Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Translate

TÄMÄ PALVELU VOI SISÄLTÄÄ GOOGLE-KÄÄNNÖKSIÄ. GOOGLE SANOUTUU IRTI KAIKISTA KÄÄNNÖKSIIN LIITTYVISTÄ, SUORISTA TAI EPÄSUORISTA TAKUISTA, MUKAAN LUKIEN TAKUISTA, JOTKA KOSKEVAT TARKKUUTTA JA LUOTETTAVUUTTA JA KAIKISTA EPÄSUORISTA TAKUISTA, JOTKA LIITTYVÄT KAUPANKÄYNTIIN, SOVELTUVUUTEEN TIETTYYN TARKOITUKSEEN JA LOUKKAAMATTOMUUTEEN.

Nikon Corporationin (jäljempänä ”Nikon”) käyttöoppaat on käännetty Google Translaten tarjoamalla käännösohjelmistolla. Osuvien käännösten tekemiseksi on tehty kohtuullisesti työtä. Yksikään automaattinen käännös ei kuitenkaan ole täydellinen, eikä niiden ole tarkoitus korvata ihmisten tekemiä käännöksiä. Käännökset tuotetaan palveluna Nikonin käyttöoppaiden käyttäjille, ja ne toimitetaan ”sellaisenaan”. Englannin kielestä muihin kieliin tehtyjen käännösten tarkkuudesta, luotettavuudesta tai paikkansapitävyydestä ei anneta suoria tai epäsuoria takuita. Tiettyä sisältöä (kuten kuvia, videoita, Flash Videota tms.) ei välttämättä voida kääntää tarkasti käännösohjelmiston rajoitusten vuoksi.

Virallinen teksti vastaa käyttöoppaiden englanninkielisiä versioita. Käännöksissä syntyvät ristiriitaisuudet tai eroavaisuudet eivät ole sitovia, eivätkä ne vaikuta oikeudellisesti vaatimustenmukaisuuteen tai täytäntöönpanoaikomuksiin. Jos käännetyissä käyttöoppaissa olevien tietojen tarkkuuteen liittyviä kysymyksiä ilmenee, tarkista tiedot oppaiden englanninkielisistä versioista, jotka ovat virallisia versioita.

Valokuvien retusointi

Muokattuja kopioita voidaan luoda olemassa olevista kuvista. Muokatut kopiot tallennetaan uusiin tiedostoihin erillään alkuperäisistä kuvista.

Vaihtoehto Kuvaus
[ RAW -käsittely (nykyinen kuva) ] Tallenna kopio nykyisestä NEF ( RAW ) -kuvasta toisessa muodossa, kuten JPEG ( 0 RAW Processing ).
[ RAW -käsittely (useita kuvia) ] Valitse useita olemassa olevia NEF ( RAW ) -kuvia muunnettavaksi JPEG muotoon tai muihin muotoihin ( 0 RAW käsittely ).
[ Leikkaa ] Luo rajattu kopio nykyisestä valokuvasta ( 0 Trim ).
[ Muuta kokoa (nykyinen kuva) ] Luo pieni kopio nykyisestä valokuvasta ( 0 Muuta kokoa ).
[ Muuta kokoa (useita kuvia) ] Luo pieniä kopioita yhdestä tai useammasta olemassa olevasta valokuvasta ( 0 Muuta kokoa ).
[ D-Lighting ] Kirkastaa varjot ( 0 D-Lighting ).
[ Suorista ] Suorista kuvat ( 0 Suorista ).
[ Vääristymien hallinta ] Vähennä piippuvääristymää laajakulmaobjektiivilla otetuissa kuvissa tai neulatyynyvääristymää teleobjektiivilla otetuissa kuvissa ( 0 Vääristymisen hallinta ).
[ Perspektiiviohjaus ] Vähennä perspektiivin vaikutuksia ( 0 Perspective Control ).
[ Yksivärinen ] Luo yksivärinen kopio nykyisestä valokuvasta ( 0 Yksivärinen ).
[ Peittokuva (lisää) ] Aseta kaksi kuvaa päällekkäin luodaksesi uuden kuvan JPEG muodossa ( 0 Peittokuva (Lisää) ).
[ Vaalentaa ] Vertaa pikseleitä kussakin pisteessä useissa kuvissa ja valitse kirkkain luodaksesi uuden kuvan JPEG -muodossa ( 0 'Vaalista' ja 'Tummenna' ).
[ Tummentaa ] Vertaa pikseleitä kussakin pisteessä useissa kuvissa ja valitse tummin luodaksesi uuden kuvan JPEG -muodossa ( 0 'Vaalista' ja 'Tummenna' ).
[ Liikesekoitus ] Kamera tutkii valitun kuvasarjan havaitakseen liikkuvat kohteet ja asettaa ne päällekkäin luodakseen yhden JPEG kuvan ( 0 Motion Blend ).
 1. Valitse haluamasi kuva monivalitsimella ja paina i painiketta.

  Sinun ei tarvitse valita kuvaa, jos käytät [ RAW -käsittely (useita kuvia) ] tai [ Muuta kokoa (useita kuvia) ], koska sinua pyydetään valitsemaan kuvat myöhemmin.

 2. Korosta [ Parantelu ] ja paina 2 .

 3. Korosta haluamasi vaihtoehto ja paina 2 .

 4. Valitse muokkausvaihtoehdot.

  • Lisätietoja on valitun kohteen osiossa.
  • Jos haluat poistua luomatta muokattua kopiota, paina K . Tämä palauttaa sinut toistonäyttöön.
 5. Luo muokattu kopio.

  • Lisätietoja on valitun kohteen osiossa.
  • Muokatut kopiot on merkitty p -kuvakkeella.

Varoitukset: Retusoi

 • Kamera ei ehkä pysty näyttämään tai retusoimaan kuvia, jotka on otettu tai muokattu muilla kameroilla tai joita on muokattu tietokoneella.
 • Jos mitään toimintoja ei suoriteta vähään aikaan, näyttö sammuu ja tallentamattomat muutokset menetetään. Jos haluat pidentää näytön päälläoloaikaa, valitse pidempi valikon näyttöaika mukautetulla asetuksella c3 [ Virta sammutusviive ] > [ Valikot ].

Varoitukset: Kopioiden retusointi

 • Useimpia kohteita voidaan käyttää muilla muokkausvaihtoehdoilla luotuihin kopioihin, vaikka useat muokkaukset voivat heikentää kuvanlaatua tai aiheuttaa epäluonnollisia värejä.
 • Tuotettu tehoste voi vaihdella muokkausjärjestyksen mukaan.
 • Jotkin kohteet eivät ehkä ole käytettävissä kopion luomiseen käytetyistä kohteista riippuen.
 • [ Parantelu ] i kohdat, joita ei voi käyttää nykyisessä kuvassa, ovat harmaita eivätkä ole käytettävissä.

Kuvanlaatu

 • NEF ( RAW ) -kuvista luodut kopiot tallennetaan JPEG tai HEIF-muodossa [ Image quality ] -muodossa [ JPEG /HEIF fine m ].
 • JPEG ja HEIF-kuvista luodut kopiot ovat samaa laatua kuin alkuperäiset.
 • Jos samalle muistikortille on tallennettu kaksimuotoisia kuvia kuvanlaatuasetuksella RAW + JPEG /HEIF, vain NEF ( RAW ) -kopiota muokataan.

Kuvan koko

Lukuun ottamatta kopioita, jotka on luotu käyttämällä [ RAW -käsittely (nykyinen kuva) ], [ RAW käsittely (useita kuvia) ], [ Trim ], [ Resize (nykyinen kuva) ] ja [ Muuta kokoa (useita kuvia) ], kopiot ovat saman kokoinen kuin alkuperäinen.