Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Tłumacz Google

TA USŁUGA MOŻE ZAWIERAĆ TŁUMACZENIA OBSŁUGIWANE PRZEZ GOOGLE. GOOGLE NIE UDZIELA ŻADNYCH GWARANCJI DOTYCZĄCYCH TŁUMACZEŃ, WYRAŻONYCH ANI DOROZUMIANYCH, W TYM GWARANCJI WIERNOŚCI I RZETELNOŚCI TŁUMACZENIA, ANI DOROZUMIANYCH GWARANCJI PRZYDATNOŚCI DO SPRZEDAŻY, PRZYDATNOŚCI DO OKREŚLONEGO CELU I NIENARUSZANIA PRAW.

Przewodniki użytkownika firmy Nikon Corporation (dalej zwana „Nikon”) zostały przetłumaczone dla wygody użytkownika z użyciem oprogramowania do tłumaczenia opartego o Tłumacza Google. W rozsądnym zakresie podjęto starania na rzecz zapewnienia wiernego tłumaczenia, jednakże należy pamiętać, że żadne tłumaczenie automatyczne nie jest bezbłędne ani nie jest przeznaczone do zastępowania pracy tłumaczy. Tłumaczenia są dostarczane w postaci usługi na rzecz użytkowników przewodników użytkownika Nikon i są oferowane „w stanie takim, w jakim są”. Nie udziela się żadnych gwarancji wyrażonych ani dorozumianych w zakresie wierności, rzetelności lub poprawności tłumaczeń z języka angielskiego na jakikolwiek inny język. Niektóre treści (jak obrazy, filmy, filmy w formacie Flash Video itp.) mogą nie zostać przetłumaczone dokładnie z uwagi na ograniczenia oprogramowania do tłumaczenia.

Tekstem oficjalnym jest angielskojęzyczna wersja przewodników użytkownika. Wszelkie rozbieżności lub różnice powstałe w wyniku tłumaczenia i obecne w tłumaczeniu nie są wiążące i nie wywołują skutków prawnych dla celów zgodności z przepisami lub egzekwowania prawa. W razie pytań dotyczących zgodności z prawdą informacji zawartych w przetłumaczonych przewodnikach użytkownika należy skorzystać z angielskojęzycznych wersji przewodników, które są wersjami oficjalnymi.

d3 : Opcje zapisu serii przed zwoln. mig.

Przycisk G U A Ustawienia niestandardowe d: Fotografowanie/wyświetlanie

Wybierz długość serii zdjęć rejestrowanej od końca bufora pamięci po naciśnięciu do końca spust migawki, a także maksymalną długość serii zdjęć rejestrowanej po naciśnięciu do końca spust migawki w trybie szybkiego przechwytywania klatek +.

  1. Przechwytywanie przed zwolnieniem w trybie gotowości (maksymalnie 90 s)
  2. Część bufora zapisana na karcie pamięci w momencie spust ([ Seria przed zwolnieniem ])
  3. Zdjęcia zrobione po spust ([ Seria po zwolnieniu ])
  4. Kompletny impuls dużej prędkości
Opcja Opis
[ Seria przed zwolnieniem ]

Jeśli wybrano opcję inną niż [ Brak ], aparat będzie buforował klatki, gdy spust spust będzie wciśnięty do połowy, ale na karcie pamięci zostaną zapisane tylko klatki dodane do bufora w ciągu ostatnich n sekund, gdzie n to wartość wybrana dla opcji [ Seria przed zwolnieniem ], gdy spust spust zostanie wciśnięty do końca („Przechwytywanie przed zwolnieniem”).

  • Jeżeli odstęp czasu między naciśnięciem przycisku spust do połowy a jego naciśnięciem do końca jest krótszy od wybranego czasu, to zarejestrowane zostaną tylko klatki zapisane w buforze, gdy przycisk był naciśnięty do połowy.
[ Seria po zwolnieniu ]

Wybierz maksymalny czas, przez jaki aparat będzie wykonywał zdjęcia przy wciśniętym do końca przycisku spust : [ 1 s ], [ 2 s ], [ 3 s ] lub [ Maks. ].

  • Po wybraniu opcji [ Maks. ] fotografowanie można kontynuować do momentu zapełnienia bufora pamięci aparat . Maksymalna długość serii zdjęć różni się w zależności od ustawień aparat .

Ikona Y pojawia się na ekranie fotografowania, gdy dla opcji [ Seria przed zwolnieniem ] wybrano opcję inną niż [ Brak ]. Po naciśnięciu do połowy przycisku spust na ikonie pojawi się zielona kropka ( I ), która oznacza, że trwa buforowanie.

  • Jeśli spust spust zostanie wciśnięty do połowy przez ponad 90 sekund, I zmieni się na C , a tryb Pre-Release Capture zostanie anulowany. Zdjęcia seryjne przed spust migawki nie zostaną zarejestrowane, jeśli spust spust zostanie wciśnięty do końca, gdy wyświetlany jest C Tryb Pre-Release Capture można wznowić, odrywając palec od spust migawki i ponownie naciskając go do połowy.
  • Ikona Y zacznie lampa błyskowa na 30 sekund przed anulowaniem funkcji Pre-Release Capture.