Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Tłumacz Google

TA USŁUGA MOŻE ZAWIERAĆ TŁUMACZENIA OBSŁUGIWANE PRZEZ GOOGLE. GOOGLE NIE UDZIELA ŻADNYCH GWARANCJI DOTYCZĄCYCH TŁUMACZEŃ, WYRAŻONYCH ANI DOROZUMIANYCH, W TYM GWARANCJI WIERNOŚCI I RZETELNOŚCI TŁUMACZENIA, ANI DOROZUMIANYCH GWARANCJI PRZYDATNOŚCI DO SPRZEDAŻY, PRZYDATNOŚCI DO OKREŚLONEGO CELU I NIENARUSZANIA PRAW.

Przewodniki użytkownika firmy Nikon Corporation (dalej zwana „Nikon”) zostały przetłumaczone dla wygody użytkownika z użyciem oprogramowania do tłumaczenia opartego o Tłumacza Google. W rozsądnym zakresie podjęto starania na rzecz zapewnienia wiernego tłumaczenia, jednakże należy pamiętać, że żadne tłumaczenie automatyczne nie jest bezbłędne ani nie jest przeznaczone do zastępowania pracy tłumaczy. Tłumaczenia są dostarczane w postaci usługi na rzecz użytkowników przewodników użytkownika Nikon i są oferowane „w stanie takim, w jakim są”. Nie udziela się żadnych gwarancji wyrażonych ani dorozumianych w zakresie wierności, rzetelności lub poprawności tłumaczeń z języka angielskiego na jakikolwiek inny język. Niektóre treści (jak obrazy, filmy, filmy w formacie Flash Video itp.) mogą nie zostać przetłumaczone dokładnie z uwagi na ograniczenia oprogramowania do tłumaczenia.

Tekstem oficjalnym jest angielskojęzyczna wersja przewodników użytkownika. Wszelkie rozbieżności lub różnice powstałe w wyniku tłumaczenia i obecne w tłumaczeniu nie są wiążące i nie wywołują skutków prawnych dla celów zgodności z przepisami lub egzekwowania prawa. W razie pytań dotyczących zgodności z prawdą informacji zawartych w przetłumaczonych przewodnikach użytkownika należy skorzystać z angielskojęzycznych wersji przewodników, które są wersjami oficjalnymi.

Połącz z innymi aparatami

Przycisk G U F menu sieciowe

Połącz się z innymi aparatami w celu synchronizacji migawki lub zegara.

Zsynchronizowane wyzwalanie

Wybierz opcję [ ON ], aby zsynchronizować spust migawki z ustawieniami aparatów w tej samej sieci.

Ustawienia sieci

Dodaj profile sieciowe aparat . Za pomocą tej opcji można również wybrać jeden z istniejących profili sieciowych.

Utwórz profil

Utwórz nowe profile sieciowe ( 0 Synchronized Release ).

  • Jeśli istnieje już więcej niż jeden profil, możesz nacisnąć J , aby wybrać profil i połączyć się z wybraną siecią.
  • Aby edytować istniejący profil, zaznacz go i naciśnij 2 .
Opcja Opis
[ Ogólny ]
  • [ Nazwa profilu ]: Zmień nazwę profilu.
  • [ Ochrona hasłem ]: Wybierz opcję [ Włącz ], aby wymagać podania hasła przed zmianą profilu. Aby zmienić hasło, zaznacz opcję [ Włącz ] i naciśnij przycisk 2 .
[ TCP/IP ]

Dostosuj ustawienia TCP/IP . Wymagany jest adres IP.

  • Jeżeli w polu [ Pobierz automatycznie ] wybrano opcję [ ON ], adres IP i maska podsieci zostaną pobrane za pośrednictwem serwera DHCP lub automatycznego adresowania IP.
  • Wybierz [ OFF ], aby ręcznie wprowadzić adres IP ([ Adres ]) i maskę podsieci ([ Maska ]).

Kopiuj na kartę/z karty

Skopiuj utworzone profile sieciowe na karty pamięci, aby udostępnić je innym aparatom.

Opcja Opis
[ Kopiuj profil z karty ]

Skopiuj profile z katalogu głównego karty pamięci do listy profili aparat .

  • Otwartych profili sieciowych nie można kopiować.
[ Kopiuj profil na kartę ]

Kopiuj profile z aparat na kartę pamięci. Zaznacz profil i naciśnij J , aby skopiować go na kartę pamięci.

  • Profili chronionych hasłem nie można kopiować.

Zakończ bieżące połączenie

Zakończ połączenie z bieżącą siecią.

Nadrzędny/zdalny

Wybierz rolę dla każdej aparat : „główną” i „zdalną”. Naciśnięcie spust migawki na aparat głównej powoduje zwolnienie migawki we wszystkich kamerach zdalnych, które są w tej samej sieci i w tej samej grupie.

Ustawienia grupy

Kamery można grupować w celu synchronizacji spust , a do każdej grupy można dodawać kamery zdalne. Zmiana grup powoduje również zmianę aparat zdalnych, którymi steruje kamera główna.

  • Ta pozycja jest dostępna tylko wtedy, gdy dla opcji [ Nadrzędny/zdalny ] wybrano opcję [ Aparat nadrzędny ].

Nowy

Utwórz ustawienia grupy.

  • Jeśli istnieje już więcej niż jedno ustawienie grupy, użyj selektora wielofunkcyjnego, aby wybrać grupę, i naciśnij przycisk J
  • Aby edytować istniejące ustawienie grupy, zaznacz je i naciśnij 2 .
Opcja Opis
[ Wyświetlana nazwa ] Wprowadź nazwę wyświetlaną grupy aparat zdalnych.
[ Nazwa grupy ] Wprowadź nazwę grupy dla zsynchronizowanych kamer.
[ Lista zdalnych aparatów ] Wyświetl status zdalnej aparat ( 0 Wyświetlanie statusu zdalnej kamery ).

Kopiuj na kartę/z karty

Kopiuj ustawienia grupy na karty pamięci, aby udostępniać je innym aparatom.

Opcja Opis
[ Kopiuj z karty ] Dodaj ustawienia grupowe do aparat z karty pamięci. Zaznacz grupę i naciśnij J , aby dodać ją do aparat .
[ Kopiuj na kartę ] Skopiuj ustawienia grupy z aparat na kartę pamięci. Zaznacz grupę i naciśnij 2 , aby wyświetlić listę miejsc docelowych. Wybierz miejsce docelowe i naciśnij J , aby skopiować ustawienia grupy na kartę pamięci.

Nazwa grupy

Wprowadź nazwę grupy dla kamer zdalnych. Dopasowanie nazwy grupy aparat zdalnych do nazwy ustawionej w [ Ustawienia grupy ] > [ Nazwa grupy ] dla aparat głównej w tej samej sieci umożliwia aparat głównej spust migawek w kamerach zdalnych w tej samej grupie.

  • Ta pozycja jest dostępna tylko wtedy, gdy dla opcji [ Nadrzędny/zdalny ] wybrano opcję [ Aparat zdalny ].

Synchronizacja daty i godziny

Ustaw zegary na kamerach zdalnych na datę i godzinę zgłoszoną przez aparat główną ( 0 Synchronizacja zegarów kamer ).

Nadpisz inf. o prawach autor.

Wybranie tej opcji spowoduje nadpisanie informacji o prawach autorskich na wszystkich aktualnie podłączonych kamerach zdalnych informacjami o prawach autorskich zapisanymi na aparat głównej.