1. Asenna salamalaite kameran lisävarustekenkään.

    Katso lisätietoja laitteen mukana toimitetusta käyttöoppaasta.

  2. Käynnistä kamera ja salamalaite.

    Salama alkaa latautua; salamavalmiuden ilmaisin ( c ) ilmestyy kuvausnäyttöön, kun lataus on valmis.

  3. Valitse salaman ohjaustila (Salaman ohjaustila ) ja salamatila ( Salamatilat ).

  4. Säädä suljinnopeutta ja aukkoa.

  5. Ottaa valokuvia.

Suljinnopeus

Suljinnopeus voidaan asettaa seuraavasti, kun käytetään valinnaista salamalaitetta:

Tila

Suljinnopeus

b

Asetetaan automaattisesti kameran (1/200 s-1/60 s)

P , A

Asetetaan automaattisesti kameran (1/200 s-1/60 s) *

S

1/200 s-30 s

M

1/200 s-30 s, polttimo, Time

  • Suljinnopeus voidaan asettaa jopa 30 sekunniksi, jos salamatilaksi on valittu hidas synkronointi, hidas takaverhon synkronointi tai hidas synkronointi punasilmäisyyden vähennyksen kanssa.

Kolmannen osapuolen Flash-yksiköt

Kameraa ei voida käyttää salamalaitteiden kanssa, jotka aiheuttavat yli 250 V: n jännitteitä kameran X-koskettimiin tai oikosulkukoskettimiin lisävarustekengässä. Tällaisten salamalaitteiden käyttö voi häiritä kameran normaalia toimintaa, mutta myös vahingoittaa kameran ja / tai salaman salaman synkronointipiirejä.

i-TTL-salaman hallinta

Kun Nikon Creative Lighting -järjestelmää tukeva valinnainen salamayksikkö on kytketty ja asetettu TTL-asetukseksi, kamera käyttää näytön esisalamoita tasapainotettuun tai tavalliseen ”i-TTL-täyden salaman” ohjaukseen. i-TTL-salamaohjaus ei ole käytettävissä salamalaitteilla, jotka eivät tue Nikon Creative Lighting -järjestelmää. Kamera tukee seuraavantyyppisiä i-TTL-salamaohjauksia:

Salaman hallinta

Kuvaus

i-TTL-tasapainotettu täytesalama

Kamera käyttää ”i-TTL-tasapainotettua täytesalamaa” -salamaohjausta luonnollisen tasapainon pääkohteen ja ympäristön taustavalon välillä. Kun laukaisin on painettu ja juuri ennen pääsalamaa, salamayksikkö lähettää sarjan esisalamoita, joita kamera käyttää optimoidakseen salaman tehon pääkohteen ja ympäröivän taustavalon välisen tasapainon saavuttamiseksi.

Tavallinen i-TTL-salama

Salamateho säädetään siten, että kehyksen valaistus saadaan vakiotasolle; taustan kirkkautta ei oteta huomioon. Suositellaan kuviin, joissa pääkohde korostetaan taustan yksityiskohtien kustannuksella tai kun käytetään valotuksen korjausta.

  • Tavallinen i-TTL-salama aktivoituu automaattisesti, kun [ Pistemittaus ] on valittu.