Opțiunile disponibile depind de modul selectat cu selectorul de moduri.

Opțiune

Descriere

Disponibil in

I

[ Bliț de umplere ] (sincronizare cu perdeaua frontală)

Acest mod este recomandat pentru majoritatea situațiilor. În modurile P și A , viteza obturatorului va fi setată automat la valori cuprinse între 1 / 200 s (sau 1 / 8000 s cu Auto FP High-Speed Sync) și 1 / 60 s.

b , P , S , A , M , EFCT ( j și m excluse )

J

[ Reducere ochi roșii ] (reducere ochi roșii)

Utilizați pentru portrete. Blițul se declanșează înainte de realizarea fotografiei, reducând „ochii roșii” (este necesară o unitate de bliț cu reducere a ochilor roșii). Nu este recomandat subiecților în mișcare sau în alte situații în care este necesar un răspuns rapid al obturatorului. Nu mutați camera în timpul fotografierii.

b , P , S , A , M, EFCT ( j și m excluse )

L

[ Sincronizare lentă ] (sincronizare lentă)

Ca și pentru [ Umplere bliț ], cu excepția faptului că viteza obturatorului încetinește automat pentru a capta iluminarea de fundal pe timp de noapte sau în condiții de lumină slabă. Utilizați atunci când doriți să capturați atât subiectul, cât și fundalul. Se recomandă utilizarea unui trepied pentru a preveni neclaritatea cauzată de mișcarea camerei.

P , A

K

[ Sincronizare lentă + ochi roșii ] (reducerea efectului de ochi roșii cu sincronizare lentă)

Ca și pentru [ Reducere ochi roșii ], cu excepția faptului că viteza obturatorului încetinește automat pentru a capta iluminarea de fundal pe timp de noapte sau în condiții de lumină slabă. Utilizați atunci când doriți să includeți iluminarea de fundal în portrete. Se recomandă utilizarea unui trepied pentru a preveni neclaritatea cauzată de mișcarea camerei.

P , A

M

[ Sincronizare cortină din spate ] (sincronizare cortină din spate)

Blițul se declanșează chiar înainte ca obturatorul să se închidă, creând efectul unui flux de lumină în spatele surselor de lumină în mișcare. Se recomandă utilizarea unui trepied pentru a preveni neclaritatea cauzată de mișcarea camerei. Selectarea P sau A după alegerea acestei opțiuni setează modul bliț la sincronizare lentă.

P , S , A , M

s

[ Flash oprit ]

Blițul nu se declanșează.

b , P , S , A , M, EFCT

Iluminare stroboscopică de studio

Sincronizarea cortinei din spate nu poate fi utilizată cu sistemele bliț de studio, deoarece nu poate fi obținută sincronizarea corectă.

Alegerea unui mod bliț

Țineți apăsat butonul N ( Y ) și rotiți selectorul principal de comandă.

  • Opțiunea selectată este afișată pe monitor.