Nikon-kamerallesi on saatavana useita lisävarusteita.

Yhteensopivat lisävarusteet
 • Saatavuus voi vaihdella maan tai alueen mukaan.

 • Katso uusimmat tiedot verkkosivustoltamme tai esitteistämme.

Virtalähteet
 • Ladattava EN-EL15c-litiumioniakku : EN-EL15c-paristoja voidaan käyttää Nikon Z 7II / Z 6II -digikameroiden kanssa.

  • Myös EN-EL15b / EN-EL15a / EN-EL15 -akkuja voidaan käyttää. Huomaa kuitenkin, että yhdellä latauksella voidaan ottaa vähemmän kuvia kuin EN-EL15c: llä ( Battery Endurance ).

 • MH-25a-akkulaturi : MH-25a-akkua voidaan käyttää EN-EL15c-akkujen lataamiseen.

 • MB-N11-virtalähde / MB-N10-akku : Akkut Nikonin peilittömille kameroille. Kameraan kiinnitettynä molemmat sallivat enintään kahden EN-EL15c-ladattavan litiumioniakun käyttämisen virtalähteenä.

  • MB-N11 on varustettu laukaisimella, pää- ja alikomentokiekoilla, monivalitsimella sekä Fn- ja AF-ON- painikkeilla käytettäväksi, kun kameraa käännetään ottamaan kuvia pystyasennossa.

  • EN-EL15b / EN-EL15a / EN-EL15-paristoja voidaan käyttää EN-EL15c: n sijasta. Yhdellä latauksella otettavien kuvien määrä (ts. Akun kestävyys) kuitenkin laskee verrattuna EN-EL15c-akkuun ( Battery Endurance ).

  • Akun latausliittimeen kytkettyä EH-7P-verkkovirtalaitetta voidaan käyttää pakkaukseen asetettujen akkujen lataamiseen. Kun se on liitetty MB-N11: een, se voi myös syöttää virtaa kameraan.

  • Tietoja akun liittämisestä ja poistamisesta sekä ohjeet sen käytöstä ja hoidosta ovat saatavana joko MB-N10: n mukana toimitetusta käyttöoppaasta tai MB-N11: n kohdasta ”Valinnaisista MB-N11-virtaparistopakkauksista” ( valinnainen) MB-N11-virtaparistot ).

 • EH-7P-verkkovirtasovitin : EH-7P: tä voidaan käyttää kameraan asetettujen akkujen lataamiseen.

  • Akku ei lataudu, kun kamera on päällä.

  • Sitä ei voida käyttää EN-EL15a / EN-EL15-akkujen lataamiseen.

  • Lataavaa verkkolaitetta voidaan käyttää kameran virtalähteeseen; tee se valitsemalla asetusvalikossa [Ota käyttöön ] kohtaan [ USB-virransyöttö ]. Lisätietoja on kohdassa ”USB-virransyöttö” ( USB-virransyöttö ).

 • EP-5B-virtaliitin, EH-5d / EH-5c / EH-5b-verkkolaite : Käytä verkkolaitteita kameran pitempään virtalähteeseen.

Suodattimet
 • Neutral Color (NC) -suodattimia voidaan käyttää linssin suojaamiseen.

 • Suodattimet voivat aiheuttaa haamukuvia, kun kohde on kehystetty kirkkaalle valolle tai kun kehyksessä on kirkas valonlähde. Suodattimet voidaan poistaa, jos haamukuvia esiintyy.

 • Matriisimittaus ei välttämättä tuota toivottuja tuloksia suodattimilla, joiden valotustekijät (suodatuskertoimet) ovat yli 1 × (Y44, Y48, Y52, O56, R60, X0, X1, C ‑ PL, ND2S, ND4, ND4S, ND8, ND8S, ND400 (A2, A12, B2, B8, B12); suosittelemme, että sen sijaan valitaan [keskipainotettu mittaus]. Katso lisätietoja suodattimen käyttöoppaasta.

 • Erikoistehosteisiin tarkoitetut suodattimet voivat häiritä automaattitarkennusta tai tarkennuksen ilmaisinta ( I ).

Etäjohdot

Kaukojohto MC-DC2 (pituus 1 m): Kun MC-DC2 on kytketty kameran lisävarustepäätteeseen, sitä voidaan käyttää sulkimen vapauttamiseen etänä.

USB-kaapelit
 • UC ‑ E24-USB-kaapeli : USB-kaapeli, jossa on C-tyypin liitin kameraa varten ja A-tyypin liitin USB-laitteeseen.

 • UC ‑ E25 USB-kaapeli : USB-kaapeli kahdella C-tyypin liittimellä.

HDMI-kaapelit

HC ‑ E1 HDMI-kaapeli : HDMI-kaapeli, jossa on tyypin C liitin kameraan liittämistä varten ja tyypin A liitin HDMI-laitteisiin liittämistä varten.

Hot Shoe -sovittimet

AS-15-synkronointipäätesovitin : Asenna AS-15 kameran kenkään liittääksesi studiovalot tai muut salamalaitteet synkronointipäätteen kautta.

Lisävarustekenkien kannet

BS-1-lisävarustekengän suojus : Suojus, joka suojaa lisävarustekenkää, kun salamalaitetta ei ole kiinnitetty.

Rungon korkit

BF-N1-rungon suojus : Rungon suojus estää pölyn pääsyn kameraan, kun linssiä ei ole paikallaan.

Etsimen okulaaritarvikkeet

DK-29- kumi-silmäsuppilo: Kuminen silmäsuppilo, joka voidaan asentaa kameran etsimeen. DK-29 tekee etsimessä olevan kuvan helpommin nähtäväksi estäen silmien väsymisen.

Poista

Korvata

Salamayksiköt
 • SB-5000, SB-910, SB-900, SB-800, SB-700, SB-600, SB-500, SB-400, SB-300 ja SB-R200 salamalaitteet : Nämä yksiköt voidaan asentaa kameraan salamavalokuvaukseen. Jotkut tukevat myös langatonta kauko-ohjausta kameran ulkopuolisessa salamavalokuvauksessa, jossa on useita salamalaitteita.

  • Katso kunkin salamalaitteen mukana toimitetusta käyttöoppaasta lisätietoja yksikön kiinnittämisestä kameraan.

  • Lisätietoja salamavalokuvauksesta on kohdassa ”Kameran salamavalokuvaus” ( kameran salamavalokuvaus ), “Salaman salamavalokuvaus” ( salaman etäkuvaus ) ja ”Yhteensopivat salamayksiköt” ( Yhteensopivat salamayksiköt ).

 • SU-800 Wireless Speedlight Commander : Langaton komentaja käytettäväksi SB-5000, SB-910, SB-900, SB-800, SB-700, SB-600, SB-500 ja SB-R200 salamalaitteiden kanssa. Salamalaitteet voidaan jakaa enintään kolmeen ryhmään salaman kauko-ohjausta varten. Itse SU-800: ssa ei ole salamaa.

Asenna sovittimet

FTZ II/FTZ -kiinnityssovitin : Sovitin, jonka avulla NIKKOR F -kiinnityslinssejä voidaan käyttää digitaalikameroiden kanssa, jotka tukevat vaihdettavia Z-kiinnityslinssejä.

 • Lisätietoja kiinnityssovittimien kiinnittämisestä, poistamisesta, huollosta ja käytöstä on tuotteen dokumentaatiossa.

  • Päivitä kiinnityssovittimen laiteohjelmisto uusimpaan versioon, jos niin kehotetaan sovittimen liittämisen jälkeen. Tietoja laiteohjelmistopäivityksistä on saatavilla maasi tai alueesi Nikonin verkkosivustolta.

Mikrofonit
 • ME-1-stereomikrofoni : Liitä ME-1 kameran mikrofoniliittimeen stereoäänen tallentamiseksi. Ulkoisen mikrofonin käyttö vähentää myös laitteiden kohinan, kuten elokuvan tallennuksen aikana syntyvien äänien, mahdollisuutta, kun tarkennus saavutetaan automaattitarkennuksella.

 • Langaton ME ‑ W1-mikrofoni : langaton Bluetooth-mikrofoni. Käytä ME-W1: tä kameran ulkopuoliseen tallennukseen.

Langattomat lähettimet

Langaton WT-7-lähetin : WT-7: n avulla voit ladata kuvia langattoman verkon kautta tai ohjata kameraa tietokoneesta, jossa on Camera Control Pro 2 (saatavana erikseen). Voit ottaa kuvia ja selata niitä myös etänä tietokoneelta tai älylaitteelta.

 • Vaatii langattoman verkon ja jonkin verran perustietoa verkosta. Muista päivittää langaton lähetinohjelmisto uusimpaan versioon.

Langattomat kauko-ohjaimet
 • Langattomat kauko-ohjaimet WR-R11b, WR-R10 ja WR-T10

  • Kun langaton WR-R11b/WR-R10-kaukosäädin on liitetty lisävarusteliitäntään, kameraa voidaan ohjata langattomasti langattomalla WR-T10-kaukosäätimellä.

  • Langattomilla WR-R11b/WR-R10 kaukosäätimillä voidaan ohjata myös radio-ohjattuja salamalaitteita.

  • Synkronoitua julkaisua varten, jossa on useampi kuin yksi kamera, valmista useita kameroita, joihin on liitetty parilliset WR-R11b/WR-R10-yksiköt.

  • Kun liität WR-R11b/WR-R10:n, varmista, että lisävarusteliittimen ja USB- ja HDMI-liittimien kansi on täysin auki.

 • Langaton WR-1-kaukosäädin : WR-1-yksiköitä käytetään langattomien WR-R11b/WR-R10- tai WR-T10-kaukosäätimien tai muiden WR-1-kaukosäätimien kanssa, ja WR-1-yksiköt toimivat joko lähettiminä tai vastaanottimina. Kun WR-R11b/WR-R10 tai vastaanottimeksi määritetty WR-1 on kytketty kameran lisävarusteliitäntään, toista lähettimeksi määritettyä WR-1:tä voidaan käyttää kuvien ottamiseen ja kameran asetusten säätämiseen etänä.

  • Kun käytät langatonta kaukosäädintä WR-R10:n kanssa, varmista, että WR-R10:n ja WR-1:n laiteohjelmisto on päivitetty uusimpiin versioihin (WR-R10 laiteohjelmiston versio 3.0 tai uudempi ja WR-1 laiteohjelmiston versio 1.0.1 tai myöhemmin). Lisätietoja laiteohjelmistopäivityksistä on alueesi Nikonin verkkosivustolla. Ota yhteyttä Nikonin valtuutettuun huoltoedustajaan, kun päivität WR-R10:n laiteohjelmiston versiota 2.0 aikaisemmasta versiosta 3.0:aan tai uudempaan.

HDMI / USB-kaapelikiinnike

Estä vahingossa tapahtuva irtoaminen liittämällä mukana toimitettu pidike USB-kaapeleihin tai valinnaisiin HDMI-kaapeleihin kuvan mukaisesti (huomaa, että pidike ei välttämättä sovi kaikkiin kolmansien osapuolten HDMI-kaapeleihin).

 • Kuvissa on USB-kaapeli. Vie HDMI-kaapelit toisen kanavan läpi.

 • Pidä näyttö säilytysasennossa, kun käytät kaapelikiinnikettä.

 • Aseta projektorin HDMI / USB-kaapelin pidike kameran vastaavaan syvennykseen ennen kaapelin liittämistä.

USB kaapeli

HDMI-kaapelia ja USB-kaapelia käytetään samanaikaisesti

Lisävarustekengän kannen kiinnittäminen ja poistaminen

Suojus liukuu kenkään kuvan osoittamalla tavalla. Irrota kansi pitämällä kameraa tukevasti, painamalla kantta peukalolla ja liu'uttamalla sitä osoittamaan suuntaan.

Valinnaiset MB-N11-virtalähdeakut

Osat MB-N11: Nimet ja toiminnot

MB-N11: n kunkin osan nimi ja toiminto on lueteltu alla.

1

Kosketinkorkki

Suojaa MB-N11: n virta- / signaalikoskettimia.

2

Signaalikontaktit

-

3

Virtakontaktit

-

4

Monivalitsin pystykuvaukseen

Suorittaa roolin, joka on valittu mukautetulla asetuksella f9 [ Määritä MB-N11-painikkeet ].

5

AF-ON-painike pystysuoraan kuvaamiseen

Suorittaa roolin, joka on valittu mukautetulla asetuksella f9 tai g7 [ Määritä MB-N11-painikkeet ].

6

Pääkomentokiekko pystysuoraan kuvaamiseen

Suorittaa saman roolin kuin kameran vastaava hallinta.

7

Pidikekammion salpa

Katso kohtaa ”Paristojen asettaminen MB-N11-laitteeseen” ( Paristojen asettaminen MB-N11-laitteeseen ) ja ”Jos pidikekotelon kansi irtoaa” ( Jos pidikekotelon kansi irtoaa ).

8

Pidikekammion kansi

9

Latausliittimen kansi

Käytetään liitettäessä valinnainen EH-7P-verkkolaite.

10

Latausliitin

11

LED-lamppu (× 2)

Valo, kun akkuja latautuu.

12

Kiinnitysruuvi

Käytetään kiinnitettäessä MB-N11 kameraan.

13

Kiinnityspyörä

14

Paristokotelo

Paristopidikkeen paikkaan.

15

Paristokotelon salpa

Lukitsee paristopidikkeen paikalleen asettamisen jälkeen.

16

Virtaliittimen kansi

Käytettävissä lisävarusteena saatavien EP-5B-virtaliittimien kanssa.

17

Jalustan liitäntä

-

18

Paristokotelon kannen pidike

Tartu kameran paristokotelon kanteen, kun se irrotetaan kamerasta.

19

Alikomentokiekko pystysuoraan kuvaamiseen

Suorittaa saman roolin kuin kameran vastaava hallinta.

20

Ohjauslukko

Lukitsee MB-N11: n hallintalaitteet tahattoman käytön estämiseksi.

 • Ohjauslukko ei ole virtakytkin. Kytke kamera päälle tai pois päältä kameran virtakytkimellä.

21

Laukaisin pystysuuntaiseen kuvaamiseen

Suorittaa saman roolin kuin kameran vastaava hallinta.

22

Fn-painike pystysuoraan kuvaamiseen

Suorittaa roolin, joka on valittu mukautetulla asetuksella f9 tai g7 [ Määritä MB-N11-painikkeet ].

23

Akkukotelo A

Sisältää yhden ladattavan EN-EL15c-litiumioniakun.

24

Akun virtaliittimet (× 2)

Katso kohta ”Paristojen asettaminen MB-N11-laitteeseen” ( Paristojen asettaminen MB-N11-laitteeseen ).

25

Akkutila B

Sisältää yhden ladattavan EN-EL15c-litiumioniakun.

26

Paristopidikkeen virtaliittimet

Katso kohta ”Paristojen asettaminen MB-N11-laitteeseen” ( Paristojen asettaminen MB-N11-laitteeseen )

27

Akun salpa

Lukitsee pariston kammiossa A paikalleen asettamisen jälkeen.

28

Paristopidike

Katso kohta ”Paristojen asettaminen MB-N11-laitteeseen” ( Paristojen asettaminen MB-N11-laitteeseen ).

MB-N11: n kiinnittäminen

Katkaise kamerasta virta ennen MB-N11: n kiinnittämistä. Estä tahaton käyttö kiinnityksen ollessa käynnissä jättämällä MB-N11: n ohjauslukko asentoon L (lukittu), kunnes prosessi on valmis.

 1. Irrota koskettimen suojus akusta.

  Pidä kosketussuojus turvallisessa paikassa.

 2. Poista paristokotelon kansi kameran pohjalta ja aseta se MB-N11: n paristokotelon kannen pidikkeeseen.

  Jos kamerassa on paristo, poista se.

 3. Kiinnitä MB-N11 kameraan.

  Kiinnitä akku paikalleen kiertämällä kiinnityspyörää F LOCK -nuolen osoittamaan suuntaan.

MB-N11: n irrottaminen

Irrota MB-N11 sammuttamalla kamera ja löysäämällä sitten kiinnitysrengasta kääntämällä sitä nuolen osoittamaan suuntaan. Kun olet poistanut MB-N11, poista paristokotelon kansi paristokotelon kannen pidikkeestä ja aseta se kameraan.

 • Varmista, että vaihdat MB-N11: n kosketuskannen, kun akkua ei käytetä.

Paristojen asettaminen MB-N11: een

MB-N11 voidaan käyttää enintään kahden ladattavan ENEL15c-litiumioniakun kanssa. Katkaise kamerasta virta ennen paristojen asettamista. Paristojen vaihdon aikana tapahtuvan tahattoman käytön estämiseksi sinun on myös jätettävä MB-N11: n ohjauslukko L- asentoon (lukittu), kunnes vaihto on valmis.

 1. Pidä pidikekammion salpaa painettuna, liu'uta pidikekammion kansi osoittamaan suuntaan ja käännä sitten kansi auki.

 2. Paina paristokotelon salpaa osoittamaan suuntaan ja poista paristopidike.

 3. Aseta paristot paristopidikkeeseen.

  Aseta paristot kuvan osoittamalla tavalla. Akun salpa napsahtaa paikalleen, kun kammion A akku on täysin paikallaan.

 4. Aseta paristopidikkeen liittimet ensin.

  Liu'uta paristopidike ensin kammion napoihin akkutelineen pohjalla painamalla paristokotelon salpaa. Salpa napsahtaa takaisin paikalleen, kun pidike on täysin paikallaan.

 5. Sulje pidikekammion kansi ja lukitse se painamalla ja liu'uttamalla sitä osoittamaan suuntaan.

Paristojen poistaminen

Poista pidike ja poista sitten paristot kuvan osoittamalla tavalla.

Akun vaihto kammiossa A
 • A-kammion paristo voidaan vaihtaa irrottamatta paristopidikettä. Liu'uta akku koteloon ja pysähdy, kun salpa napsahtaa paikalleen.

 • Akku voidaan poistaa painamalla salpaa kuvan osoittamalla tavalla ja vetämällä akku pidikkeestä.

Paristojen vaihtaminen kuvaamisen aikana

Kun kaksi paristoa on paikallaan, voit vaihtaa pariston A-kammioon sammuttamatta kameraa. Tästä voi olla hyötyä, kun kameraa käytetään jatkuvasti pitkään. Varo, ettet paina paristopidikkeen salpaa tai poista paristopidikettä paristoja vaihdettaessa.

Akun tilaus
 • Jos käytät vain yhtä akkua, se voidaan asettaa kumpaankin koteloon.

 • Kun asetetaan kaksi paristoa, kammion A paristo käytetään ensin. Kamera siirtyy kammion B paristoon, kun kammion A paristo on tyhjä.

Akkujen lataaminen verkkolaitteella

Lisävarusteena saatavia EH-7P-verkkovirtalähteitä voidaan käyttää MB-N11: een asetettujen akkujen lataamiseen.

 1. Liitä EH-7P-verkkovirtasovitin MB-N11: n latausliittimeen.

  • Sammuta kamera. Akut eivät lataudu kameran ollessa päällä.

  • Akkuja voidaan ladata MB-N11: ssä, vaikka pakkaus poistettaisiin kamerasta. Varmista, että kiinnität kosketuskannen MB-N11: ään ennen jatkamista.

 2. Kytke lataus-verkkolaite kotitalouden pistorasiaan.

  • Akut latautuvat, kun kamera on pois päältä.

  • Ladattavan akun LED-valo syttyy latauksen aikana. LED-valo sammuu, kun lataus on valmis.

  • Kahden täysin tyhjentyneen akun lataamiseen kuluva aika on noin 5 tuntia 30 minuuttia.

  • Jos laitteessa on kaksi paristoa, kammion B akku latautuu ensin.

  • EH-7P: n muoto vaihtelee myyntimaan tai -alueen mukaan.

 3. Kun lataus on valmis, irrota verkkolaite pistorasiasta ja irrota se MB-N11: stä.

Akkujen lataaminen
 • EH-7P ei lataa paristoja, jos se on kytketty kameran USB-porttiin, kun MB-N11 on kytketty. Liitä EH-7P MB-N11: n latausliittimeen.

 • EH-7P: tä voidaan käyttää vain EN-EL15c- ja EN-EL15b-akkujen lataamiseen. EN-EL15a- ja EN-EL15-paristoja ei voi ladata EH-7P: n avulla. Käytä sen sijaan MH-25a-akkulaturia.

 • Jos akkua ei voi ladata lataavalla verkkolaitteella, esimerkiksi koska akku ei ole yhteensopiva tai akun lämpötila on kohonnut, LED-valo vilkkuu nopeasti 30 sekunnin ajan ja sammuu sitten.

Lataavan verkkolaitteen käyttö virtalähteenä

Valinnaiset EH-7P-verkkovirtalähteet voivat käyttää kameraa virtana, kun se on kytketty MB-N11: n latausliittimeen.

Virtalähde
 • Lataava verkkolaite syöttää virtaa kameraan vain, jos akku on asetettu toiseen tai molempiin kammioihin A ja B.EH-7P syöttää virtaa, kun EN-EL15c, EN-EL15b, EN-EL15a tai EN-EL15 paristot on asetettu.

 • Akun paristot eivät lataudu, kun kameran virtalähde on ulkopuolinen virtalähde. Lisätietoja on kohdassa ”Tehonsyöttö” Lataus ”( ” Virransyöttö ”vs.” Lataus ” ).

 1. Liitä EH-7P-verkkovirtasovitin MB-N11: n latausliittimeen.

  Sammuta kamera ennen jatkamista.

 2. Kytke verkkovirtalaturi virtalähteeseen.

  EH-7P: n muoto vaihtelee myyntimaan tai -alueen mukaan.

 3. Aloita virransyöttö kameraan kytkemällä kameraan virta ja valitsemalla asetusvalikosta [Ota käyttöön ] [ USB-virranjakelu] -kohdassa.

 4. Katkaise kameran virransyöttö irrottamalla lataava verkkolaite ja irrottamalla se MB-N11: stä.

Lisävarusteena saatavan verkkolaitteen ja virtaliittimen käyttö

Valinnainen EH-5d-verkkolaite ja EP-5B-virtaliitin tarjoavat tasaisen virransyötön, kun kameraa on pidettävä päällä pitkään aikaan. Kun käytät sovitinta MB-N11: n kanssa, aseta EP-5B kammioon A, ennen kuin liität sen EH-5d: hen.

 • EH-5c: tä tai EH-5b: tä voidaan käyttää EH-5d: n sijasta.

 • EP-5B voidaan lisätä vain A-kammioon.

 • Kun olet liittänyt EP-5B: n, avaa MB-N11: n virtaliittimen kansi, aseta virtaliittimen kaapeli niin, että se kulkee virtaliittimen aukon läpi, ja sulje pidikekammion kansi.

 • Paristoa ei tarvitse asettaa kammioon B. Kammioon B asetettuja paristoja ei käytetä, kun kameraa käytetään verkkolaitteella ja virtaliittimellä.

 • Jos EP-5B asetetaan paikalleen, kun akku on asetettu kammioon B, akku ei lataudu eikä EP-5B anna virtaa kameralle, kun verkkovirtalaturi on kytketty.

MB-N11: n paristojen tason tarkistaminen

Kun MB-N11 on kytketty, kameran nykyisen virran antavan akun varaustaso näkyy kuvausnäytössä ja ohjauspaneelissa, kun kamera on päällä ( Akun varaustaso).

 • Kammio, jossa on tällä hetkellä käytössä oleva paristo, on merkitty kuvakkeella akun varaustason vieressä kuvausnäytössä.

 • Lisätietoja, mukaan lukien akun ikä ja tarkka akun varaustaso, voidaan tarkastella asetusvalikon [Battery info ] -kohdassa.

Käyttöön liittyvät varotoimet

Noudata seuraavia varotoimia käyttäessäsi MB-N11: tä.

 • Virta- / signaalikoskettimien koskettaminen metalliesineillä voi aiheuttaa oikosulun; vaihda koskettimen suojus ennen akun säilyttämistä tai kuljettamista.

 • Kameran muistikortin merkkivalo saattaa syttyä, kun MB ‑ N11 on kiinnitetty kameraan tai irrotettu kamerasta.

 • Kun kameraa käytetään sekä MB-N11: n että valinnaisen FTZ-kiinnityssovittimen kanssa, liitä jalustat joko objektiivin tai MB-N11: n jalustakiinnikkeeseen, ei FTZ: n jalustakiinnikkeeseen.

  Linssi

  MB-N11

  FTZ

 • MB-N11 ei ole varustettu virtakytkimellä. Kytke kamera päälle ja pois päältä kameran virtakytkimellä.

Kameran varoitusviestit

Jos kamera näyttää jonkin seuraavista viesteistä, suorita alla kuvatut vaiheet.

 • Jos kamerassa näkyy viesti [ Suljin on poistettu käytöstä. Lataa akku. ], aseta varaparisto. Katkaise kamerasta virta ennen jatkamista, jos kyseinen paristo on asetettu B-kammioon tai jos pidikkeessä on vain yksi paristo ja se on asetettu A-kammioon.

 • Jos kamera näyttää viestin [ Virhe. Nollaa painamalla laukaisinta. ], paina laukaisinta. Jos ongelma jatkuu tai toistuu usein, ota yhteys Nikonin valtuuttamaan huoltoedustajaan.

Jos pidikekotelon kansi irtoaa

Suojaa pidikekammion kansi vaurioilta, se voi irrota, jos voimaa kohdistetaan sen ollessa auki. Pidikekammion kansi voidaan kiinnittää takaisin kuvan osoittamalla tavalla.

 • Ennen pidikekammion kannen kiinnittämistä liu'uta kantta siten, että sarana on näkyvissä.

Tekniset tiedot

Virtalähde

Jopa kaksi ladattavaa EN-EL15c-litiumioniakkua *

 • EN-EL15b / EN-EL15a / EN-EL15 -akkuja voidaan myös käyttää, mutta huomaa, että otettavien kuvien määrä tai yhdellä latauksella tallennettavien elokuvamateriaalien pituus (paristojen kestävyys) on pienempi kuin EN-EL15c.

Latausaika

Noin 5 tuntia ja 30 minuuttia

 • Kahden EN-EL15c-akun lataamiseen tarvittava aika EH-7P-verkkovirtalaitteella. Oletetaan, että ympäristön lämpötila on 25 ° C (77 ° F) ja että paristot ovat tyhjät.

 • EN-EL15a- ja EN-EL15-paristoja ei voi ladata EH-7P: n avulla. Käytä yhteensopivaa akkulaturia.

Latausliitin

USB Type C. USB-liitäntää voidaan käyttää vain EH-7P-verkkovirtasovittimen liittämiseen, ei kuvien lataamiseen tai muihin tarkoituksiin.

Käyttölämpötila

0 ° C - 40 ° C (+32 ° F - 104 ° F)

Mitat (L × K × S)

Noin 138,5 × 113,5 × 76 mm / 5,5 × 4,5 × 3 tuumaa, ilman ulkonemia

Paino

 • Noin 455 g / 1 lb 0,1 oz (kahdella EN-EL15c-paristolla)

 • Noin 295 g / 10,5 oz (ilman paristoja)

 • Nikon pidättää oikeuden muuttaa tässä käyttöohjeessa kuvatun tuotteen ulkonäköä, teknisiä tietoja ja suorituskykyä milloin tahansa ja ilman ennakkoilmoitusta.

Alhaiset ympäristön lämpötilat

Kamera ei välttämättä toimi matalissa lämpötiloissa (noin 10 ° C tai alle), kun virtalähteenä on osittain ladatut akut. Kylmällä säällä lataa yksi paristosarja ennen käyttöä ja pidä toinen lämpimässä paikassa valmiina vaihdettavaksi tarvittaessa. Lämpimät kylmät paristot saattavat palauttaa osan varauksestaan.

Akun kestävyys akulla

Lisävarusteena saatavan akun kiinnittäminen kahdella täysin ladatulla EN-EL15c-paristolla lisää kuvien määrää ja tallennettavien elokuvamateriaalien pituutta (pariston kestävyys) noin 1,9 kertaa verrattuna pelkällä kameralla otettavaan määrään.

Virtaliittimen ja verkkolaitteen kiinnittäminen

Katkaise kamerasta virta, ennen kuin liität valinnaisen virtaliittimen ja verkkolaitteen.

 1. Avaa paristokotelon ( q ) ja virtaliittimen ( w ) kannet.
 2. Aseta EP-5B-virtaliitin.
  • Varmista, että asetat liittimen oikeaan suuntaan.

  • Pidä oranssia paristosalpaa painettuna yhdellä puolella liittimen avulla liu'uttamalla liitintä akkukammioon, kunnes salpa lukitsee liittimen paikalleen.

 3. Sulje paristokotelon kansi.

  Aseta virtaliittimen kaapeli niin, että se kulkee virtaliittimen aukon läpi, ja sulje akkukotelon kansi.

 4. Liitä EH-5d / EH-5c / EH-5b-verkkolaite EP-5B-virtaliittimeen.

  • Liitä verkkolaitteen virtajohto verkkolaitteen ( e ) verkkovirtaliitäntään.

  • Aseta DC-pistoke DC IN -liittimeen ( r ).

  • P kuvake näkyy, kun kameran virtalähde on verkkolaite ja virtaliitin.