Pri snemanju filmov upoštevajte naslednje točke:

 • Glede na hitrost zapisovanja na pomnilniško kartico se lahko snemanje konča pred največjo dolžino ( Velikost sličic/hitrost sličic in kakovost filma ).

 • Upoštevajte, da se število predmetov, ki jih je mogoče zaznati v AF z zaznavanjem obrazov, med snemanjem filma zmanjša.

 • 0 pomeni, da filmov ni mogoče snemati.

 • [ Spot metering ] med snemanjem filma ni na voljo.

 • Bliskavice ni mogoče uporabiti.

Snemanje filma: način fotografiranja
 • Če je motiv v načinu P ali S preveč ali premalo osvetljen, zaključite pogled v živo in znova začnite ogled v živo ali izberite način A in prilagodite zaslonko.

 • Med snemanjem je mogoče prilagoditi naslednje nastavitve osvetlitve:

  način

  Zaslonka

  Hitrost zaslonke

  ISO občutljivost 2

  P , S 1

  3

  A

  4

  — 3

  M

  4

  4

  44

  Drugi načini fotografiranja

  1. Osvetlitev za način S je enaka načinu P.

  2. Ne glede na izbrano možnost za [ Nastavitve občutljivosti ISO ] > [ Največja občutljivost ] ali za [ Občutljivost ISO (način M) ] je zgornja meja, ko je izbrana [ Vklop ] za [ Electronic VR ] v meniju za snemanje filma, ISO 51200.

  3. Zgornjo mejo občutljivosti ISO lahko izberete z možnostjo [Nastavitve občutljivosti ISO ] > [ Maksimalna občutljivost ] v meniju za snemanje videoposnetkov.

  4. Če je v meniju za snemanje videoposnetkov izbrana [Vklop ] za [ Nastavitve občutljivosti ISO ] > [ Samodejni nadzor ISO (način M) ], lahko zgornjo mejo občutljivosti ISO izberete z možnostjo [Maksimalna občutljivost ].

Prilagajanje ravnovesja beline med snemanjem filma

Ravnotežje beline lahko med snemanjem filma prilagodite s pritiskom na gumb Q / g ( U ) in vrtenjem glavnega gumba za ukaze. Možnosti za izbrano nastavitev, če obstajajo, lahko izberete tako, da držite Q / g ( U ) in zavrtite gumb za podukaze ( Doseganje naravnih barv z različnimi viri svetlobe (uravnoteženost beline) ).

Snemanje filmov v načinu M

V načinu se hitrost M zaklopa se lahko nastavi na vrednosti med 1/25 s in 1/8000 s (najpočasnejši so hitrost zaklopa se spreminja s stopnjo okvirja; Velikost sličic/hitrost sličic in kakovost filma ).

Brezžični daljinski upravljalniki in daljinski kabli

Če je za nastavitev po meri g2 [Snemanje filmov ] izbrana [Nastavitev po meri ] > [ Sprožilec ], lahko gumbe za sprostitev sprožilca na izbirnih brezžičnih daljinskih upravljalnikih in daljinskih kablih pritisnete do polovice, da začnete pogled v živo, ali pritisnete do konca. za začetek in konec snemanja filma.

Uporaba zunanjega mikrofona

Izbirni stereo mikrofon ME-1 ali brezžični mikrofon ME-W1 se lahko uporablja za snemanje zvoka za filme.