Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Translate

TÄMÄ PALVELU VOI SISÄLTÄÄ GOOGLE-KÄÄNNÖKSIÄ. GOOGLE SANOUTUU IRTI KAIKISTA KÄÄNNÖKSIIN LIITTYVISTÄ, SUORISTA TAI EPÄSUORISTA TAKUISTA, MUKAAN LUKIEN TAKUISTA, JOTKA KOSKEVAT TARKKUUTTA JA LUOTETTAVUUTTA JA KAIKISTA EPÄSUORISTA TAKUISTA, JOTKA LIITTYVÄT KAUPANKÄYNTIIN, SOVELTUVUUTEEN TIETTYYN TARKOITUKSEEN JA LOUKKAAMATTOMUUTEEN.

Nikon Corporationin (jäljempänä ”Nikon”) käyttöoppaat on käännetty Google Translaten tarjoamalla käännösohjelmistolla. Osuvien käännösten tekemiseksi on tehty kohtuullisesti työtä. Yksikään automaattinen käännös ei kuitenkaan ole täydellinen, eikä niiden ole tarkoitus korvata ihmisten tekemiä käännöksiä. Käännökset tuotetaan palveluna Nikonin käyttöoppaiden käyttäjille, ja ne toimitetaan ”sellaisenaan”. Englannin kielestä muihin kieliin tehtyjen käännösten tarkkuudesta, luotettavuudesta tai paikkansapitävyydestä ei anneta suoria tai epäsuoria takuita. Tiettyä sisältöä (kuten kuvia, videoita, Flash Videota tms.) ei välttämättä voida kääntää tarkasti käännösohjelmiston rajoitusten vuoksi.

Virallinen teksti vastaa käyttöoppaiden englanninkielisiä versioita. Käännöksissä syntyvät ristiriitaisuudet tai eroavaisuudet eivät ole sitovia, eivätkä ne vaikuta oikeudellisesti vaatimustenmukaisuuteen tai täytäntöönpanoaikomuksiin. Jos käännetyissä käyttöoppaissa olevien tietojen tarkkuuteen liittyviä kysymyksiä ilmenee, tarkista tiedot oppaiden englanninkielisistä versioista, jotka ovat virallisia versioita.

Äänitila

G -painike U C valokuvausvalikko

Kamerassa on valittavana kaksi sävytilaa: [ SDR ] ja [ HLG ].

Vaihtoehto Kuvaus
[ SDR ] Tämä tila tukee normaalia kirkkausaluetta (dynaaminen alue). Tämän vaihtoehdon ollessa valittuna otetut kuvat tallennetaan JPEG -muodossa (tunniste “*.JPG”).
[ HLG ]

Tämä tila tukee HDR:ää (korkea dynaaminen alue). Tämän vaihtoehdon ollessa valittuna otetut kuvat tallennetaan HEIF-muodossa (tunniste “*.HIF”). Sen dynaaminen alue on laajempi kuin SDR:llä.

 • ”HLG” näkyy kuvausnäytössä, kun tämä vaihtoehto on valittuna.
 • Parhaan mahdollisen värintoiston varmistamiseksi HLG-kuvia katseltaessa käytä näyttöjä, tietokoneita, käyttöjärjestelmiä, sovelluksia ja muita HLG:n kanssa yhteensopivia laitteita. Saat lisätietoja vierailemalla seuraavalla verkkosivustolla:

  https://onlinemanual.nikonimglib.com/notice/hlg_setting_guide/fi/

Valokuvien ottaminen HLG:ssä

 • Kuvissa, jotka on otettu [ HLG ]-valitsimella sävytilaan, on enemmän "kohinaa" (satunnaisesti sijoitettuina kirkkaina pikseleinä, sumuina ja viivoina) kuin kuvissa, jotka on otettu käyttämällä [ SDR ] -toimintoa.
 • Pienin käytettävissä oleva arvo [ ISO-herkkyysasetukset ] > [ Suurin herkkyys ] valokuvausvalikossa on ISO 800.
 • ISO-herkkyydet Hi 0.3 - Hi 2.0 eivät ole käytettävissä.
 • Timelapse-videoiden videotiedostotyyppi on kiinteä [ H.265 10-bit (MOV) ].
 • Kuvausvalikon [ Väriavaruus ] on kiinteästi "BT.2100".
 • [ Aktiivinen D-Lighting ], [ Monivalotus ] ja [ HDR-peittokuva ] eivät ole käytettävissä valokuvausvalikossa.
 • [ C30 ], [ C60 ] ja [ C120 ] ei voi valita julkaisutilaksi, eikä mukautettu asetus d3 [ Pre-Release Capture options ] ei ole käytettävissä.

Varoitus: HLG-kuvat

Kuviin, jotka on otettu sävytilassa [ HLG ] valittuna, sovelletaan seuraavia rajoituksia:

 • Peittokuva ei ole käytettävissä HLG-kuvien kanssa. HLG-valokuvia ei näytetä kuvien valintaikkunoissa toistovalikon [ Muokkaus ] i käytettävissä oleville eri peittokuvavaihtoehdoille.
 • SnapBridge -sovellusta voidaan käyttää HLG-kuvien lataamiseen, mutta ei katseluun.

Kameran kuvaus- ja toistonäytöt

Kun [ HLG ] on valittu sävytilaksi, kuvaus- ja toistonäytöt kameran näytössä ja etsimessä voivat sisältää "kohinaa" satunnaisesti sijoittuneiden kirkkaiden pikselien, sumun tai viivojen muodossa tai eivät välttämättä toista tarkasti kohokohtia ja erittäin kylläiset värit. Lisäksi äkillisiä sävykatkoja voi näkyä kameran näytössä tai etsimessä, kun kuvat näytetään täysikokoisina, vaikka itse valokuvat eivät vaikutakaan. Käytä HLG:n kanssa yhteensopivia näyttöjä, tietokoneita, käyttöjärjestelmiä, sovelluksia ja muita laitteita saadaksesi tarkan äänentoiston.

HLG

Hybrid Log-Gamma (HLG) -tekniikka kehitettiin televisiolähetyksiä ja muita teräväpiirtosovelluksia varten.

 • Standardiin dynaamiseen alueeseen (SDR) verrattuna se lisää yksityiskohtia, jotka voidaan ilmaista sävyalueen yläosassa, mikä parantaa renderöintipotentiaalia.
 • Se vastaa SDR:n yksityiskohtia, jotka voidaan ilmaista sävyalueen alaosassa varmistaakseen yhteensopivuuden muiden kuin HDR-näyttöjen kanssa.

Kuvasäätimet

 • Valokuvia, jotka on otettu sävytilassa valitulla [ SDR ] -toiminnolla, voidaan käsitellä valokuvausvalikon [ Set Picture Control ]- ja [ Manage Picture Control ] -kohteiden avulla.
 • Valokuvia, jotka on otettu sävytilaksi valitulla [ HLG ], voidaan käsitellä käyttämällä valokuvausvalikon [ Set Picture Control (HLG) ] -kohtaa.

HLG-kuvien katselu ja muokkaaminen

HLG (HEIF) -kuvia voidaan katsella ja muokata NX Studio -tietokoneohjelmistolla.

 • NX Studio voi ladata ilmaiseksi Nikon Download Centeristä.
 • Jotkut HLG-valokuvien muokkausvaihtoehdot ovat rajoitetumpia kuin valokuvissa, jotka on otettu sävytilassa [ SDR ].