Možnosti, ki so na voljo, so odvisne od načina, izbranega z gumbom za izbiro načina.

Možnost

Opis

Na voljo v

I

[ Fill flash ] (sinhronizacija sprednje zavese)

Ta način je priporočljiv za večino situacij. V načinih P in A, se bo hitrost zaklopa samodejno nastavi na vrednosti med 1/200 s (ali 1/8000-ih z Auto FP High-Speed Sync) in 1/60 s.

b , P , S , A , M , EFCT ( j in m izključena)

J

[ Zmanjšanje rdečih oči ] (zmanjšanje rdečih oči)

Uporabite za portrete. Bliskavica se sproži, preden je fotografija posneta, s čimer se zmanjša »rdeče oči« (potrebna je bliskavica z zmanjšanjem učinka rdečih oči). Ni priporočljivo pri premikajočih se predmetih ali v drugih situacijah, v katerih je potreben hiter odziv zaklopa. Med fotografiranjem ne premikajte fotoaparata.

b , P , S , A , M, EFCT ( j in m izključena)

L

[ Počasna sinhronizacija ] (počasna sinhronizacija)

Kar zadeva [ Fill flash ], le da se hitrost zaklopa samodejno upočasni, da zajame osvetlitev ozadja ponoči ali pri šibki svetlobi. Uporabite, ko želite zajeti motiv in ozadje. Priporočamo uporabo stojala, da preprečite zamegljenost zaradi tresenja fotoaparata.

P , A

K

[ Počasna sinhronizacija + rdeče oči ] (zmanjšanje učinka rdečih oči s počasno sinhronizacijo)

Kar zadeva [ Zmanjšanje rdečih oči ], le da se hitrost zaklopa samodejno upočasni, da zajame osvetlitev ozadja ponoči ali pri šibki svetlobi. Uporabite, ko želite v portrete vključiti osvetlitev ozadja. Priporočamo uporabo stojala, da preprečite zamegljenost zaradi tresenja fotoaparata.

P , A

M

[ Sinhronizacija zadnje zavese ] (sinhronizacija zadnje zavese)

Bliskavica se sproži tik preden se zaklop zapre in ustvari učinek svetlobnega toka za premikajočimi se svetlobnimi viri. Priporočamo uporabo stojala, da preprečite zamegljenost zaradi tresenja fotoaparata. Če izberete P ali A, potem ko izberete to možnost, se način bliskavice nastavi na počasno sinhronizacijo.

P , S , A , M

s

[ Bliskavica izklopljena ]

Bliskavica se ne sproži.

b , P , S , A , M, EFCT

Studio Strobe razsvetljava

Sinhronizacije z zadnjo zaveso ni mogoče uporabiti s sistemi studijskih bliskavic, saj ni mogoče doseči pravilne sinhronizacije.

Izbira načina Flash

Držite N ( Y ) in zavrtite glavni gumb za upravljanje.

  • Izbrana možnost se prikaže na monitorju.