Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Translate

TATO SLUŽBA MŮŽE OBSAHOVAT PŘEKLADY ZAJIŠTĚNÉ SLUŽBAMI GOOGLE. SPOLEČNOST GOOGLE ODMÍTÁ VEŠKERÉ ZÁRUKY VE VZTAHU K PŘEKLADŮM, A TO VÝSLOVNÉ NEBO PŘEDPOKLÁDANÉ, VČETNĚ JAKÝCHKOLI ZÁRUK NA PŘESNOST, SPOLEHLIVOST A VČETNĚ VEŠKERÝCH PŘEDPOKLÁDANÝCH ZÁRUK OBCHODOVATELNOSTI, VHODNOSTI PRO URČITÝ ÚČEL A NEPORUŠENÍ PRÁV.

Referenční příručky společnosti Nikon Corporation (níže, „Nikon“) byly přeloženy pro vaše pohodlí s využitím překladatelského softwaru využívajícího službu Google Translate. Bylo vynaloženo přiměřené úsilí, aby se dosáhlo přesných překladů, nicméně žádný automatický překlad není dokonalý, ani není určen k nahrazení překladatelů. Překlady jsou poskytovány jako služba uživatelům referenčních příruček Nikon a jsou poskytovány „tak jak jsou“. Na přesnost, spolehlivost nebo správnost jakýchkoli překladů z angličtiny do jiného jazyka není poskytována žádná záruka jakéhokoli druhu, ať již výslovná, nebo předpokládaná. Určitý obsah (obrázky, videa, flashové prezentace, atd.) nemusí být kvůli omezením překladatelského softwaru správně přeložen.

Oficiálním textem je anglická verze referenčních příruček. Jakékoli nesrovnalosti nebo rozdíly vzniklé překladem nejsou závazné a nemají žádný právní účinek na dodržování shody nebo za účelem vymahatelnosti. V případě jakýchkoli otázek vyvstalých s ohledem na přesnost informací obsažených v přeložených referenčních příručkách se podívejte na anglickou verzi příruček, která je oficiální verzí.

Nahrávání obrázků na FTP server

Snímky pořízené fotoaparát lze během přehrávání vybrat k nahrání na FTP server. Lze je také nahrát automaticky po pořízení.

  • Před nahráním snímků připojte fotoaparát k cílovému umístění prostřednictvím bezdrátové sítě LAN ( 0 FTP servery: Připojení přes bezdrátovou síť LAN ). Po vytvoření profilu se ujistěte, že je název profilu v zobrazení [ Připojení k serveru FTP ] uveden zeleně.

Pozor: Režim přístupového bodu Wi-Fi

Před připojením vyberte profil hostitele a povolte Wi-Fi fotoaparát .

Výběr obrázků k nahrání

  1. Stiskněte tlačítko K na fotoaparát a vyberte režim přehrávání jednotlivých snímků nebo přehrávání náhledů.

  2. Vyberte obrázek a stiskněte tlačítko i .

  3. Vyberte možnost [ Výběr k odeslání (FTP) ] nebo [ Priorita odesílání (FTP) ] a stiskněte tlačítko J

    • Výběrem možnosti [ Výběr k odeslání (FTP) ] se zobrazí bílá ikona „nahrávání“ a snímky budou nahrány v určeném pořadí. Snímky s tímto označením budou přidány na konec fronty pro nahrání a nahrávání se nezačne, dokud nebudou nahrány všechny ostatní snímky.
    • Výběrem možnosti [ Priorita odesílání (FTP) ] se zobrazí bílá ikona „prioritního nahrání“ a snímky vybrané pro prioritní nahrání se začnou okamžitě nahrávat, i když se snímky označené k nahrání již nacházejí ve frontě pro nahrání.
    • Nahrávání začne po navázání připojení.
    • Pro nahrání dalších obrázků opakujte kroky 2–3.

Odstranění označení pro nahrání

  • Opakujte kroky 2–3 pro odstranění označení pro nahrání z vybraných obrázků.
  • Chcete-li odebrat označení pro nahrání ze všech snímků, vyberte v nabídce síť možnost [ Připojení k serveru FTP ] a zvolte [ Možnosti ] > [ Zrušit celý výběr? ].

Filtrování obrázků pro nahrání

Položku [ Filtrované přehrávání ] v menu přehrávání i lze použít k zobrazení pouze snímků, které splňují zvolená kritéria ( 0 Filtrované přehrávání ). Snímky lze poté všechny vybrat k nahrání označením položky [ Výběr všech k odeslání (FTP) ] v menu i a stisknutím tlačítka J

Nahrávání fotografií ihned po jejich pořízení

Chcete-li nahrávat nové fotografie ihned po jejich pořízení, vyberte v nabídce sítě možnost [ Připojení k serveru FTP ] a v nabídce [ Možnosti ] > [ Automatické odesílání ] zvolte možnost [ ON ].

  • Nahrávání začne až po nahrání fotografie na paměťovou kartu. Ujistěte se, že je ve fotoaparát vložena paměťová karta.
  • Videa se nenahrávají automaticky. Je nutné je nahrát ručně z obrazovky přehrávání.

Ikona nahrání

Stav nahrávání je indikován ikonou nahrávání.

s (bílá): Prioritní nahrávání
Tato ikona se zobrazí u snímků vybraných pomocí možnosti [ Priorita odesílání (FTP) ]. Snímky označené touto ikonou budou nahrány před snímky označenými W („nahrání“).
W (bílá): Nahrát
Tato ikona se zobrazuje u snímků s následujícím stavem nahrání. Snímky budou odeslány v pořadí, v jakém byly pořízeny nebo vybrány k nahrání.
  • Označeno pro automatické nahrání,
  • Vybráno pomocí [ Výběr k odeslání (FTP) ] nebo
  • Filtrováno pomocí možnosti „vybrat vše k nahrání“.
X (zelená): Nahrávání
Probíhá nahrávání.
Y (modrá): Nahráno
Nahrávání dokončeno.

Zobrazení stavu odesílání [ Připojení k serveru FTP ]

Na obrazovce [ Připojení k serveru FTP ] se zobrazí následující:

  1. Stav :

    Stav připojení k hostiteli. Název profilu se zobrazí zeleně, když je připojení navázáno.

    Během přenosu souborů se na stavovém displeji zobrazuje text „Nyní se nahrává“ a před ním název odesílaného souboru. Zde se také zobrazují chyby a chybové kódy ( 0 Chybové kódy zobrazené při připojení k FTP přes bezdrátovou síť LAN ).

  2. Síla signálu : Síla bezdrátového signálu.
  3. Pásmo : Při bezdrátovém připojení v režimu stanice Wi-Fi se zobrazuje rádiové frekvenční pásmo připojené sítě SSID . V režimu přístupového bodu Wi-Fi se zobrazuje rádiové frekvenční pásmo, které fotoaparát vysílá.
  4. Zbývající snímky/čas : Počet zbývajících snímků a čas potřebný k jejich odeslání. Zbývající čas je pouze odhad.

Ztráta signálu

Bezdrátový přenos může být přerušen, pokud dojde ke ztrátě signálu. Nahrávání snímků s označením pro nahrání lze obnovit vypnutím fotoaparát a jeho opětovným zapnutím po obnovení signálu.

Pozor: Během nahrávání

Během nahrávání nevyjímejte ani nevkládejte paměťovou kartu.

Hlasové poznámky

Hlasové poznámky budou zahrnuty při přenosu souvisejících snímků. Nelze je však nahrát samostatně.

Vypnutí fotoaparátu

fotoaparát si po vypnutí uloží označení přenosu a po dalším zapnutí obnoví přenos.

Upozornění: Nahrávání chráněných obrázků přes FTP

Kopie na FTP serveru nebudou chráněny, i když originály ano. Označení lze přidat pomocí hodnocení ( 0 Hodnocení obrázků ).