällä alikokoniekkoa.

Värilämpötila. Kaikki arvot ovat likimääräisiä eivätkä heijasta hienosäätöä (jos mahdollista).

D ("Natural Light Auto")

D ( Natural light auto ) ei välttämättä tuota haluttuja tuloksia keinovalossa. Valitse 4 ( Auto ) tai valonlähdettä vastaava vaihtoehto.

Valkotasapainon hienosäätö

Klo muidenkin asetusten Valitse värilämpötila, valkotasapainon voi hienosäätää käyttämällä valkotasapainon kohteita i valikko ja kuva ja videokuvaus valikot ( 0 hienosäätö valkotasapaino ).

Studion salamavalaistus

4 ( Auto ) ei välttämättä tuota toivottuja tuloksia suurilla studiosalamayksiköillä. Käytä esiasetettua valkotasapainoa tai aseta valkotasapainoksi 5 ( Salama ) ja säädä valkotasapainoa hienosäätämällä.

4 ("Auto")

Automaattista valkotasapainoa käyttämällä otettujen kuvien valokuvatiedot luettelevat kameran kuvan ottohetkellä valitseman värilämpötilan. Voit käyttää tätä viitteenä valittaessa arvoa Valitse värilämpötila -kohdalle . Voit tarkastella kuvaustietoja toiston aikana siirtymällä kohtaan Toiston näyttöasetukset toistovalikossa ja valitsemalla Kuvaustiedot kohdassa Lisäkuvatiedot .

Värilämpötila

Valonlähteen havaittu väri vaihtelee katsojan ja muiden olosuhteiden mukaan. Värilämpötila on objektiivinen valonlähteen värin mitta, joka määritellään suhteessa lämpötilaan, johon kohde olisi lämmitettävä, jotta se säteilee valoa samoilla aallonpituuksilla. Valonlähteet, joiden värilämpötila on noin 5000–5500 K, näyttävät valkoisilta, kun taas alhaisemman värilämpötilan valonlähteet, kuten hehkulamput, näyttävät hieman keltaisilta tai punaisilta. Valonlähteet, joiden värilämpötila on korkeampi, näkyvät sinisenä.

"Lämmin" (punaisemmat) värit

"Viileämmät" (sinisemmat) värit

Yleensä valitse pienempiä arvoja, jos kuvissasi on punaista sävyä, tai jos haluat tarkoituksella tehdä värit kylmempiä, korkeampia arvoja, jos kuvissasi on sinisiä tai tehdäksesi väreistä tarkoituksella lämpimämpiä.