S fotoaparatom lahko uporabljate naslednjo Nikonovo programsko opremo:

Računalniška programska oprema
  • Camera Control Pro 2 (na voljo za nakup): upravljajte kamero na daljavo iz računalnika in shranite fotografije neposredno na trdi disk računalnika. Če je [ PC ] izbran kot cilj v Camera Control Pro 2, bo na nadzorni plošči fotoaparata prikazan indikator povezave z računalnikom ( c ), če je Camera Control Pro 2 zagnan, medtem ko je fotoaparat povezan z računalnikom.

  • NX Tether : Uporabite za privezano fotografiranje, ko je fotoaparat povezan z računalnikom. Osvetlitev, ravnovesje beline in druge nastavitve fotoaparata je mogoče prilagoditi na daljavo z uporabo kontrolnikov na zaslonu računalnika.

  • NX Studio * : Oglejte si in uredite fotografije in videoposnetke, posnete z Nikonovimi digitalnimi fotoaparati. NX Studio je mogoče uporabiti za natančno nastavitev datotek v Nikonovem edinstvenem formatu NEF/NRW (RAW) in njihovo pretvorbo v JPEG ali TIFF (obdelava NEF/RAW). Ne podpira le slik NEF/NRW (RAW), ampak tudi fotografije JPEG in TIFF, posnete z Nikonovimi digitalnimi fotoaparati, za naloge, kot je urejanje tonskih krivulj ter izboljšanje svetlosti in kontrasta.

    • Obstoječi uporabniki morajo prenesti najnovejšo različico, saj starejše različice morda ne bodo mogle prenesti slik iz fotoaparata ali odpreti slik NEF (RAW).

  • Pripomoček za brezžični oddajnik : Pripomoček za brezžični oddajnik je potreben, če želite kamero povezati v omrežje. Združite fotoaparat z računalnikom in prenesite slike prek Wi-Fi.

Računalniška programska oprema Nikon je na voljo v Nikonovem centru za prenose. Preverite različico in sistemske zahteve ter ne pozabite prenesti najnovejše različice.
https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Aplikacije za pametne telefone (tablete).

SnapBridge : naložite fotografije in filme iz fotoaparata v pametno napravo prek brezžične povezave.

  • Aplikacija SnapBridge je na voljo za prenos iz Apple App Store® ali Google Play TM .

  • Za najnovejše informacije o aplikaciji SnapBridge obiščite Nikonovo spletno mesto.