Säädä valokuvien ISO-herkkyysasetuksia.

Vaihtoehto

Kuvaus

[ ISO-herkkyys ]

 • Valitse seuraavista asetuksista.
  Z 7II : Valitse ISO 64 - 25600 -asetuksista; kamera tukee myös asetuksia, jotka ovat alle ISO 64 noin 0,3, 0,5, 0,7 ja 1 EV (vastaava ISO 32) ja yli ISO 25600 noin 0,3, 0,5, 0,7, 1 ja 2 EV (vastaava ISO 102400).
  Z 6II : Valitse asetuksista ISO 100 - 51200; kamera tukee myös asetuksia, jotka ovat alle ISO 100 noin 0,3, 0,5, 0,7 ja 1 EV (vastaava ISO 50) ja ISO 51200: n yläpuolella noin 0,3, 0,5, 0,7, 1 ja 2 EV (vastaava ISO 204800).

 • b tarjoaa ISO AUTO -vaihtoehdon.

[ Automaattinen ISO-herkkyyden säätö ]

Korosta [ Päällä ] ja paina J ottaaksesi automaattisen ISO-herkkyyden hallinnan käyttöön. Jos valitaan [Pois ], [ ISO-herkkyys ] pysyy kiinteänä käyttäjän valitsemaan arvoon. Seuraavat vaihtoehdot ovat käytettävissä, kun [ Päällä ] on valittu.

 • [ Suurin herkkyys ]: Valitse ISO-herkkyyden yläraja, jotta se ei nouse liian korkeaksi.

 • [ Suurin herkkyys c painikkeella]: Valitse valinnaisella salamalaitteella otettujen valokuvien ISO-herkkyyden yläraja.

 • [ Pienin suljinnopeus ]: Valitse suljinnopeus, jonka alapuolella automaattinen ISO-herkkyyden säätö käynnistyy, jotta vältetään alivalotus tiloissa P ja A. Jos valitaan [Auto ], kamera valitsee pienimmän suljinnopeuden objektiivin polttovälin perusteella. Esimerkiksi kamera valitsee automaattisesti nopeammat suljinnopeudet, jotta kameran tärinä ei aiheuta epätarkkuutta, kun pitkä objektiivi on kiinnitetty.

  • Voit tarkastella automaattisen suljinnopeuden valinnan vaihtoehtoja korostamalla [ Auto ] ja painamalla 2 . Automaattinen suljinnopeuden valinta voidaan hienosäätää valitsemalla nopeampi tai hitaampi minimi. Nopeammilla asetuksilla voidaan vähentää epätarkkuutta nopeasti liikkuvia kohteita kuvattaessa.

  • Suljinnopeus voi laskea alle valitun vähimmäisarvon, jos optimaalista valotusta ei voida saavuttaa [ Suurin herkkyys ] -asetukseksi valitulla ISO-herkkyydellä.