Dikkat: Kamerayı Kullanma

Düşürme

Fotoğraf makinesini veya merceği düşürmeyin veya darbelere maruz bırakmayın. Ürün, güçlü darbelere veya titreşime maruz kaldığında arızalanabilir.

Kuru tut

Kamerayı kuru tutun. Fotoğraf makinesinin içindeki suyun neden olduğu iç mekanizmanın paslanması, yalnızca onarımı pahalı olmakla kalmaz, aynı zamanda onarılamaz hasarlara da neden olabilir.

Ani Sıcaklık Değişikliklerinden Kaçının

Fotoğraf makinesini sıcak bir ortamdan soğuk bir ortama veya tam tersi bir ortama almak, kameranın içinde ve dışında zarar veren buğulanmaya neden olabilir. Bir sıcaklık sınırını aşmadan önce kamerayı kapalı bir torbaya veya plastik bir kutuya koyun. Kamera, yeni sıcaklığa uyum sağlamak için zaman bulduktan sonra çantadan veya kasadan alınabilir.

Güçlü Manyetik Alanlardan Uzak Durun

Radyo vericileri gibi ekipmanlar tarafından üretilen statik yükler veya manyetik alanlar monitörde parazite neden olabilir, bellek kartında depolanan verileri bozabilir veya ürünün dahili devresini etkileyebilir.

Lensi Güneşe Yönlü Bırakmayın

Lensi güneşe veya diğer güçlü ışık kaynaklarına dönük bırakmayın. Yoğun ışık, görüntü sensörüne zarar verebilir veya solmaya veya "yanmaya" neden olabilir. Fotoğraf makinesiyle çekilen fotoğraflar beyaz bir bulanıklık efekti sergileyebilir.

Kredi Kartlarını ve Bu Gibi Diğer Manyetik Depolama Cihazlarını Kameradan ve Lensten Uzak Tutun

Cihazda depolanan veriler bozulabilir.

Lazerler ve Diğer Parlak Işık Kaynakları

Kameranın görüntü sensörüne zarar verebileceğinden lazerleri veya diğer aşırı parlak ışık kaynaklarını merceğe yönlendirmeyin.

Temizlik

Fotoğraf makinesi gövdesini temizlerken, tozu ve tüyleri nazikçe çıkarmak için bir üfleyici kullanın, ardından yumuşak, kuru bir bezle hafifçe silin. Fotoğraf makinesini plajda veya deniz kenarında kullandıktan sonra, tatlı suyla hafifçe nemlendirilmiş bir bezle kum veya tuzu silin ve ardından fotoğraf makinesini iyice kurulayın. Nadir durumlarda, statik elektrik LCD ekranların yanmasına veya kararmasına neden olabilir; bu bir arıza olduğunu göstermez. Ekran yakında normale dönecektir.

Objektifi ve Vizörü Temizleme

Bu cam elemanlar kolayca zarar görebilir: bir üfleyici ile tozu ve tüyleri temizleyin. Bir aerosol üfleyici kullanıyorsanız, cam elemanlara zarar verebilecek sıvının boşalmasını önlemek için kutuyu dikey tutun. Mercekteki parmak izlerini ve diğer lekeleri çıkarmak için, yumuşak bir beze az miktarda mercek temizleyicisi sürün ve merceği dikkatlice silin.

Görüntü Sensörüne Dokunmayın

Hiçbir koşulda görüntü sensörüne baskı uygulamamalı, temizleme araçlarıyla dürtmemeli veya bir üfleyiciden gelen güçlü hava akımlarına maruz bırakmamalısınız. Bu eylemler sensörü çizebilir veya başka şekilde zarar verebilir.

Görüntü Sensörünü Temizleme

Görüntü sensörünü temizleme hakkında bilgi için, bkz. “Görüntü Sensörü Temizleme” ( Görüntü Sensörü Temizleme ) ve “Manuel Temizleme” ( Manuel Temizleme ).

Sensör Kalkanına Dokunmayın

Kurulum menüsünde [ Güç kapalıyken sensör kalkanı davranışı ] için [ Sensör kalkanı kapanır ] seçilirse, kamera kapandığında görüntü sensörünün önündeki sensör kalkanı kapanır. Sensör kalkanını asla delmeyin veya basınç uygulamayın. Bu önlemin alınmaması, kalkanı çizebilir veya başka bir şekilde hasar görebilir.

Lens Kontakları

Lens temas noktalarını temiz tutun. Onlara parmaklarınızla dokunmaktan kaçının.

İyi Havalandırılmış Bir Alanda Depolayın

Küflenmeyi veya küflenmeyi önlemek için kamerayı kuru ve iyi havalandırılan bir alanda saklayın. Fotoğraf makinesini nafta veya kafur güvesi topları ile birlikte, güçlü elektromanyetik alanlar oluşturan veya aşırı yüksek sıcaklıklara maruz kalacağı, örneğin bir ısıtıcının yakınında veya sıcak bir günde kapalı bir araçta bulunan ekipmanların yanında saklamayın. Bu önlemlere uyulmaması, ürünün arızalanmasına neden olabilir.

Uzun süreli depolama

Örneğin pil sıvısının sızmasından kaynaklanan hasarı önlemek için, ürün uzun bir süre kullanılmayacaksa pili çıkarın. Kamerayı nem çekici içeren plastik bir torbada saklayın. Ancak, malzemenin bozulmasına neden olabileceğinden, deri kamera kılıfını plastik bir torbada saklamayın. Pili serin ve kuru bir yerde saklayın. Kurutucunun nemi emme kapasitesini yavaş yavaş kaybettiğini ve düzenli aralıklarla değiştirilmesi gerektiğini unutmayın. Küflenmeyi veya küflenmeyi önlemek için, fotoğraf makinesini en az ayda bir kez saklama yerinden çıkarın, pili takın ve deklanşörü birkaç kez bırakın.

Güç Kaynağını Çıkarmadan veya Bağlantısını Kesmeden Önce Ürünü Kapatın

Kamera açıkken güç kaynağının çıkarılması veya bağlantısının kesilmesi ürüne zarar verebilir. Resimler kaydedilirken veya silinirken güç kaynağının çıkarılmamasına veya bağlantısının kesilmemesine özellikle dikkat edilmelidir.

Monitör/Vizör
  • Monitörler (vizör dahil) son derece yüksek hassasiyetle yapılmıştır; piksellerin en az %99,99'u etkilidir ve %0,01'den fazlası eksik veya kusurludur. Bu nedenle, bu ekranlar her zaman yanan (beyaz, kırmızı, mavi veya yeşil) veya her zaman kapalı (siyah) pikseller içerebilirken, bu bir arıza değildir. Cihazla kaydedilen resimler etkilenmez. Anlayışınız rica olunur.

  • Monitördeki resimlerin parlak ışıkta görülmesi zor olabilir.

  • Monitöre basınç uygulamayın. Monitör arızalanabilir veya hasar görebilir. Monitördeki toz veya tüyler bir üfleyici ile temizlenebilir. Monitörü yumuşak bir bez veya güderi ile hafifçe silerek lekeler çıkarılabilir. Monitörün kırılması durumunda, kırık camdan kaynaklanan yaralanmaları önlemek için özen gösterilmelidir. Monitörden gelen sıvı kristalin cilde temas etmemesine veya gözlere veya ağza girmemesine dikkat edin.

  • Vizörde çekimler yaparken aşağıdaki belirtilerden herhangi biriyle karşılaşırsanız, durumunuz düzelene kadar kullanmayı bırakın:

    • mide bulantısı, göz ağrısı, göz yorgunluğu,

    • baş dönmesi, baş ağrısı, boyun veya omuzlarınızda sertlik,

    • el-göz koordinasyonunda rahatsızlık veya kayıp, veya

    • yol tutması.

  • Seri çekim sırasında ekran hızla açılıp kapanabilir. Titreşen ekranı izlemek kendinizi iyi hissetmenize neden olabilir. Durumunuz düzelene kadar kullanmayı bırakın.

Parlak Işıklar ve Arkadan Aydınlatmalı Konular

Parlak ışıklar veya arkadan aydınlatmalı nesneler içeren resimlerde nadiren çizgiler şeklinde parazit görünebilir.

Dikkat: Pilleri Kullanma

Kullanım Önlemleri
  • Yanlış kullanılırsa piller patlayabilir veya akarak ürünün paslanmasına neden olabilir. Pilleri kullanırken aşağıdaki önlemleri alın:

    • Pili değiştirmeden önce ürünü kapatın.

    • Uzun süreli kullanımdan sonra piller sıcak olabilir.

    • Akü terminallerini temiz tutun.

    • Yalnızca bu ekipmanda kullanım için onaylanmış pilleri kullanın.

    • Pilleri kısa devre yaptırmayın veya parçalarına ayırmayın veya aleve veya aşırı ısıya maruz bırakmayın.

    • Pil fotoğraf makinesine veya şarj cihazına takılı değilken terminal kapağını değiştirin.

  • Pil sıcaksa, örneğin kullanımdan hemen sonra, şarj etmeden önce soğumasını bekleyin. Pili, dahili sıcaklığı yüksekken şarj etmeye çalışmak pil performansını bozar ve pil şarj olmayabilir veya yalnızca kısmen şarj olabilir.

  • Pil bir süre kullanılmayacaksa, kameradan çıkarın ve ortam sıcaklığı 15 °C ila 25 °C (59 °F ila 77 °F) olan serin ve kuru bir yerde saklayın. Sıcak veya aşırı soğuk yerlerden kaçının.

  • Uzun süreli depolamada piller yılda en az bir kez yaklaşık %50 oranında şarj edilmelidir. Pili saklamaya geri göndermeden önce %100'e kadar şarj etmeyin. Tamamen boşalmış bir pil, %100'e kadar şarj etmek için gereken sürenin yaklaşık yarısında yaklaşık %50'ye kadar şarj olur.

  • Kullanılmadığı zaman pili fotoğraf makinesinden veya şarj cihazından çıkarın. Fotoğraf makinesi ve şarj cihazı, kapalıyken bile çok az miktarda şarj çeker ve pili artık çalışmayacak kadar aşağı çekebilir.

  • Pili -10 °C'nin (14 °F) altındaki veya 40 °C'nin (104 °F) üzerindeki ortam sıcaklıklarında kullanmayın. Bu önlemin alınmaması pile zarar verebilir veya performansını bozabilir. Pili iç mekanlarda 5 °C–35 °C (41 °F–95 °F) ortam sıcaklıklarında şarj edin. Pil, sıcaklığı 0 °C'nin (32 °F) altında veya 60 °C'nin (140 °F) üzerindeyse şarj olmaz.

  • 0 °C (32 °F) ila 15 °C (59 °F) ve 45 °C (113 °F) ila 60 °C (140 °F) akü sıcaklıklarında kapasite azalabilir ve şarj süreleri uzayabilir.

  • Piller genel olarak düşük ortam sıcaklıklarında kapasitede bir düşüş sergiler. Yaklaşık 5 °C'nin (41 °F) altındaki sıcaklıklarda şarj edilmiş yeni piller bile kurulum menüsünde [ Pil bilgisi ] yaş göstergesinde "0"dan "1"e geçici bir artış gösterebilir, ancak pil bittiğinde ekran normale dönecektir. yaklaşık 20 °C (68 °F) veya daha yüksek bir sıcaklıkta yeniden şarj edilmiştir.

  • Düşük sıcaklıklarda pil kapasitesi düşer. Kapasitedeki sıcaklıkla değişiklik, kamera pil seviyesi ekranına yansıtılır. Sonuç olarak, pil tam olarak şarj edilmiş olsa bile, sıcaklık düştükçe pil ekranı kapasitede bir düşüş gösterebilir.

  • Piller kullanımdan sonra sıcak olabilir. Pilleri kameradan çıkarırken dikkatli olun.

Kullanmadan Önce Pilleri Şarj Edin

Kullanmadan önce pili şarj edin. Sağlanan pil, sevkiyat sırasında tam olarak şarj edilmemiştir.

Hazır Yedek Piller

Fotoğraf çekmeden önce yedek bir pil hazırlayın ve tam dolu tutun. Bulunduğunuz yere bağlı olarak, kısa sürede yedek pil satın almak zor olabilir.

Soğuk Günlerde Tam Dolu Yedek Piller Hazır Olsun

Kısmen şarjlı piller soğuk günlerde çalışmayabilir. Soğuk havalarda, kullanmadan önce bir pili şarj edin ve diğerini gerektiğinde değiştirilmeye hazır, sıcak bir yerde saklayın. Isındıktan sonra, soğuk piller şarjlarının bir kısmını geri kazanabilir.

Pil seviyesi
  • Pil tamamen boşaldığında fotoğraf makinesini tekrar tekrar açıp kapatmak pil ömrünü kısaltacaktır. Tamamen boşalmış piller kullanımdan önce şarj edilmelidir.

  • Tam olarak şarj edilmiş bir pilin oda sıcaklığında kullanıldığında şarjını koruduğu süredeki belirgin düşüş, pilin değiştirilmesi gerektiğini gösterir. Yeni bir şarj edilebilir pil satın alın.

Tam Dolu Pilleri Şarj Etmeye Çalışmayın

Pili tamamen şarj olduktan sonra şarj etmeye devam etmek pil performansını olumsuz etkileyebilir.

Kullanılmış Pillerin Geri Dönüşümü

Şarj edilebilir pilleri yerel yönetmeliklere uygun olarak geri dönüştürün, önce terminalleri bantla yalıttığınızdan emin olun.

Dikkat: Şarj Cihazını Kullanma

  • Şarj sırasında şarj cihazını hareket ettirmeyin veya pile dokunmayın; bu önlemin alınmaması, çok nadir durumlarda, şarj cihazının, pil yalnızca kısmen şarj olduğunda şarjın tamamlandığını göstermesine neden olabilir. Yeniden şarj etmeye başlamak için pili çıkarın ve yeniden takın.

  • Şarj terminallerini kısa devre yapmayın. Bu önlemin alınmaması, aşırı ısınmaya ve şarj cihazının hasar görmesine neden olabilir.

  • Şarj cihazı kullanılmadığında şarj cihazını fişten çekin veya AC şarj adaptörünün bağlantısını kesin.

  • MH-33'ü yalnızca uyumlu pillerle kullanın.

  • İç kısmı açıkta bırakan veya kullanıldığında olağandışı sesler çıkaran hasarlı şarj cihazlarını kullanmayın.

  • Bu ürün üzerindeki semboller aşağıdakileri temsil eder:

    p DC

Dikkat: AC Şarj Adaptörünü Kullanma

  • Pili AC şarj adaptörüyle şarj etmeden önce pil yuvası kapağını kapatın.

  • Şarj sırasında kamerayı hareket ettirmeyin veya pile dokunmayın; bu önlemin alınmaması çok nadir durumlarda kameranın pil yalnızca kısmen şarj olduğunda şarjın tamamlandığını göstermesine neden olabilir. Yeniden şarj etmeye başlamak için adaptörün bağlantısını kesin ve yeniden bağlayın.

  • Adaptör terminallerini kısa devre yaptırmayın. Bu önlemin alınmaması, aşırı ısınmaya ve şarj cihazının hasar görmesine neden olabilir.

  • Adaptör kullanılmadığında fişini çekin.

  • İç kısmı açıkta bırakan veya kullanıldığında olağandışı sesler çıkaran hasarlı adaptörleri kullanmayın.

  • Bu ürün üzerindeki semboller aşağıdakileri temsil eder:

    m AC, p DC, q Sınıf II ekipman (ürünün konstrüksiyonu çift izolasyonludur)