Säädä valkotasapainoa. Lisätietoja on "Perusasetukset" ( 0 Valkotasapaino ) ja " i valikko" ( 0 Valkotasapaino ) osioissa "Valkotasapaino".

Valkotasapainovalikko: Hienosäätö

Hienosäätö on käytettävissä kameran valikkojen kautta. Lisätietoja hienosäädöstä on kohdassa "Valkotasapainon hienosäätö" ( 0 Valkotasapainon hienosäätö ). Lisätietoja esiasetetun manuaalisen valkotasapainon hienosäädöstä on kohdassa "Valkotasapainon esiasetuksen hienosäätö" ( 0 Esiasetetun valkotasapainon hienosäätö ).

 1. Näytä hienosäätövaihtoehdot.

  Siirry valokuvausvalikon kohtaan Valkotasapaino , korosta valkotasapainovaihtoehto ja paina 2 .

 2. Hienosäädä valkotasapainoa.

  Käytä monivalitsinta valkotasapainon hienosäätämiseen. Valkotasapainon voi olla hienosäädetty A mber- B lue akseli asteittain 0,5 ja G reen- M agenta akseli askelin 0,25. Vaaka (A mber- B lue) akseli vastaa värilämpötila, kun taas pystysuora (G reen- M agenta) akselin on samanlaisia vaikutuksia kuin vastaava väri korvaus (CC) suodattimia. Vaaka-akselia ohjataan noin 5 mirediä vastaavan askelin, pystyakselin noin 0,05 diffuusia tiheysyksikköä.

  Koordinaatit

  Säätö

 3. Tallenna muutokset ja poistu.

  Paina J tallentaaksesi asetukset ja palataksesi valokuvausvalikkoon. Jos valkotasapainoa on hienosäädetty, kuvausnäytössä valkotasapainokuvakkeen viereen ilmestyy U

Valkotasapainon hienosäätö

Hienosäätöakseleiden värit ovat suhteellisia, eivät absoluuttisia. Esimerkiksi kohdistimen siirtäminen kohtaan B (sininen), kun valkotasapainoksi on valittu "lämmin" asetus, kuten J ( hehkulamppu ), valokuvista tulee hieman "kylmempiä", mutta ne eivät itse asiassa muutu sinisiksi.

"Med"

Mikä tahansa värilämpötilan muutos tuottaa suuremman värieron alhaisissa värilämpötiloissa kuin korkeammissa värilämpötiloissa. Esimerkiksi 1000 K:n muutos aiheuttaa paljon suuremman värimuutoksen 3000 K:ssa kuin 6000 K:ssa. Mired, joka lasketaan kertomalla värilämpötilan käänteisarvo luvulla 10 6 , on värilämpötilan mitta, joka ottaa tällaisen vaihtelun huomioon. , ja sellaisenaan sitä käytetään värilämpötilan kompensointisuodattimissa. Esim:

 • 4000 K–3000 K (ero 1000 K) = 83 mired
 • 7000 K–6000 K (ero 1000 K) = 24 mired

Valkotasapainovalikko: Värilämpötilan valitseminen

Värilämpötila voidaan valita valokuvausvalikon kohdasta Valkotasapaino > Valitse värilämpötila . Syötä arvot keltainen–sininen ja vihreä–magenta-akseleille alla kuvatulla tavalla.

 1. Valitse Valitse värilämpötila .

  Siirry valokuvausvalikon kohtaan Valkotasapaino , korosta Valitse värilämpötila ja paina 2 .

 2. Valitse arvot keltainen–sininen ja vihreä–magenta.

  Paina 4 tai 2 korostaa numeroita A mber- B lue tai G reen- M agenta akselin ja paina 1 tai 3 muutoksiin.

  Arvo A mber- B lue akseli

  Arvo G reen– M agenta -akselille

 3. Tallenna muutokset ja poistu.

  Paina J tallentaaksesi asetukset ja palataksesi valokuvausvalikkoon. Jos G Green– M agenta -akselille on valittu muu arvo kuin nolla, kuvausnäytössä valkotasapainokuvakkeen viereen ilmestyy tähti (" U

Valitse Värilämpötila

Huomaa, että haluttuja tuloksia ei saavuteta loistelamppuvalaistuksella. Valitse I ( Fluoresoiva ) fluoresoiville valonlähteille. Ota testikuva muiden valonlähteiden kanssa määrittääksesi, onko valittu arvo sopiva.

Esiasetusopas: Valkotasapainon kopioiminen valokuvasta

Valkotasapainovalikon Preset manual -vaihtoehtoa voidaan käyttää valkotasapainoarvon kopioimiseen olemassa olevasta valokuvasta. Lisätietoja esiasetetusta manuaalisesta valkotasapainosta on kohdassa "Esiasetus manuaalinen" ( 0 Manuaalinen esiasetus ).

 1. Valitse Esiasetettu manuaali .

  Siirry valokuvausvalikon kohtaan Valkotasapaino , korosta Preset manual ja paina 2 .

 2. Valitse kohde.

  Korosta kohteen esiasetus (d-1 - d-6) ja napauta X .

 3. Valitse Valitse kuva .

  Esiasetettu manuaalinen valkotasapainovalikko tulee näkyviin; korosta Valitse kuva ja paina 2 .

 4. Korosta lähdekuva.

  Korosta lähdekuva. Voit tarkastella korostettua kuvaa täysikokoisena pitämällä X painiketta painettuna.

 5. Kopioi valkotasapaino.

  Paina J kopioidaksesi valkotasapainoarvon korostetusta valokuvasta valittuun esiasetukseen. Jos korostetussa valokuvassa on kommentti, kommentti kopioidaan valitun esiasetuksen kommenttiin.

Esiasetetun valkotasapainon hienosäätö

Nykyistä esiasetusta voidaan hienosäätää valitsemalla Fine-tune esiasetetusta manuaalisesta valkotasapainovalikosta ja säätämällä valkotasapainoa kohdassa "Valkotasapainovalikko: Hienosäätö" kuvatulla tavalla ( 0 Valkotasapainovalikko: Hienosäätö ).

Muokkaa kommenttia

Jos haluat kirjoittaa enintään 36 merkin pituisen kommentin nykyiselle valkotasapainon esiasetukselle, valitse Muokkaa kommenttia esiasetetun manuaalisen valkotasapainon valikosta.

Suojella

Suojaa nykyinen valkotasapainon esiasetus valitsemalla Suojaa esiasetetun manuaalisen valkotasapainon valikosta, korosta sitten Päällä ja paina J . Suojattuja esiasetuksia ei voi muokata, eikä Hienosäädä- ja Muokkaa kommentteja -vaihtoehtoja voi käyttää.