Urmați pașii de mai jos pentru a monta o unitate de bliț opțională pe cameră și pentru a face fotografii folosind blițul.

 1. Montați unitatea pe pantoful pentru accesorii.

  Consultați manualul furnizat împreună cu unitatea pentru detalii.

 2. Porniți camera și unitatea bliț.

  Blițul va începe să se încarce; indicatorul de pregătire pentru bliț ( c ) va fi afișat în vizor când încărcarea este completă.

 3. Reglați setările blițului.

  Alegeți modul de control al blițului ( Modul control bliț ) și modul bliț ( Moduri bliț ).

 4. Reglați viteza obturatorului și diafragma.

 5. Fa poze.

Viteza obturatorului

Viteza obturatorului poate fi setată după cum urmează, când este utilizată o unitate bliț opțională:

Modul

Viteza obturatorului

b , P , A , EFCT ( j și m excluse )

Setat automat de camera ( 1 / 200 s– 1 / 60 s) *

S

Valoare selectată de utilizator ( 1 / 200 s–30 s)

M

Valoare selectată de utilizator ( 1 / 200 s–30 s, Bulb , Timp )

 • Viteza obturatorului poate fi setată până la 30 s dacă pentru modul bliț este selectată sincronizare lentă, sincronizare lentă pe perdeaua din spate sau sincronizare lentă cu reducerea efectului de ochi roșii.

Unități flash de la terți

Aparatul foto nu poate fi utilizat cu unități de bliț care ar aplica tensiuni de peste 250 V la contactele X ale camerei sau la contactele de scurtcircuit de pe sabotul pentru accesorii. Utilizarea unor astfel de unități de bliț nu numai că ar putea interfera cu funcționarea normală a camerei, ci și poate deteriora circuitele de sincronizare a blițului camerei și/sau blițului.

Control bliț i-TTL

Când este atașată și setată la TTL o unitate de bliț opțională care acceptă sistemul de iluminare creativ Nikon , aparatul foto utilizează blițuri prealabile de monitor pentru controlul blițului de umplere i-TTL echilibrat sau standard. Controlul blițului i-TTL nu este disponibil cu unitățile de bliț care nu acceptă sistemul de iluminare creativ Nikon . Aparatul foto acceptă următoarele tipuri de control bliț i-TTL :

Control bliț

Descriere

Flash-ul de umplere echilibrat i-TTL

Aparatul foto folosește controlul blițului de umplere echilibrat i-TTL pentru un echilibru natural între subiectul principal și iluminarea ambientală de fundal. După apăsarea butonului de declanșare și imediat înainte de blițul principal, unitatea blițului emite o serie de blițuri prealabile de monitor pe care camera le utilizează pentru a optimiza puterea blițului pentru un echilibru între subiectul principal și iluminarea ambientală de fundal.

Bliț de umplere i‑TTL standard

Puterea blițului este ajustată pentru a aduce iluminarea din cadru la nivelul standard; luminozitatea fundalului nu este luată în considerare. Recomandat pentru fotografiile în care subiectul principal este accentuat în detrimentul detaliilor de fundal sau când este utilizată compensarea expunerii.

 • Blițul de umplere i‑TTL standard este activat automat când este selectată [ Măsurare spot ].