Cablul opțional High-Definition Multimedia Interface ( HDMI ) sau un cablu HDMI de tip C (disponibil separat de la furnizori terți) poate fi utilizat pentru a conecta camera la dispozitive video de înaltă definiție. Opriți întotdeauna camera înainte de a conecta sau deconecta un cablu HDMI .

1

Conector HDMI pentru conectare la cameră

2

Conector HDMI * pentru conectarea la dispozitivul extern

  • Alegeți un cablu cu un conector care se potrivește cu conectorul de pe dispozitivul HDMI .

Conectarea la televizoare HDMI

  • După conectarea camerei la un televizor HDMI sau alt afișaj, acordați dispozitivul la canalul HDMI , apoi porniți camera și apăsați butonul K În timpul redării, imaginile vor fi afișate pe ecranul televizorului.

  • Volumul poate fi reglat folosind comenzile televizorului; comenzile camerei nu pot fi utilizate.

  • Dacă camera este asociată cu un dispozitiv inteligent care rulează aplicația SnapBridge , dispozitivul poate fi utilizat pentru a controla redarea de la distanță în timp ce camera este conectată la un televizor. Consultați ajutorul online al aplicației SnapBridge pentru detalii.

Conectarea la recordere HDMI

Camera poate înregistra video direct pe recordere HDMI conectate. Unele recordere vor începe și vor opri înregistrarea ca răspuns la comenzile camerei. Utilizați elementul [ HDMI ] din meniul de configurare pentru a regla setările pentru ieșirea HDMI .

Rezoluție de ieșire

Alegeți formatul pentru ieșirea imaginilor către dispozitivul HDMI . Dacă este selectat [ Auto ], camera va selecta automat formatul corespunzător.

Avansat

Reglați setările pentru conectarea la dispozitivul HDMI .

Opțiune

Descriere

[ Interval de ieșire ]

[ Auto ] este recomandat în majoritatea situațiilor. Dacă aparatul foto nu poate determina intervalul corect de ieșire a semnalului video RGB pentru dispozitivul HDMI , puteți alege [ Interval limitat ] pentru dispozitivele cu un interval de intrare a semnalului video RGB de la 16 la 235 sau [ Gamă completă ] pentru dispozitivele cu un videoclip RGB intervalul de intrare a semnalului de la 0 la 255. Alegeți [ Interval limitat ] dacă observați o pierdere de detalii în umbre, [ Gamă completă ] dacă umbrele sunt „șterse” sau prea luminoase.

[ Control extern înregistrării ]

Activarea controlului extern al înregistrării permite ca comenzile camerei să fie folosite pentru a porni și opri înregistrarea atunci când camera este conectată prin HDMI la un recorder terță parte care acceptă protocolul Atomos Open ( Atomos SHOGUN , NINJA sau seriale de înregistratoare SUMO Monitor). Pe monitorul camerei va fi afișată o pictogramă: A este afișat în vizualizarea live a filmului, în timp ce B este afișat în timpul înregistrării filmului. În timpul înregistrării, verificați afișajul înregistratorului și al reportofonului pentru a vă asigura că înregistrările sunt salvate pe dispozitiv (rețineți că ieșirea înregistrării către dispozitiv poate fi întreruptă în timp ce controlul extern al înregistrării este activ). Afișajul camerei se va opri automat la expirarea temporizatorului de așteptare, terminând ieșirea HDMI ; când înregistrați filme pe un dispozitiv extern, selectați Setarea personalizată c2 [ Temporizator de așteptare ] și alegeți [ Fără limită ] sau o perioadă mai lungă decât durata de înregistrare anticipată. Consultați manualul furnizat împreună cu reportofonul pentru mai multe informații despre caracteristicile și funcționarea dispozitivului.

[ Adâncimea datelor de ieșire ]

Alegeți dintre [ 8 biți ] și [ 10 biți ].

[ Opțiuni de ieșire N-Log/HDR ]

Păstrați detaliile în lumini și umbre și evitați culorile suprasaturate atunci când înregistrați filme. [ N-Log ] este destinat filmărilor care vor fi clasificate în culori în timpul post-producției. [ HDR (HLG) ] este folosit pentru a înregistra imagini în format HLG pentru aplicații precum transmisia HDR.

  • Filmările vor fi înregistrate direct pe dispozitivul extern. Nu poate fi salvat pe cardul de memorie al camerei.

  • Această opțiune este disponibilă numai atunci când [ 10 biți ] este selectat pentru [ Profunzime date de ieșire ] în alte moduri decât EFCT .

  • Elementele [ Setări sensibilitate ISO ] > [ Sensibilitate maximă ] și [ Sensibilitate ISO (Mod M) ] din meniul de filmare pot fi setate la valori de la ISO 1600 la 51200 și, respectiv, de la ISO 800 la 51200.

[ Vizualizare asistență ]

Alegeți [ Activat ] pentru o previzualizare live a materialului video înregistrat cu [ N-Log ] sau [ HDR (HLG) ] selectat pentru [ Opțiuni de ieșire N‑Log/HDR ]. Culorile din previzualizare sunt simplificate pentru un contrast îmbunătățit, dar acest lucru nu are niciun efect asupra filmării efectiv înregistrate.

Ieșire HDMI

Ieșirea HDMI nu este disponibilă când filmele sunt înregistrate la dimensiuni de cadru de 1920 × 1080 120p, 1920 × 1080 100p sau 1920 × 1080 cu încetinitorul sau când camera este conectată la un dispozitiv care rulează Camera Control Pro 2 .

[ 10 biți ] Selectat pentru [ Adâncimea datelor de ieșire ]

[ 10 biți ] poate fi utilizat numai cu recordere compatibile. Nu se pot face fotografii; în timpul înregistrării filmului, se aplică următoarele restricții suplimentare atunci când este selectat 3840 × 2160 pentru dimensiunea cadrului:

  • Filmele nu sunt înregistrate pe cardurile de memorie introduse în cameră.

  • Pictogramele și caracterele de pe monitor se vor afișa la rezoluție scăzută.

  • Unghiul de vedere este de aproximativ 90%.

Ieșire HDR (HLG).

Reproducerea optimă a culorilor poate fi obținută numai dacă echipamentul dvs., inclusiv dispozitivul de stocare, computerul, monitorul, sistemul de operare și software-ul, acceptă HDR (HLG). Dacă se primește un semnal de la dispozitivul conectat care indică faptul că acesta acceptă HDR (HLG), camera va răspunde cu un identificator „gamma: HLG”.