Za povezavo kamere z video napravami visoke ločljivosti je mogoče uporabiti izbirni kabel za večpredstavnostni vmesnik visoke ločljivosti (HDMI) ali kabel HDMI tipa C (na voljo ločeno pri drugih dobaviteljih). Preden priključite ali odklopite kabel HDMI, fotoaparat vedno izklopite.

1

HDMI priključek za povezavo s kamero

2

Priključek HDMI * za povezavo z zunanjo napravo

  • Izberite kabel s priključkom, ki se ujema s priključkom na napravi HDMI.

Povezava s televizorji HDMI

  • Ko fotoaparat povežete s televizorjem HDMI ali drugim zaslonom, nastavite napravo na kanal HDMI, nato vklopite fotoaparat in pritisnite gumb K Med predvajanjem bodo slike prikazane na televizijskem zaslonu.

  • Glasnost je mogoče prilagoditi s pomočjo televizijskih krmilnikov; kontrolnikov kamere ni mogoče uporabiti.

  • Če je fotoaparat seznanjen s pametno napravo, ki izvaja aplikacijo SnapBridge, lahko napravo uporabite za daljinsko upravljanje predvajanja, medtem ko je kamera povezana s televizorjem. Za podrobnosti si oglejte spletno pomoč aplikacije SnapBridge.

Povezava s snemalniki HDMI

Kamera lahko snema video neposredno na priključene HDMI snemalnike. Nekateri snemalniki bodo celo začeli in prenehali snemati kot odziv na nadzor kamere. Uporabite element [ HDMI ] v nastavitvenem meniju, da prilagodite nastavitve za izhod HDMI.

Izhodna ločljivost

Izberite format za izhod slik v napravo HDMI. Če je izbrana [Samodejno ], bo fotoaparat samodejno izbral ustrezen format.

Napredno

Prilagodite nastavitve za povezavo z napravo HDMI.

Možnost

Opis

[ Izhodni obseg ]

[ Samodejno ] se priporoča v večini situacij. Če kamera ne more določiti pravilnega razpona izhodnega video signala RGB za napravo HDMI, lahko izberete [ Omejen obseg ] za naprave z razponom vhodnega video signala RGB od 16 do 235 ali [ Polni razpon ] za naprave z RGB videom razpon vhodnega signala od 0 do 255. Izberite [ Omejen obseg ], če opazite izgubo podrobnosti v sencah, [ Celoten obseg ], če so sence "izprane" ali presvetle.

[ Zunanji nadzor snemanja ]

Omogočanje zunanjega nadzora snemanja omogoča uporabo kontrolnikov kamere za začetek in zaustavitev snemanja, ko je kamera povezana prek HDMI-ja na snemalnik drugega proizvajalca, ki podpira Atomos Open Protocol (snemalniki monitorjev serije Atomos SHOGUN, NINJA ali SUMO). Na zaslonu kamere bo prikazana ikona: A je prikazano v pogledu filma v živo, medtem ko je B prikazano med snemanjem filma. Med snemanjem preverite snemalnik in zaslon snemalnika, da se prepričate, ali se posnetki shranjujejo v napravo (upoštevajte, da je izhod posnetkov v napravo lahko moten, medtem ko je zunanji nadzor snemanja v veljavi). Zaslon kamere se bo samodejno izklopil, ko se izteče časovnik pripravljenosti, s čimer se konča izhod HDMI; ko snemate filme na zunanjo napravo, izberite nastavitev po meri c2 [ Časovnik pripravljenosti ] in izberite [ Brez omejitve ] ali čas, daljši od pričakovanega časa snemanja. Za več informacij o funkcijah in delovanju naprave glejte priročnik, ki je priložen snemalniku.

[ Globina izhodnih podatkov ]

Izbirate lahko med [ 8 bit ] in [ 10 bit ].

[ Možnosti izhoda N-Log/HDR ]

Ohranite podrobnosti v poudarkih in sencah ter se pri snemanju filmov izogibajte prenasičenim barvam. [ N-Log ] je namenjen posnetkom, ki bodo med postprodukcijo barvno razvrščeni. [ HDR (HLG) ] se uporablja za snemanje posnetkov v formatu HLG za aplikacije, kot je oddajanje HDR.

  • Posnetki bodo posneti neposredno na zunanjo napravo. Ni ga mogoče shraniti na pomnilniško kartico fotoaparata.

  • Ta možnost je na voljo samo, če je [ 10 bit ] izbrana za [ Globina izhodnih podatkov ] v načinih, ki niso EFCT .

  • Elementi [ Nastavitve občutljivosti ISO ] > [ Največja občutljivost ] in [ Občutljivost ISO (Način M) ] v meniju za snemanje videoposnetkov lahko nastavite na vrednosti od ISO 1600 do 51200 oziroma od ISO 800 do 51 200.

[ Ogled pomoči ]

Izberite [ On ] za predogled video posnetkov v živo, posnetih z [ N-Log ] ali [ HDR (HLG) ], izbranim za [ Možnosti izhoda N-Log/HDR ]. Barve v predogledu so poenostavljene za izboljšan kontrast, vendar to ne vpliva na dejansko posnete posnetke.

Izhod HDMI

Izhod HDMI ni na voljo, če se filmi snemajo pri velikostih sličic 1920 × 1080 120p, 1920 × 1080 100p ali 1920 × 1080 v počasnem posnetku ali ko je fotoaparat povezan z napravo, na kateri je nameščen Camera Control Pro 2.

[ 10 bit ] Izbrano za [ Globina izhodnih podatkov ]

[ 10 bit ] se lahko uporablja samo z združljivimi snemalniki. Fotografije ni mogoče fotografirati; med snemanjem filma veljajo naslednje dodatne omejitve, če je za velikost okvirja izbrana 3840 × 2160:

  • Filmi se ne snemajo na pomnilniške kartice, vstavljene v fotoaparat.

  • Ikone in znaki na monitorju bodo prikazani pri nizki ločljivosti.

  • Vidni kot je približno 90%.

HDR (HLG) izhod

Optimalno barvno reprodukcijo je mogoče doseči le, če vaša oprema, vključno s pomnilniško napravo, računalnikom, monitorjem, operacijskim sistemom in programsko opremo, podpira HDR (HLG). Če od povezane naprave prejme signal, ki kaže, da podpira HDR (HLG), bo kamera odgovorila z identifikatorjem »gama: HLG«.