Naslednjo programsko opremo Nikon lahko uporabljate s fotoaparatom:

Računalniška programska oprema
  • Camera Control Pro 2 (na voljo za nakup): upravljajte fotoaparat na daljavo iz računalnika in shranite fotografije neposredno na trdi disk računalnika. Če je [ PC ] izbran kot cilj v Camera Control Pro 2 , bo na nadzorni plošči fotoaparata prikazan indikator povezave z računalnikom ( c ), če je Camera Control Pro 2 zagnan, medtem ko je fotoaparat povezan z računalnikom.

  • NX Tether : Uporabite za privezano fotografiranje, ko je fotoaparat povezan z računalnikom. Osvetlitev, ravnovesje beline in druge nastavitve kamere je mogoče prilagoditi na daljavo z uporabo kontrolnikov na zaslonu računalnika.

  • NX Studio * : Oglejte si in uredite fotografije in videoposnetke, posnete z Nikon digitalnimi fotoaparati. NX Studio je mogoče uporabiti za natančno nastavitev datotek v Nikon edinstvenem formatu NEF /NRW ( RAW ) in njihovo pretvorbo v JPEG ali TIFF ( obdelava NEF / RAW ). Ne podpira samo slik NEF /NRW ( RAW ), temveč tudi fotografije JPEG in TIFF, posnete z Nikon digitalnimi fotoaparati, za naloge, kot je urejanje tonskih krivulj ter izboljšanje svetlosti in kontrasta.

    • Obstoječi uporabniki morajo prenesti najnovejšo različico, saj starejše različice morda ne bodo mogle prenesti slik iz fotoaparata ali odpreti slik NEF ( RAW ).

  • Wireless Transmitter Utility : Wireless Transmitter Utility je potreben, če želite kamero povezati v omrežje. Združite fotoaparat z računalnikom in prenesite slike prek Wi-Fi .

Računalniška programska oprema Nikon je na voljo v Nikon centru za prenose. Preverite različico in sistemske zahteve ter obvezno prenesite najnovejšo različico.
https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Aplikacije za pametne telefone (tablice).

SnapBridge : Prenesite fotografije in filme iz fotoaparata v pametno napravo prek brezžične povezave.

  • Aplikacija SnapBridge je na voljo za prenos iz Apple App Store ® ali Google Play TM .

  • Za najnovejše informacije o aplikaciji SnapBridge obiščite Nikon spletno mesto.