Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Translate

TÄMÄ PALVELU VOI SISÄLTÄÄ GOOGLE-KÄÄNNÖKSIÄ. GOOGLE SANOUTUU IRTI KAIKISTA KÄÄNNÖKSIIN LIITTYVISTÄ, SUORISTA TAI EPÄSUORISTA TAKUISTA, MUKAAN LUKIEN TAKUISTA, JOTKA KOSKEVAT TARKKUUTTA JA LUOTETTAVUUTTA JA KAIKISTA EPÄSUORISTA TAKUISTA, JOTKA LIITTYVÄT KAUPANKÄYNTIIN, SOVELTUVUUTEEN TIETTYYN TARKOITUKSEEN JA LOUKKAAMATTOMUUTEEN.

Nikon Corporationin (jäljempänä ”Nikon”) käyttöoppaat on käännetty Google Translaten tarjoamalla käännösohjelmistolla. Osuvien käännösten tekemiseksi on tehty kohtuullisesti työtä. Yksikään automaattinen käännös ei kuitenkaan ole täydellinen, eikä niiden ole tarkoitus korvata ihmisten tekemiä käännöksiä. Käännökset tuotetaan palveluna Nikonin käyttöoppaiden käyttäjille, ja ne toimitetaan ”sellaisenaan”. Englannin kielestä muihin kieliin tehtyjen käännösten tarkkuudesta, luotettavuudesta tai paikkansapitävyydestä ei anneta suoria tai epäsuoria takuita. Tiettyä sisältöä (kuten kuvia, videoita, Flash Videota tms.) ei välttämättä voida kääntää tarkasti käännösohjelmiston rajoitusten vuoksi.

Virallinen teksti vastaa käyttöoppaiden englanninkielisiä versioita. Käännöksissä syntyvät ristiriitaisuudet tai eroavaisuudet eivät ole sitovia, eivätkä ne vaikuta oikeudellisesti vaatimustenmukaisuuteen tai täytäntöönpanoaikomuksiin. Jos käännetyissä käyttöoppaissa olevien tietojen tarkkuuteen liittyviä kysymyksiä ilmenee, tarkista tiedot oppaiden englanninkielisistä versioista, jotka ovat virallisia versioita.

Tärinänvaimennus

G -painike U C valokuvausvalikko

Valitse, otetaanko tärinänvaimennus käyttöön. Vaihtoehdot vaihtelevat objektiivin mukaan.

Vaihtoehto Kuvaus
C [ Normaali ] Valitse tehostettu tärinänvaimennus kuvattaessa staattisia kohteita.
D [ Urheilu ] Valitse, kun kuvaat urheilijoita ja muita kohteita, jotka liikkuvat nopeasti ja arvaamattomasti.
[ Vinossa ] Tärinänvaimennus ei ole käytössä.

Varoitukset: Käytä tärinänvaimennusta

  • [ Tärinänvaimennus ] ei ehkä ole käytettävissä joidenkin objektiivien kanssa.
  • Suosittelemme odottamaan, että näytössä oleva kuva vakiintuu ennen kuvaamista.
  • Kun [ Normaali ] on valittuna objektiiveille, jotka tukevat tärinänvaimennusta, etsimessä oleva kuva saattaa heilua ennen sulkimen vapauttamista, mutta tämä on luonnollinen seuraus tärinänvaimennustavasta, eikä se tarkoita toimintahäiriötä. [ Urheilu ] tai [ Pois ] voidaan käyttää, jos liike häiritsee.
  • [ Normaali ] tai [ Urheilu ] suositellaan kuvien panorointiin. [ Normaali ] ja [ Sport ] -tiloissa tärinänvaimennus koskee vain liikettä, joka ei ole osa kattilaa. Jos kameraa panoroidaan esimerkiksi vaakasuunnassa, tärinänvaimennus koskee vain pystysuuntaista tärinää.
  • [ Normaali ] ja [ Urheilu ] ovat myös suositeltavia, jos kamera on asennettu kolmijalkaan tai yksijalkaan. Huomaa kuitenkin, että [ Off ] saattaa olla parempi valinta joidenkin jalustojen kanssa kuvausolosuhteista riippuen. Asetukset voivat vaihdella objektiiveittain; katso lisätietoja objektiivin dokumentaatiosta.
  • Jos F-kiinnityksellä varustettu tärinänvaimennuskytkimellä varustettu objektiivi on kiinnitetty valinnaisen FTZ II / FTZ -kiinnityssovittimen kautta, [ Vibration vähennys ] näkyy harmaana eikä se ole käytettävissä. Käytä linssin kytkintä tärinän vähentämiseen.