Ta funkcija se uporablja za zaklepanje moči bliskavice za bliskavice, ki so združljive s CLS, kar omogoča ponovno sestavljanje fotografij brez spreminjanja stopnje bliskavice in zagotavlja, da je moč bliskavice primerna za motiv, tudi če motiv ni v središču kadra. Moč bliskavice se samodejno prilagodi morebitnim spremembam občutljivosti ISO in zaslonke. Zaklepanje FV ni na voljo v načinih b in EFCT.

Za uporabo zaklepanja FV:

 1. Dodeli [ FV lock ] nadzoru kamere.

  Dodelite [ FV lock ] kontrolniku z uporabo nastavitve po meri f3 [ kontrole po meri ].

 2. Priključite bliskavico, združljivo s CLS.

  Bliskavico, združljivo s CLS, namestite na čevelj za dodatno opremo fotoaparata.

 3. Bliskavico nastavite na ustrezen način.

  Vklopite bliskavico in izberite [ TTL ] ali [ Samodejna zunanja bliskavica ] za [ Nadzor bliskavice ] > [ Način nadzora bliskavice ] (SB‑5000, SB‑500, SB‑400 ali SB‑300) ali nastavite nadzor bliskavice način na TTL, nadzor pred bliskavico q A ali nadzor pred bliskavico A (druge bliskavice; za podrobnosti glejte dokumentacijo, ki je priložena bliskavici).

 4. Fokus.

  Postavite motiv na sredino okvirja in pritisnite sprožilec do polovice, da izostrite.

 5. Zakleni nivo bliskavice.

  Ko potrdite, da c ), pritisnite gumb za upravljanje, izbran v 1. koraku. Moč bliskavice bo na tej stopnji zaklenjena in v iskalu se bo pojavila r

 6. Ponovno sestavite fotografijo.
 7. Posnemite fotografijo.

  Za snemanje pritisnite sprožilec do konca navzdol. Po želji lahko posnamete dodatne slike, ne da bi sprostili zaklepanje FV.

 8. Sprostite zaklepanje FV.

  Pritisnite gumb, izbran v koraku 1, da sprostite zaklepanje FV. Prepričajte se, da ikona zaklepanja FV ( r ) ni več prikazana v iskalu.