S fotoaparatom lahko uporabljate naslednjo Nikonovo programsko opremo:

Računalniška programska oprema
  • Camera Control Pro 2 (na voljo za nakup): upravljajte kamero na daljavo iz računalnika in shranite fotografije neposredno na trdi disk računalnika. Če je [ PC ] izbran kot cilj v Camera Control Pro 2, se c ), če se Camera Control Pro 2 zažene, ko je kamera povezana z računalnikom.

  • ViewNX-i * : ViewNX-i je več kot orodje za ogled in urejanje fotografij in filmov, posnetih z digitalnimi fotoaparati Nikon, se lahko uporablja v kombinaciji z drugimi Nikonovimi aplikacijami za slikanje, da vam pomaga kar najbolje izkoristiti svoje slike. Ponuja tudi nemoten dostop do spletnih storitev.

    • Obstoječi uporabniki morajo prenesti najnovejšo različico, saj starejše različice morda ne podpirajo kamere.

  • Posnemite NX-D : Natančno prilagodite fotografije, posnete v Nikonovih edinstvenih formatih NEF/NRW (RAW), ali jih pretvorite v JPEG ali TIFF (obdelava NEF/RAW). Capture NX-D se lahko uporablja ne samo s slikami NEF/NRW (RAW), temveč tudi s fotografijami JPEG in TIFF, posnetimi z digitalnimi fotoaparati Nikon, za opravila, kot sta urejanje krivulj tonov ter izboljšanje svetlosti in kontrasta.

  • Pripomoček za brezžični oddajnik : Brezžični oddajnik je potreben, če želite kamero povezati v omrežje. Seznanite fotoaparat z računalnikom in naložite slike prek Wi-Fi.

Računalniška programska oprema Nikon je na voljo v Nikonovem centru za prenose. Preverite različico in sistemske zahteve ter ne pozabite prenesti najnovejše različice.
https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Aplikacije za pametne telefone (tablete).

SnapBridge : naložite fotografije in filme iz fotoaparata v pametno napravo prek brezžične povezave.

  • Aplikacija SnapBridge je na voljo za prenos iz Apple App Store® ali Google Play TM .

  • Za najnovejše informacije o aplikaciji SnapBridge obiščite Nikonovo spletno mesto.