Sledite spodnjim korakom za namestitev dodatne bliskavice na fotoaparat in fotografiranje z bliskavico.

 1. Enoto namestite na čevelj za dodatno opremo.

  Za podrobnosti glejte priročnik, ki je priložen enoti.

 2. Vklopite fotoaparat in bliskavico.

  Bliskavica se bo začela polniti; indikator pripravljenosti bliskavice ( c ) bo prikazan v iskalu, ko bo polnjenje končano.

 3. Prilagodite nastavitve bliskavice.

  Izberite način upravljanja bliskavice ( Način upravljanja bliskavice ) in način bliskavice ( Načini bliskavice ).

 4. Prilagodite hitrost zaklopa in zaslonko.

 5. Slikajte.

Hitrost zaslonke

Hitrost zaklopa lahko nastavite na naslednji način, ko uporabljate dodatno bliskavico:

Način

Hitrost zaslonke

b , P , A , EFCT ( j in m izključena)

Samodejno nastavi fotoaparat (1/200 s– 1/60 s ) *

S

Vrednost, ki jo izbere uporabnik ( 1 / 200 s–30 s)

M

Vrednost, ki jo izbere uporabnik ( 1 / 200 s–30 s, žarnica , čas )

 • Hitrost zaklopa je lahko nastavljena na 30 s, če je za način bliskavice izbrana počasna sinhronizacija, počasna sinhronizacija na zadnjo zaveso ali počasna sinhronizacija z zmanjšanjem učinka rdečih oči.

Flash enote tretjih oseb

Fotoaparata ni mogoče uporabljati z bliskavicami, ki bi dovajale napetosti nad 250 V na X-kontakte fotoaparata ali kratkostične kontakte na nastavku za dodatno opremo. Uporaba takšnih bliskavic lahko ne le moti normalno delovanje fotoaparata, ampak tudi poškoduje vezja za sinhronizacijo bliskavice fotoaparata in/ali bliskavice.

Nadzor bliskavice i‑TTL

Ko je izbirna bliskavica, ki podpira Nikon Creative Lighting System, pritrjena in nastavljena na TTL, fotoaparat uporablja nadzorne predbliske za uravnotežen ali standardni i-TTL nadzor bliskavice z dopolnjevanjem. Nadzor bliskavice i-TTL ni na voljo z bliskavicami, ki ne podpirajo Nikon sistema kreativne osvetlitve. Fotoaparat podpira naslednje vrste nadzora bliskavice i-TTL :

Nadzor bliskavice

Opis

i‑TTL uravnotežena dosvetlitev

Fotoaparat uporablja uravnotežen nadzor bliskavice i-TTL za naravno ravnovesje med glavnim motivom in osvetlitvijo ozadja okolice. Ko pritisnete gumb za sprostitev sprožilca in tik pred glavnim bliskom, bliskavica odda niz predhodnih bliskov monitorja, ki jih fotoaparat uporabi za optimizacijo moči bliskavice za ravnovesje med glavnim subjektom in osvetlitvijo ozadja okolice.

Standardna dosvetlitev i‑TTL

Moč bliskavice je prilagojena tako, da osvetlitev okvirja doseže standardno raven; svetlost ozadja se ne upošteva. Priporočljivo za posnetke, pri katerih je glavni motiv poudarjen na račun podrobnosti v ozadju ali kadar se uporablja kompenzacija osvetlitve.

 • Standardna doosvetlitev i‑TTL se samodejno aktivira, ko je izbrano [ Točkovno merjenje ].