Hanki viitetiedot Image Dust Off -vaihtoehdolle NX Studiossa. Image Dust Off käsittelee NEF (RAW) -kuvia vähentääkseen kameran kuvakennon eteen tarttuvan pölyn aiheuttamia vaikutuksia. Lisätietoja on NX Studion online-ohjeessa.

Suosittelemme käyttämään objektiivia, jonka polttoväli on vähintään 50 mm, kun tallennetaan Image Dust Off -viitetietoja. Kun käytät zoom-objektiivia, zoomaa kokonaan sisään.

 1. Valitse Käynnistä .

  Korosta Start ja paina J . Näytölle tulee viesti.

 2. Kehystä näytölle piirteetön valkoinen esine.

  Kun objektiivi on noin kymmenen senttimetrin (neljä tuumaa) päässä hyvin valaistusta, epätavallisesta valkoisesta kohteesta, rajaa kohde niin, että se täyttää näytön, ja paina sitten laukaisin puoliväliin.

  Automaattitarkennustilassa tarkennus asetetaan automaattisesti äärettömään; manuaalisessa tarkennustilassa, aseta tarkennus äärettömyyteen manuaalisesti.

 3. Hanki pölynpoistoviitetiedot.

  Paina laukaisin kokonaan alas saadaksesi Image Dust Off -viitetiedot. Näyttö sammuu, kun laukaisinta painetaan.

  Jos vertailukohde on liian kirkas tai liian tumma, kamera ei ehkä pysty hakemaan Image Dust Off -viitetietoja ja näyttöön tulee viesti. Valitse toinen viiteobjekti ja toista prosessi vaiheesta 1.

Kuvan pölynpoiston viitetiedot

Samoja viitetietoja voidaan käyttää eri objektiiveilla tai eri aukoilla otettuihin valokuviin. Viitekuvia ei voi katsella tietokoneen kuvantamisohjelmistolla. Ruudukkokuvio näytetään, kun vertailukuvia katsotaan kamerassa.