Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Tłumacz Google

TA USŁUGA MOŻE ZAWIERAĆ TŁUMACZENIA OBSŁUGIWANE PRZEZ GOOGLE. GOOGLE NIE UDZIELA ŻADNYCH GWARANCJI DOTYCZĄCYCH TŁUMACZEŃ, WYRAŻONYCH ANI DOROZUMIANYCH, W TYM GWARANCJI WIERNOŚCI I RZETELNOŚCI TŁUMACZENIA, ANI DOROZUMIANYCH GWARANCJI PRZYDATNOŚCI DO SPRZEDAŻY, PRZYDATNOŚCI DO OKREŚLONEGO CELU I NIENARUSZANIA PRAW.

Przewodniki użytkownika firmy Nikon Corporation (dalej zwana „Nikon”) zostały przetłumaczone dla wygody użytkownika z użyciem oprogramowania do tłumaczenia opartego o Tłumacza Google. W rozsądnym zakresie podjęto starania na rzecz zapewnienia wiernego tłumaczenia, jednakże należy pamiętać, że żadne tłumaczenie automatyczne nie jest bezbłędne ani nie jest przeznaczone do zastępowania pracy tłumaczy. Tłumaczenia są dostarczane w postaci usługi na rzecz użytkowników przewodników użytkownika Nikon i są oferowane „w stanie takim, w jakim są”. Nie udziela się żadnych gwarancji wyrażonych ani dorozumianych w zakresie wierności, rzetelności lub poprawności tłumaczeń z języka angielskiego na jakikolwiek inny język. Niektóre treści (jak obrazy, filmy, filmy w formacie Flash Video itp.) mogą nie zostać przetłumaczone dokładnie z uwagi na ograniczenia oprogramowania do tłumaczenia.

Tekstem oficjalnym jest angielskojęzyczna wersja przewodników użytkownika. Wszelkie rozbieżności lub różnice powstałe w wyniku tłumaczenia i obecne w tłumaczeniu nie są wiążące i nie wywołują skutków prawnych dla celów zgodności z przepisami lub egzekwowania prawa. W razie pytań dotyczących zgodności z prawdą informacji zawartych w przetłumaczonych przewodnikach użytkownika należy skorzystać z angielskojęzycznych wersji przewodników, które są wersjami oficjalnymi.

i odtwarzania zdjęć

Naciśnięcie przycisku i podczas odtwarzania zdjęcia w trybie pełnoekranowym, miniaturowym lub powiększonym powoduje wyświetlenie menu i do odtwarzania zdjęć. Zaznacz elementy i naciśnij przycisk J lub 2 , aby je wybrać.

  • Aby powrócić do odtwarzania, naciśnij ponownie przycisk i .

Opcja Opis
[ Szybkie przycinanie ] 1 Zapisz kopię bieżącego zdjęcia przyciętego do obszaru widocznego na wyświetlaczu. Ta opcja nie jest dostępna, gdy wyświetlane są histogramy RGB ( 0 Informacje o zdjęciu (histogram RGB) ).
[ Zarządzaj seriami ]

Jeżeli w menu odtwarzania dla opcji [ Odtwarzanie serii ] > [ Wymien. serie jako pojed. miniatury ] wybrano opcję [ ON ], możesz użyć tej opcji, aby usunąć, zabezpieczyć lub oznaczyć do przesłania bieżące zdjęcie i wszystkie pozostałe zdjęcia w tej samej serii.

  • Należy pamiętać, że zdjęcia można oznaczyć do przesłania wyłącznie do serwisu Nikon Imaging Cloud, na komputer lub na serwer FTP .
[ Ocena ] Oceń aktualne zdjęcie ( 0 Oceniaj zdjęcia ).
[ Wyb., aby przesłać do Cloud ] Wybierz aktualne zdjęcie do przesłania ( 0 Wybieranie zdjęć do przesłania ).
  • Wyświetlana opcja różni się w zależności od miejsca docelowego wybranego do przesłania.
[ Wyb., aby przesłać do urz. int. ]
[ Wybierz, aby przesłać na komputer ]
[ Wybierz do przesłania (FTP) ]
[ Wyb., aby prioryt. przesył. na komp. ] Wybierz aktualne zdjęcie, aby przesłać je priorytetowo ( 0 Wybieranie zdjęć do przesłania ). Zdjęcia oznaczone do przesłania priorytetowego zostaną przesłane przed innymi zdjęciami oznaczonymi do przesłania.
  • Opcje te wyświetlane są tylko wtedy, gdy aparat jest podłączona do komputera lub serwera FTP .
[ Wybierz, aby priorytetowo przesyłać (FTP) ]
[ Wyb. wsz. do przesł. do Cloud ]

Zaznacz do przesłania wszystkie zdjęcia spełniające bieżące kryteria filtru ( 0 Odtwarzanie z filtrem ).

  • Opcje te są wyświetlane tylko wtedy, gdy aparat jest podłączony do usługi Nikon Imaging Cloud, komputera lub serwera FTP .
  • [ Wyb. wsz. do przesł. do Cloud ]: filmów nie można wybrać do przesłania.
  • [ Wybierz wsz. do przesł. na komp. ] i [ Wybierz wsz. do przesł. (FTP) ]: filmów o rozmiarze przekraczającym 4 GB nie można wybrać do przesłania.
[ Wybierz wsz. do przesł. na komp. ]
[ Wybierz wsz. do przesł. (FTP) ]
[ Odtwarzanie z filtrem ] Przeglądaj tylko zdjęcia spełniające wybrane kryteria ( 0 Odtwarzanie z filtrem ).
[ Kryteria odtwarzania z filtrem ] Wybierz kryteria filtrowania.
[ Nagraj notatkę głosową ] Dodaj notatkę głosową do bieżącego zdjęcia ( 0 Nagrywanie/odtwarzanie notatek głosowych ).
[ Odtwórz notatkę głosową ] Odtwórz notatkę głosową dla bieżącego zdjęcia ( 0 Nagrywanie/Odtwarzanie notatek głosowych ).
[ Retusz ] Utwórz wyretuszowaną kopię bieżącego zdjęcia ( 0 Retuszowanie fotografii ).
[ Wybierz folder ] Wybierz folder do odtwarzania. Zaznacz folder i naciśnij J , aby wyświetlić zawarte w nim zdjęcia.
[ Ochrona ] Dodaj lub usuń ochronę bieżącego zdjęcia ( 0 Ochrona zdjęć przed usunięciem ).
[ Odblokuj wszystkie ] 2 Usuń ochronę ze wszystkich zdjęć w folderze aktualnie wybranym dla [ Folder odtwarzania ] w menu odtwarzania.
[ IPTC ] Osadź wybrany zestaw ustawień IPTC w bieżącym zdjęciu ( 0 IPTC ).
[ Bezpośrednie porównanie ] 3 Porównaj retuszowane kopie z oryginałami.
[ Pokaz slajdów ] Wyświetl pokaz slajdów. Bieżący obraz i wszystkie kolejne obrazy są wyświetlane jeden po drugim w kolejności, w jakiej zostały zarejestrowane ( 0 Oglądanie pokazów slajdów ).

Dostępne tylko podczas odtwarzania z powiększeniem.

Niedostępne podczas odtwarzania z powiększeniem.

Dostępne tylko po wybraniu retuszowanej kopii (oznaczonej ikoną p ) lub zdjęcia źródłowego dla retuszowanej kopii.

[ Bezpośrednie porównanie ]

Wybierz [ Bezpośrednie porównanie ], aby porównać retuszowane kopie z nieretuszowanymi oryginałami.

  1. Opcje użyte do utworzenia kopii
  2. Zdjęcie źródłowe
  1. Retuszowana kopia
  • Zdjęcie źródłowe wyświetlane jest po lewej stronie, a jego poprawiona kopia po prawej.
  • Opcja użyta do utworzenia kopii jest wyświetlana na górze ekranu.
  • Naciśnij 4 lub 2 , aby przełączać się między zdjęciem źródłowym i poprawioną kopią.
  • Jeśli kopia jest nakładką utworzoną z wielu zdjęć źródłowych, naciśnij 1 lub 3 aby wyświetlić pozostałe zdjęcia.
  • Jeśli źródło zostało skopiowane wielokrotnie, naciśnij przycisk 1 lub 3 aby wyświetlić pozostałe kopie.
  • Aby wyświetlić podświetlony obraz na pełnym ekranie, naciśnij i przytrzymaj przycisk X
  • Naciśnij przycisk J , aby powrócić do odtwarzania z podświetlonym zdjęciem wyświetlanym w trybie pełnoekranowym.
  • Aby wyjść z trybu odtwarzania, naciśnij przycisk K
  • Zdjęcie źródłowe nie będzie wyświetlane, jeśli kopia została utworzona na podstawie chronionej fotografii.
  • Zdjęcie źródłowe nie będzie wyświetlane, jeśli kopia została utworzona ze zdjęcia, które zostało później usunięte.