Sledite spodnjim korakom, da namestite dodatno bliskavico na fotoaparat in posnamete fotografije z bliskavico.

 1. Namestite enoto na čevelj za dodatno opremo.

  Za podrobnosti glejte priročnik, ki je priložen enoti.

 2. Vklopite fotoaparat in bliskavico.

  Bliskavica se bo začela polniti; indikator pripravljenosti bliskavice ( c ) bo prikazan v iskalu, ko bo polnjenje končano.

 3. Prilagodite nastavitve bliskavice.

  Izberite način nadzora bliskavice ( Način nadzora bliskavice ) in način bliskavice ( Načini bliskavice ).

 4. Prilagodite hitrost zaklopa in zaslonko.

 5. Slikaj.

Hitrost zaslonke

Hitrost zaklopa lahko nastavite na naslednji način, če uporabljate dodatno bliskavico:

način

Hitrost zaslonke

b , P , A , EFCT ( j in m izključena)

samodejno nastavi kamera ( 1 / 200 s– 1 / 60 s) *

S

Vrednost, ki ga je izbral uporabnik (1/200 s-30 s)

M

Vrednost, ki ga je izbral uporabnik (1/200 s-30 s, žarnica, čas)

 • Hitrost zaklopa je lahko nastavljena na 30 s, če je za način bliskavice izbrana počasna sinhronizacija, počasna sinhronizacija z zadnjo zaveso ali počasna sinhronizacija z zmanjšanjem učinka rdečih oči.

Flash enote tretjih oseb

Fotoaparata ni mogoče uporabljati z bliskavicami, ki bi na X-kontakte fotoaparata ali kratkostične kontakte na nastavku za dodatno opremo uporabljale napetosti nad 250 V. Uporaba takšnih bliskavic lahko ne samo moti normalno delovanje fotoaparata, ampak tudi poškoduje vezja za sinhronizacijo bliskavice fotoaparata in/ali bliskavice.

Nadzor bliskavice i‑TTL

Ko je dodatna bliskavica, ki podpira Nikonov sistem kreativne osvetlitve, priključena in nastavljena na TTL, fotoaparat uporablja nadzorne predbliskavice za uravnoteženo ali standardno upravljanje bliskavice i-TTL s polno bliskavico. Nadzor bliskavice i-TTL ni na voljo z bliskavicami, ki ne podpirajo Nikonovega sistema Creative Lighting System. Kamera podpira naslednje vrste nadzora bliskavice i-TTL:

Nadzor bliskavice

Opis

i‑TTL uravnotežena polnilna bliskavica

Fotoaparat uporablja uravnotežen nadzor bliskavice s polno bliskavico i-TTL za naravno ravnovesje med glavnim motivom in osvetlitvijo okolice. Ko pritisnete sprožilec in tik pred glavno bliskavico, bliskavica odda serijo nadzornih predbliskavic, ki jih fotoaparat uporabi za optimizacijo moči bliskavice za ravnotežje med glavnim motivom in osvetlitvijo okolice.

Standardna bliskavica za polnjenje i‑TTL

Moč bliskavice je prilagojena tako, da osvetlitev okvirja doseže standardno raven; svetlost ozadja se ne upošteva. Priporočljivo za posnetke, pri katerih je glavni motiv poudarjen na račun podrobnosti ozadja ali ko se uporablja kompenzacija osvetlitve.

 • Standardna polnilna bliskavica i‑TTL se aktivira samodejno, ko je izbrano [ Točkovno merjenje ].