Izbira načina sprostitve, kot je enoslojno, neprekinjeno ali tiho sprožilo

Če želite izbrati način sprostitve, pritisnite gumb za sprostitev zaklepa in obrnite gumb za način sprostitve, tako da se kazalec poravna z želeno nastavitvijo.

način

Opis

TODO: table/tgroup/tbody/row[1]/entry[1]/p/indexmarkerS

Enojni okvir

Fotoaparat posname eno fotografijo vsakič, ko pritisnete sprožilec.

TODO: tabela/tgroup/tbody/row[2]/entry[1]/p/indexmarker[1]TODO: table/tgroup/tbody/row[2]/entry[1]/p/indexmarker[2]

Cl

Neprekinjena nizka hitrost

Pri privzetih nastavitvah fotoaparat posname fotografije s hitrostjo do 3 sličic na sekundo, medtem ko je sprožilec pritisnjen.

 • Hitrost napredovanja slike lahko izberete z nastavitvijo po meri d1 [ hitrost fotografiranja v načinu CL ]. Izbirajte med vrednostmi od 1 do 6 sličic na sekundo. Upoštevajte pa, da je ne glede na izbrano možnost največja hitrost napredovanja slike med ogledom v živo 3 sličice na sekundo.

TODO: tabela/tgroup/tbody/row[3]/entry[1]/p/indexmarker[1]TODO: table/tgroup/tbody/row[3]/entry[1]/p/indexmarker[2]

pogl

Neprekinjena visoka hitrost

Medtem ko držite sprožilec pritisnjen, fotoaparat snema do 7 sličic na sekundo. Uporabite za aktivne subjekte.

 • Ko je v meniju fotografiranja med ogledom v živo izbrano [ On ] za [ Silent live view photography ] v meniju fotografiranja, se hitrost napredovanja slike razlikuje glede na možnost, izbrano za [ NEF (RAW) snemanje ] > [ NEF (RAW) bitna globina ] v meni za fotografiranje, poveča se na največ približno 8 sličic na sekundo, če je izbrana [ 14-bit ], ali približno 12 sličic na sekundo, če je izbrana [ 12-bitna ].

TODO: table/tgroup/tbody/row[4]/entry[1]/p/indexmarkerQ

TODO: table/tgroup/tbody/row[4]/entry[2]/p/indexmarkerTiho sproščanje zaklopa

Kar zadeva posamezen okvir, le da se ogledalo ne zaskoči nazaj na svoje mesto, ko je sprožilec pritisnjen do konca, kar uporabniku omogoča nadzor nad časom klika ogledala, ki je tudi tišji kot v načinu enega okvirja. Poleg tega se pisk ne sliši ne glede na izbrano nastavitev za [ Možnosti piska ] > [ Vklop/izklop piska ] v nastavitvenem meniju.

TODO: table/tgroup/tbody/row[5]/entry[1]/p/indexmarker

Qc

TODO: table/tgroup/tbody/row[5]/entry[2]/p/indexmarkerQc (tiho neprekinjeno) sprožilec

Kamera fotografira s hitrostjo do 3 sličic na sekundo, medtem ko je sprožilec pritisnjen; šum kamere se zmanjša.

TODO: table/tgroup/tbody/row[6]/entry[1]/p/font/indexmarkerE

Samosprožilec

Fotografirajte s samosprožilcem ( Način samosprožilca ( E ) ).

TODO: table/tgroup/tbody/row[7]/entry[1]/p/indexmarkerTODO: table/tgroup/tbody/row[7]/entry[1]/p/b/indexmarker

Mup

Ogledalo gor

Izberite ta način, da zmanjšate tresenje fotoaparata pri telefoto ali fotografiranju od blizu ali v drugih situacijah, v katerih lahko najmanjše premikanje fotoaparata povzroči zamegljene fotografije ( Način zrcaljenja ( Mup ) ).

Rafalno fotografiranje
 • Glede na pogoje fotografiranja in zmogljivost pomnilniške kartice lahko lučka za dostop do pomnilniške kartice sveti od nekaj sekund do nekaj minut. Ne odstranjujte pomnilniške kartice, ko sveti lučka za dostop do pomnilniške kartice. Ne samo, da se lahko izgubijo vse neposnete slike, ampak se lahko poškoduje fotoaparat ali pomnilniška kartica.

 • Če je fotoaparat izklopljen, medtem ko sveti lučka za dostop do pomnilniške kartice, se napajanje ne izklopi, dokler niso posnete vse slike v medpomnilniku.

 • Če je baterija prazna, medtem ko slike ostanejo v medpomnilniku, bo sprostitev zaklopa onemogočena in slike bodo prenesene na pomnilniško kartico.

Memory Buffer
 • Medtem ko je sprožilec pritisnjen do polovice, bo fotoaparat prikazal število slik, ki jih je mogoče shraniti v pomnilniku.

 • Ko je medpomnilnik poln, se na zaslonu prikaže t 00 in hitrost sličic se zmanjša.

 • Prikazana številka je približna. Dejansko število fotografij, ki jih je mogoče shraniti v pomnilnik, je odvisno od nastavitev fotoaparata in pogojev fotografiranja.

 • Zmogljivost pomnilniškega pomnilnika se lahko za kratek čas zmanjša takoj po vklopu fotoaparata.

 • Zmogljivost pomnilniškega pomnilnika si lahko ogledate na monitorju med ogledom v živo.

Stopnja napredovanja okvirja

Podatki za vnaprejšnjo stopnjo okvirja uporablja v načinu S ali M pri hitrostih zaklopa 1/250 s ali hitrejši z AF-C izberemo za način samodejno in so ostale nastavitve privzetih vrednosti. Stopnje napredovanja okvirjev se lahko upočasnijo:

 • pri nizkih hitrostih zaklopa,

 • ko je v meniju za fotografiranje izbrano [Vklop ] za [ Nastavitve občutljivosti ISO ] > [ Samodejni nadzor občutljivosti ISO ] in fotoaparat samodejno spremeni občutljivost ISO,

 • ko je občutljivost ISO nastavljena na vrednost od Hi 0,3 do Hi 2,

 • če je utripanje zaznano z [ Omogoči ] izbranim za [ Zmanjšanje utripanja ] > [ Nastavitev zmanjšanja utripanja ] v meniju za fotografiranje,

 • pri izjemno majhnih zaslonkah (visokih f-številih),

 • ko je vklopljeno zmanjšanje vibracij (na voljo z lečami VR),

 • ko je baterija prazna,

 • z določenimi lečami, oz

 • če je objektiv brez CPE pritrjen z [ Obroč zaslonke ] izbranim za nastavitev po meri f5 [ Prilagodi gumbe za ukaze ] > [ Nastavitev zaslonke ].

Način samosprožilca ( E )

Samosprožilec lahko uporabite za zmanjšanje tresenja fotoaparata ali za avtoportrete.

 1. Izberite način samosprožilca.

  Pritisnite gumb za sprostitev zaklepa in obrnite gumb za način sprostitve na E

 2. Uokvirite fotografijo in izostrite.

  Časovnik se ne bo zagnal, če fotoaparat ne more izostriti z AF‑S, izbranim za način AF, ali v drugih situacijah, v katerih zaklopa ni mogoče sprostiti.

 3. Zaženite časovnik.

  • Pritisnite sprožilec do konca, da zaženete časovnik; zaklop se bo sprostil po približno 10 sekundah, med tem pa bo lučka samosprožilca najprej utripala približno 8 sekund in nato prižgala približno 2 sekundi.

  • Če želite izklopiti samosprožilec, preden posnamete fotografijo, obrnite gumb za način sprostitve na drugo nastavitev.

  • Trajanje časovnika, število posnetih posnetkov in interval med posnetki lahko izberete z nastavitvijo po meri c3 [ Samosprožilec ].

Način zrcaljenja (
Mup
)

Izberite ta način, da zmanjšate zameglitev, ki jo povzroči premikanje kamere, ko je ogledalo dvignjeno. Če želite uporabiti način zrcaljenja navzgor, pritisnite gumb za sprostitev zaklepa gumba za sprostitev in zavrtite gumb za način sprostitve na Mup (zrcalo navzgor). Ko pritisnete sprožilec do polovice, da nastavite ostrenje in osvetlitev, pritisnite sprožilec do konca navzdol, da dvignete ogledalo. Z bo prikazan na nadzorni plošči; ponovno pritisnite sprožilec do konca, da posnamete sliko.

Ogledalo gor

Ko je ogledalo dvignjeno, fotografij ni mogoče uokviriti v iskalu, samodejno ostrenje in merjenje pa ne bosta izvedena.

Način zrcaljenja
 • Priporočljiva je uporaba stativa.

 • Če želite preprečiti zameglitev, ki jo povzroči premikanje fotoaparata, gladko pritisnite sprožilec.

 • Ogledalo se spusti, ko se fotografiranje konča.

 • Slika bo posneta samodejno, če približno 30 s po dvigu ogledala ne izvedete nobene operacije.

 • V pogledu v živo se slika posname, ko prvič pritisnete sprožilec do konca.