Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Translate

TÄMÄ PALVELU VOI SISÄLTÄÄ GOOGLE-KÄÄNNÖKSIÄ. GOOGLE SANOUTUU IRTI KAIKISTA KÄÄNNÖKSIIN LIITTYVISTÄ, SUORISTA TAI EPÄSUORISTA TAKUISTA, MUKAAN LUKIEN TAKUISTA, JOTKA KOSKEVAT TARKKUUTTA JA LUOTETTAVUUTTA JA KAIKISTA EPÄSUORISTA TAKUISTA, JOTKA LIITTYVÄT KAUPANKÄYNTIIN, SOVELTUVUUTEEN TIETTYYN TARKOITUKSEEN JA LOUKKAAMATTOMUUTEEN.

Nikon Corporationin (jäljempänä ”Nikon”) käyttöoppaat on käännetty Google Translaten tarjoamalla käännösohjelmistolla. Osuvien käännösten tekemiseksi on tehty kohtuullisesti työtä. Yksikään automaattinen käännös ei kuitenkaan ole täydellinen, eikä niiden ole tarkoitus korvata ihmisten tekemiä käännöksiä. Käännökset tuotetaan palveluna Nikonin käyttöoppaiden käyttäjille, ja ne toimitetaan ”sellaisenaan”. Englannin kielestä muihin kieliin tehtyjen käännösten tarkkuudesta, luotettavuudesta tai paikkansapitävyydestä ei anneta suoria tai epäsuoria takuita. Tiettyä sisältöä (kuten kuvia, videoita, Flash Videota tms.) ei välttämättä voida kääntää tarkasti käännösohjelmiston rajoitusten vuoksi.

Virallinen teksti vastaa käyttöoppaiden englanninkielisiä versioita. Käännöksissä syntyvät ristiriitaisuudet tai eroavaisuudet eivät ole sitovia, eivätkä ne vaikuta oikeudellisesti vaatimustenmukaisuuteen tai täytäntöönpanoaikomuksiin. Jos käännetyissä käyttöoppaissa olevien tietojen tarkkuuteen liittyviä kysymyksiä ilmenee, tarkista tiedot oppaiden englanninkielisistä versioista, jotka ovat virallisia versioita.

Akun lataaminen

Lataa mukana toimitettu EN-EL15c-akku ennen käyttöä.

Varoitus: Akku ja laturi

Lue ja noudata varoituksia ja varoituksia kohdista "Turvallisuutesi vuoksi" ( 0 Turvallisuutesi vuoksi ) ja "Kameran ja akun hoito: Varoitukset" ( 0 Kameran ja akun hoito: Varoitukset ).

Akun laturi

Maasta tai alueesta riippuen laturin mukana tulee joko verkkovirtasovitin tai virtajohto.

 • AC-seinäsovitin : Kun olet asettanut verkkovirtasovittimen laturin virransyöttöön ( q ), liu'uta verkkovirtasovittimen salpaa kuvan mukaisesti ( w ) ja kiinnitä se paikalleen kiertämällä sovitinta 90° ( e ). Aseta akku paikalleen ja liitä laturi.

 • Virtakaapeli : Kun olet kytkenyt virtajohdon pistokkeella kuvan osoittamassa asennossa, aseta akku paikalleen ja liitä kaapeli.

 • Tyhjä akku latautuu täyteen noin 2 tunnissa ja 35 minuutissa.

  Akku latautuu (vilkkuu)

  Lataus valmis (tasainen)

Jos CHARGE -merkkivalo vilkkuu nopeasti

Jos CHARGE -valo vilkkuu nopeasti (8 kertaa sekunnissa):

 • Akkua ei ole asetettu oikein : Irrota laturi ja irrota akku ja aseta se uudelleen.
 • Ympäristön lämpötila on liian kuuma tai liian kylmä : Käytä akkulaturia määritetyn lämpötila-alueen (0–40 °C/+32–104 °F) lämpötiloissa.

Jos ongelma jatkuu, irrota laturi ja lopeta lataus. Vie akku ja laturi Nikon valtuuttamaan huoltoedustajaan.

Valinnaiset EH-7P-latausverkkolaitteet/EH-8P-verkkolaitteet: Lataus

Kun akku on asetettu kameraan, se voidaan ladata valinnaisella EH-7P-verkkovirtasovittimella tai EH-8P-verkkovirtasovittimella.

 • Tyhjä akku latautuu täyteen noin 2 tunnissa ja 40 minuutissa.
 • Kun lataus on valmis, irrota EH-7P tai EH-8P ja irrota se kamerasta.

Lataus

EH-7P-latausverkkolaitteen käyttö

Kun olet varmistanut, että kamera on sammutettu, liitä EH‑7P-latausverkkolaite ( q ) kameran USB virtalähdeliitäntään ( w ) ja liitä sovitin. Akku latautuu, kun kamera on pois päältä. Pidä pistoke suorassa asettamisen ja poistamisen aikana.

 • Kameran latauksen merkkivalo ( e ) palaa oranssina, kun lataus on käynnissä. Lamppu sammuu, kun lataus on valmis.
 • Akku latautuu myös, kun kamera on päällä, jos valmiustilan ajastin on pois päältä.
 • Pistokkeen muoto vaihtelee ostomaan tai -alueen mukaan.

EH-8P-verkkolaitteen käyttäminen

Liitä valinnainen UC-E25 USB kaapeli (jossa on C-tyypin liittimet molemmissa päissä) EH-8P-verkkovirtasovittimeen ( q ). Kun olet varmistanut, että kamera on sammutettu, liitä kaapelin toinen pää kameran USB virtalähdeliitäntään ( w ) ja liitä sovitin. Akku latautuu, kun kamera on sammutettuna. Pidä pistoke suorassa asettamisen ja poistamisen aikana.

 • Kameran latauksen merkkivalo ( e ) palaa oranssina, kun lataus on käynnissä. Lamppu sammuu, kun lataus on valmis.
 • Akku latautuu myös, kun kamera on päällä, jos valmiustilan ajastin on pois päältä.
 • Pistokkeen muoto vaihtelee ostomaan tai -alueen mukaan.

Varoitukset: EH-7P/EH-8P

 • Akku ei lataudu, jos kaapeli on kytketty kameran USB dataliitäntään.
 • EH-7P- ja EH-8P-akkuja voidaan käyttää vain EN-EL15c- ja EN-EL15b-akkujen kanssa. EN-EL15a-akut voidaan ladata MH-25a-akkulaturilla.
 • Latausvirheet, jotka johtuvat esimerkiksi kameran kohonneista lämpötiloista tai yrityksistä ladata EN-EL15a, ilmaistaan latauksen merkkivalolla, joka vilkkuu nopeasti noin 30 sekuntia ennen sammumista.
 • Kun latausvalo sammuu, suosittelemme, että kytket kameraan virran (tai aktivoit valmiustilan ajastimen) ja varmistat, että akku on latautunut.

EH-7P/EH-8P: Virransyöttö

Jos [ ON ] on valittu asetusvalikon kohdassa [ USB power supply ], kamera saa virtaa, kun kamera on päällä.

 • Liitä kaapeli kameran USB Power Delivery -liitäntään. Sovitin ei syötä virtaa kameraan, kun se on liitetty USB dataliittimen kautta.
 • Kamera saa virtaa vain, kun akku on asetettu.
 • Akku ei lataudu, kun kamera saa virtansa ulkopuolisesta virtalähteestä.
 • Katso lisätietoja kohdasta "Virransyöttö" vs. "lataus" ( 0 "Virransyöttö" vs. "lataus" ).

Tietokoneen USB virransyöttö ja akun lataus

Tietokoneet syöttävät virtaa kameran virtalähteeksi tai lataavat akun vain valinnaisen UC-E25 USB kaapelin (jossa on Type C -liittimet molemmissa päissä) kautta, joka on liitetty tietokoneen sisäänrakennettuun Type C USB -porttiin.

 • Mukana toimitettua UC-E24 USB kaapelia (joka liitetään kameraan Type C -liittimellä ja USB laitteisiin Type A -liittimellä) ei voi käyttää tähän tarkoitukseen.
 • Liitä USB kaapeli kameran USB Power Delivery -liitäntään. Tietokone ei syötä virtaa kameraan, kun se on liitetty USB dataliittimen kautta.
 • Mallista ja tuotteen teknisistä tiedoista riippuen jotkin tietokoneet eivät syötä virtaa kameraan tai akun lataamiseen.